ακουστική σοφίτας

parisdeli

New member
20 October 2008
40
Θεσσαλονίκη
το πουλάω το σπίτι -bye-

και ψάχνω για το επόμενο

βλέποντας λοιπόν σχέδια ενός που..είναι ακόμα στα σχέδια καταλήγω πως διαθέτει play room σε διαστάσεις να χαρώ τον αρχιτέκτονα 5x8
μόνο που είναι σοφίτα και το ύψος περπατώντας κατά μήκος των 8 μέτρων κάπου προς το τέλος γίνεται σχεδόν 1.80μ (στην υπόλοιπη διαδρομή είναι πιο ψηλά)

το ερώτημα είναι: αν η θέση ακρόασης μπεί στο χαμηλότερο σημείο θα υπάρξει πρόβλημα?

είναι πολλά τα λεφτά, δεν είμαστε για τέτοια λάθη, παρακαλώ μια συμβουλή

Χωρις να ειμαι ειδικος, σαν διαστασεις ειναι φοβερος, αλλα το 1,80 ειναι πολυ χαμηλο.
Εγω με 2,55 τωρα, δεν εχω την εικονα που ειχα στο σαλονι με τα 2,73.

δεν θυμάμαι τα νούμερα ύψους της δικιάς μου, αλλά στο χαμηλώτερο είναι κάπου 2.30.

Η θέση ακρόασης όμως είναι στο ψηλώτερο σημείο και εκεί είναι καλύτερα.

Τοποθέτησε το σύστημά σου στην μεγάλη διάσταση του χώρου(σε σημείο,όπου το ύψος είναι στο μέγιστο) και την θέση ακρόασης απέναντί του.

αν είχες εσύ θέμα για 20 πόντους τότε δεν το συζητάμε
:bigcry:(ο εργολάβος)

η απάντηση είναι για τον Πλάτωνα

Last edited:
Re: Απάντηση: ακουστική σοφίτας

Τοποθέτησε το σύστημά σου στην μεγάλη διάσταση του χώρου(σε σημείο,όπου το ύψος είναι στο μέγιστο) και την θέση ακρόασης απέναντί του.

ο supersonic απ'ότι καταλαβαίνω λέει κάτι διαφορετικό

ανεξάρτητα βέβαια από την διαφορετική άποψη ή την διαφορετική εμπειρία
του καθένα το θεμα δεν είναι να πας σε κάτι που εκ των υστέρων πρέπει να βρείς τρόπους για να το 'στρώσεις', αλλά να προλάβεις να πεις τζιζ κακό, bye και πάμε για άλλα

Στο δικό μου χώρο που μοιάζει με του Υπέρηχα, έχω το σύστημα στη μικρή και τη θέση ακρόασης στη μεγάλη διάσταση.

Στο δικό μου χώρο που μοιάζει με του Υπέρηχα, έχω το σύστημα στη μικρή και τη θέση ακρόασης στη μεγάλη διάσταση.

αυτό μοιάζει να μπορεί να ακολουθήσει μια λογική έστω και απλοϊκή, του τύπου 'τα ηχητικά κύματα κατευθύνονται προς ένα χώρο περιορισμένων διαστάσεων και μάλιστα με όγκο που μειώνεται σταδιακά όσο απομακρυνόμαστε από τις πηγές ήχου δίνοντας μια αίσθηση -να πω χοάνης?θα πω -χοάνης, με αποτέλεσμα να μπουκώνει (συγχωρέστε με για το λεξιλόγιο που ίσως να μην γίνεται κατανοητό από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν το αντικείμενο σε βάθος) και να 'συμπιέζει' έννοιες όπως στερεοφωνική εικόνα, βάθος κτλ κτλ

το σπίτι βέβαια μπορεί να το βάλει ο εργολάβος στον... χώρο με τις αγγελίες,
εγώ να βρω ένα άλλο με ..ανθρώπινο υπόγειο (έχω ένα υπόψιν 4x8x3(ύψος) και να στήσω εκεί το συστηματάκι μου ΑΛΛΑ
θα με ενδιέφερε να έχω κάπου στην ακρη του μυαλού μου την άποψη του DIPIE για να μη μένει στραβό ότι μάθαμε στραβά ή τελος παντων αντιλαμβανόμαστε στραβά για οποιονδήποτε λόγο

DIPIE ακούει?

αν είχες εσύ θέμα για 20 πόντους τότε δεν το συζητάμε
:bigcry:(ο εργολάβος)

η απάντηση είναι για τον Πλάτωνα

Καλα, μη νομιζεις οτι μιλαμε για μεγαλη διαφορα, αλλα ακουγεται.
Στην δικη σου περιπτωση, αφου μπορεις να επιλεξεις, μην κανεις κανενα συμβιβασμο.
Αν βρεις χωρο 5χ8χ3 εισαι κορυφη.

Παίδες, στο δικό μου χώρο τουλάχιστον, και να ήθελα, δε μπαίνουν αλλιώς.

Απ' ό,τι βλέπω πάντως, ο θείος Cardas συμφωνεί...

Βεβαια στην περιπτωση του 'golden trapagon' ο χωρος ανοιγει και στο πλατος (εκτος απο το υψος). Με δεδομενη λοιπον τη διαφορα υψους στο σχεδιο, ισως με μια μικρη παρεμβαση με γυψοσανιδα, να μπορει καποιος ευκολα να κανει και τους πλαινους τοιχους μη παραλληλους γι ακομα καλυτερα αποτελεσματα.

Ηθικο συμπερασμα, μακαριοι οι εχοντες σοφιτες.....

Last edited:
...

το ερώτημα είναι: αν η θέση ακρόασης μπεί στο χαμηλότερο σημείο θα υπάρξει πρόβλημα?

Όχι, υπό την προϋπόθεση πως οι θέσεις ακρόασης θα απέχουν από τον πίσω τοίχο κατά κάποια απόσταση της τάξης του 1 μέτρου.

Η ιδέα γι' αυτό που σου προτείνω,βασίζεται στην υπόθεση,ότι η σοφίτα θα είναι το "άντρο" σου.Οτι κύρια εκεί,εσύ θα ακούς και μάλλον δεν θα κάνεις πάρτυ σ' αυτήν και τέλος,ότι δεν θα σ' ενδιαφέρει να γεμίζει με ήχο όλος ο χώρος.Σωστά;

Στη θέση στησίματος που σου προτείνω κι άν μεταφέρεις κοντα στο σύστημα και την θέση ακρόασης,θα ακούς σε κατά προσέγγιση "near field" ακρόαση,που έχει αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα προβλήματα του χώρου.Εννοείται,ότι άν επιλέξεις αυτό το στήσιμο κι οι υποθέσεις μου είναι βάσιμες,τότε θα πρέπει να διαλέξεις και τα κατάλληλα ηχεία-σύστημα,για να πάρεις την μέγιστη κατά το δυνατό απόδοση.

Re: Απάντηση: ακουστική σοφίτας

Στη θέση στησίματος που σου προτείνω κι άν μεταφέρεις κοντα στο σύστημα και την θέση ακρόασης,θα ακούς σε κατά προσέγγιση "near field" ακρόαση,που έχει αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα προβλήματα του χώρου.Εννοείται,ότι άν επιλέξεις αυτό το στήσιμο κι οι υποθέσεις μου είναι βάσιμες,τότε θα πρέπει να διαλέξεις και τα κατάλληλα ηχεία-σύστημα,για να πάρεις την μέγιστη κατά το δυνατό απόδοση.
near field?

Εγγύς πεδίου,σαν στα στούντιο(στο περίπου στην περίπτωσή σου).

Σε μικρή σχετικά απόσταση(λιγότερο απο 2 μέτρα).

Φιλε μου εισαι τυχερός.
Απλά κόιτα τα ηχεία να τα βάλεις εκει που ειναι χαμηλή η σκεπή σε απόσταση και να κάθεσε κοντά στο κέντρο.
Αν θέλεις κιόλας τωρα που ειναι ακόμα στα χτισίματα και γίνεται, φτιαχνεις εντοιχισμένα τα μηχαμήματα-κεντρικά και τραβάς παραέξω το τοίχο, το ύψος θα μεγαλώσει αναλογα με τη κλίση της σκεπής