Ακροάσεις buffalo II

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,609
Τις τελευταίες μέρες κάναμε δυό ακροάσεις καθώς το ενδιαφέρον γιά το συγκεκριμένο dac γίνεται όλο και περισσότερο.
Ετσι την προηγούμενη Κυριακή, μαζευτήκαμε με τον Βασίλη Τσάκωνα στο σπίτι του Σαββα Χ. όπου ακούσαμε το 32 ΙΙ στο σύστημά του και χθες στο άντρο του Τσάκωνα με τον Πέτρο Νικολαϊδη.

Μερικά λόγια γιά τα συστήματα (αν και θα πρέπει να βοηθήσουν και οι οικοδεσπότες, καθώς δεν συγκράτησα πολλές λεπτομέρειες).
Στου Σάββα έχουμε magnepan με αλλαγμένα cross, diy ενισχυτές, προ σχέδιο του Nelson pass με ψηφιακό volume και πηγή foobar με (δυσχυτώς δεν θυμάμαι) usb receiver.
Ακούσαμε το 32 ΙΙ με το λαμπάτο τελικό στάδιο.

Στου Τσάκωνα, πηγή είχαμε ένα rega cd player ως transport, δεν θυμάμαι καθόλου προ και τελικό και audio physik ηχεία. Εκεί ακούσαμε το 32άρι σκέτο, χωρίς καν φίλτρο και με το λαμπάτο στάδιο.

Και στα δυό συστήματα εγώ προσωπικά βρήκα όλες τις λεπτομέρειες που είχα ακούσει και στο δικό μου, ενώ χωρίς να θέλω να προκαταλάβω τους συνακροατές όλοι κατέληξαν ότι πρόκειται γιά πολύ καλό dac.
Όλοι ακούσαμε το δικό μας γνωστό πρόγραμμα.
Χτες μάλιστα, η γενική εντύπωση ήταν ότι το 32άρι σκέτο έπαιξε καλύτερα από το λαμπάτο, χωρίς βέβαια να έχει την οδήγηση της λάμπας, που όμως δεν ήταν τελικά μειονέκτημα.

Ας βοηθήσουν οι συνακροατές και οικοδεσπότες γιά τα των συστημάτων.

AΥτο το λαμπατο θελω πολυ να το ακουσω, πρεπει να ναι πολυ καλο.
Ομως γραφεις " η γενική εντύπωση ήταν ότι το 32άρι σκέτο έπαιξε καλύτερα από το λαμπάτο ".
Συνεβει οντως αυτο? Λογικα μιλας για το νεο 32αρι?
Καλημερα.

Το ακούσαμε χθές σε συνάντηση του chief και του Πέτρου Νικολαίδη στο χώρο που ακούω. Πηγές η ομοαξωανική έξοδος του Rega Planet CDPplayer και η usb PC με JRiver και Asio. Υπόλοιπα συνοδά τα Audiotrak Cube, B.A.T VK-20, Parasound 2200Mk2, Audio Physic Tempo III, Eichmann Express 6 S2 ηχείων και interconnect.

Ακούστηκαν δείγματα από James Taylor - One Man Dog, Orbital - In Sides, Anouar Brahem - Astounding Eyes Of Rita, Μatthew Ηerbert - Goodbye Swingtime Score, Plat Du Jour, Jethro Tull - Aqualung, επιλογές από δίσκους του Πέτρου Σαββό, Αλεξίου, Krall ect.

Ένα καθαρό δίωρο.
Αρχικά το ακούσαμε με το αναλογικό του στάδιο με το λαμπιόνι και καλούς πυκνωτές στο σήμα και μετά μόνο την δική του (ελαφρά πιο ασθενή) αναλογική έξοδο. Αυτή με το λαμπιόνι μου φάνηκε κάπως επιτηδευμένα ζεστή αλλά είμαι μονιτοράς και η δική του (η απ'ευθείας) με μεγαλύτερη σκηνή, καθαρότερη σε σημείο να ακούσω τα καμπανάκια του One Man Dog άπειρα ηχοχρώματα (δοκιμάστε το, ακόμη και από μουσικής πλευράς είναι ένας ολόκληρος κόσμος από μόνα τους!) , στο In Sides το ανάγλυφο στις κομπιουτερο-μπασιές αλλά και στην ηλεκτρική και το μπάσο του Aqualung τις διακυμάνσεις τον χορδών στην εξέλιξη της κάθε μίας νότας . Και σε καμία περίπτωση δεν ακούστηκε κρύο ή κλινικό. Σε κάθε περίπτωση τα όσα μειονεκτήματα, ατέλειες και ελλείψεις που βρήκα ήταν αυτά που των ηχείων και του τελικού μου που ήδη προϋπήρχαν. Τα ρέστα μου για το βουβάλι και την υπερηχητική υλοποίηση, με κέρδισε!

Last edited:
AΥτο το λαμπατο θελω πολυ να το ακουσω, πρεπει να ναι πολυ καλο.
Ομως γραφεις " η γενική εντύπωση ήταν ότι το 32άρι σκέτο έπαιξε καλύτερα από το λαμπάτο ".
Συνεβει οντως αυτο? Λογικα μιλας για το νεο 32αρι?
Καλημερα.

Γιάννη, μιλάμε γιά το 32 ΙΙ, όχι το 32s που ακούσατε εσείς.
Αυτό συνέβη όντως.
Και το παρατήρησα και στο δικό μου σύστημα.

Πάντως θα βρεθεί ευκαιρία να βρεθούμε.:2thumb22sup:

Φωτος κύριοι...Φωτος...

Εδώ γίνονται παρουσιάσεις συστημάτων...

στην πρώτη περίπτωση δεν βγάλαμε...
χθες βγάλαμε μιά γενική. Θα την ανεβάσω το βράδι.

Εάν είναι απαραίτητο ας μεταφερθεί το νήμα στην κατάλληλη θέση.

Φωτος κύριοι...Φωτος...

Εδώ γίνονται παρουσιάσεις συστημάτων...

Υπάρχει η συνήθης μία και μοναδική αναμνηστική φωτό που θα ανεβάσει ι τσίφ.

(Ευτυχώς είχα προλάβει και έριξα κάτι ελαφρύ πάνω μου :Banane0: )

τόσο καλό είναι??
και χωρίς το λαμπάτο στάδιο??

χμμμμμ... ενδιαφέρον ....

@supersonc
σε σχέση με τα πρώην ? μακράν ?

απο οσο θυμαμαι το 24αρι δεν επαιζε και τοσο καλα χωρις καθολου αναλογικο

σταδιο.

ετουτο ειναι τοσο καλο;

προς όλους...(και δεν θέλω να παρεξηγηθώ ξανά ως προωθητής βουβαλιών)

Το 24άρι έπαιζε ικανοποιητικά (και γιά μένα καλύτερα του ακατανόμαστου) σκέτο άφιλτρο.
Με counter έφυγε και με λάμπα έφυγε κι άλλο. Όμως δεν ξαναγύρισα πίσω στο άφιλτρο. Ίσως σας πει ο Vasilis-T που το έχει τώρα, ΑΝ ασχοληθεί.
Το 32 ΙΙ το άκουσα τουλάχιστον 15 μέρες γεμάτα άφιλτρο. Πήγα στη λάμπα και ξανά, εδώ και λίγες μέρες, ακούω πάλι άφιλτρο.
Παίζει σαφώς καθαρότερα, αλλά όπως όλοι συμφωνήσαμε με χωρίς τσαμπουκά. (τώρα τον τελευταίο κάποιοι τον θέλουν, κάποιοι όχι).

Χθες ειχα την ευτυχια να ακουσω το βουβαλι ,ελεω Δημητρη και φιλοξενεια Βασιλη.Το ακουσμα με λαμπα ηταν καλο ,χωρις τα χαρακτηριστικα της.Υπηρχε ενα ευχαριστο ακουσμα ,χωρις μελια και σιροπια.Απο την αλλη βεβαια ελειπε και η εσωτερικοτητα της λαμπας,αυτο το συναισθηματικο φορτισμα που δημιουργει στα αναλογα ακουσματα.Με απλα λογια ενα dac που καθεσαι και ακους ευχαριστα με τις ωρες,χωρις να κουραζει ,αλλα και να μην δρεπει δαφνες στο τομεα της αναλυσης.
Η αποκαλυψη,για μενα,εγινε οταν συνδεθηκε απ ευθειας.Αναρωτιοσουν που υπηρχαν κρυμμενα ολα αυτα που ακουγες τωρα απο το cd ενω πριν δεν υπηρχαν.Αναλυση,χροιες και εικονα αλλαξαν-βελτιωθηκαν ουσιαστικα.Ειναι ενα dac που εχει ενα κακο ,σε προτρεπει να κανεις ακροαση το δισκακι και οχι να ακουσεις χαλαρα ,θελεις -δεν θελεις αρχιζεις και προσεχεις περισσοτερο.
Βεβαια και σε αυτην την επιλογη,δεν υπαρχει η εσωτερικοτητα στο ακουσμα,χωρις να ειναι ξερο ,πηγαινει προς την μαλλον αυστηρη ουδετεροτητα.Ενα ακομη σημειο,που πιθανον δεν οφελεται στο dac ,ειναι η σχετικη αδυναμια στα γρηγορα και γεματα μεταβατικα.
Οσον αφορα τα flag ,wav,κλπ,ας τα αφησουμε προς το παρον,για να μην ασχοληθουμε και με το θεμα του transport
Συμπερασματικα το βουβαλι αξιζει μεχρι δεκαρας το κοστος του,και εκεινο που θελει ψαξιμο ειναι ενα αναλογου επιπεδου σταδιο εξοδου,μεχρι τοτε σκετο,οπως ειναι.Ελπιζω συντομα περισσοτερες εντυπωσεις

Last edited:
Κριμα που δεν υπηρχαν και μετασ/στες μια που μ´ενδιαφερει προτιστως ετσι.

xlr όχι.
Στην επόμενη φάση θα το έχουμε στημένο και γιά xlr (άφιλτρο όμως).

Για μτσ, μάλλον δεν βλέπω να δοκιμάζω, μιά και ο Russ δεν το προτείνει (μάλλον είναι αρνητικός).

Α, μαλιστα, επειδη δεν το παρακολουθω..........μαλλον θα μεινω με το σκετο.
Και ντραιβ και μεταβατικα θα εχω........τι διαβολο, 8 βατ δεν φτανουν??

Μουαχαχαχαχαχα

Εχουν φτιαξει μερικα ομως.........

Attachments

• LL1517_BUFFALO_02.jpg
    LL1517_BUFFALO_02.jpg
    70.5 KB · Views: 58
και γω με 8 ακούω. Και είμαι μιά χαρά.
Φτιάξανε.
Όμως ΔΕΝ ακούσαμε....