Εκτός των καθιερωμένων Πασχαλινών μουσικών (Adagio του Albinoni, Τα Πάθη του Bach,τα διάφορα requiem κλπ) νομίζω ότι ο καθένας μας μπορεί να βάλει τον μουσικό καμβά που του ταιριάζει , ακόμη και Der Ring του Wagner (φίλε Gyubrush χωρίς παρεξήγηση αλλά παραείναι ηρωϊκό το άκουσμα για το κλίμα των ημερών - κατά την ταπεινή μου γνώμη :smile: ).
Προσωπικά θα προτιμούσα ακούσματα γαλήνια και ήρεμα (όχι απαραίτητα πένθιμα) τα οποία σε συνδυασμό με το περιβάλλον (πχ ένα χωριό του Πηλίου που βρίσκομαι τώρα) θα βοηθούσαν στην περισυλλογή και την εσωτερική ενατένιση και θα έδιναν ένα τόνο πνευματικότητας στις ημέρες.
Επίσης , όπως λέει ο Άγγελος , θα μπορούσε κάποιος να βρεθεί σ'ένα εκκλησάκι και να νιώσει κάποια ψήγματα έστω μυσταγωγίας και εσωτερικότητας πέρα από θρησκείες και τελετουργικά. Τα τελευταία χρόνια στο Πήλιο όπου περνάω το Πάσχα δεν παραλείπω να πηγαίνω κάποια βράδυα της Μεγάλης Εβδομάδας στην κάποιων αιώνων εκκλησία του χωριού (παρ'όλο που έχω διακόψει σχέσεις με την θρησκεία εδώ και πολλά χρόνια).
Το μουσικό background των ημερών για φέτος το αναλαμβάνουν κάποια από τα καθιερωμένα όπως Adagio του Albinoni (και στην κατά Loussier εκδοχή), Τα Κατά Ματθαίον του Bach, αποσπάσματα από τον Parsifal του Wagner, κάποια adagio όπως της 7ης και της 9ης του Bruckner ,τα solo του Keith Jarrett από Παρίσι, Βιέννη ,La Scala, διασκευές έργων του Debussy από Loussier. Επίσης μουσική από το Tord Gustavsen Trio (Changing Places και Ground).