Ακροάσεις, συστήματα, κριτική συσκευών

Status
Not open for further replies.
Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω απο τους περισσοτερους δοκιμαστες μηχανηματων, ειναι πως κανοντας δοκιμη μια συσκευη, ειναι απο παρα πολυ καλη μεχρι και τελεια και ξαφνικα μετα απο λιγο καιρο οταν βγαινει το καινουργιο μοντελο εχουμε δραματικες διαφορες προς το καλυτερο. Οπως π.χ διαβαζουμε εφυγε ενα πεπλο απο τα πριμα καθαρισαν οι μεσαιες τα μπασα εγιναν γρανιτενεια και πολλα αλλα.
Δηλαδη μεχρι την στιγμη που εγραψε διθυραμβους δεν υπηρχαν ολα αυτα τα ελαττωματα; και παρουσιαστηκαν με την ελευση του νεου μοντελου;
ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.

Ένα καλώδιο κατασκευασμένο με πηνιόσυρμα συγκεκριμένης γεωμετρίας, είναι καλύτερο από κάθε άποψη από οποιοδήποτε καλώδιο για χρήση audio, οιασδήποτε τιμής. Όποιος θέλει και μπορεί το καταλαβαίνει, οι υπόλοιποι πάτε να πληρώσετε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Καπιταλισμό έχουμε, καθένας κάνει κουμάντο στην τσέπη του. Τελεία.

228_violin.gif

Ανέφερε κανείς την λέξη χρήματα? Hellooo...-bye-

Ούτε που με απασχολεί να σου απαντήσω για τα υπόλοιπα..Βάζε πηνιόσυρμα εσύ στο σύστημά σου..

Όταν αναφέρομαι σε "πηνιόσυρμα" αναφέρομαι σε καλώδιο μονόκλωνο τύπου DNM, μικρής διατομής για να μην παρεξηγηθώ..

Re: Απάντηση: Ακροάσεις, συστήματα, κριτική συσκευών

Ατέρμονη η συζήτηση περί του τι είναι "αντικειμενικά καλύτερο" Θέμη.

Το θέμα δεν είναι κάποιος να ερμηνεύει άλλους,αλλά ν' αποκτήσει προσωπική εμπειρία κι άποψη,παίρνοντας σαν ερέθισμα συζητήσεις κι απόψεις άλλων.

Καλές είναι οι απόψεις τρίτων και το να παίρνεις γνώσεις απο άλλους,αλλά άν δεν έχεις εμπειρία απο καλή-ζωντανή μουσική,άν δεν έχεις εμπειρία ακροάσεων πολλών μηχανημάτων-συστημάτων κι άν δεν έχεις ιδρώσει να ακούσεις σωστά μουσική στο χώρο σου,"τσάμπα καίει η λάμπα".
Ακριβώς, οι εμπειρίες ζωντανής ακουστικής μουσικής και καλοστημένων συστημάτων αποτελούν μονόδρομο στη διαμόρφωση προσωπικής άποψης. Τότε, παρά τα προσωπικά γούστα και προτιμήσεις, μόνο να συμφωνούμε θα μπορούμε. Χαίρομαι που το ακούω για δεύτερη φορά από τον DIPIE, γιατί παλιά με έκραζαν ορισμένοι όταν το υποστήριζα.Λ.Σ.

το #13# του DIPIE απανταει ακριβως στα ερωτηματικα σου Ηλια
Δεν γραφεις ομως λεπτομερειες για αυτην την τρυπα στα χαμηλα.
Συνηθως η θεση ακροασεως δημηουργει τετοιες τρυπες στα χαμηλα, με την προυποθεση οτι δεν εχεις καποια σοβαρο λαθος στα ηχεια σου, αλλα εσυ δεν εχεις ιδιοκατασκευες απο οτι ξερω και τα ηχεια σου ειναι κορυφαια.
Για τις υπολοιπες συσκευες δεν υφισταται θεμα σημερα, πηγες και ενισχυτες σημερα καλυπτουν πολυ γραμμικα ολο το φασμα. Μηπως η ηχογραφιση?
Λιγες λεπτομερειες?

O geopolitis ορκιζόταν ότι το Benchmark έχει τρύπα στα χαμηλά !
Και ανέβασε και την πίεση του Θέμη...

...Θέμης Zαφειρόπουλος? Η αλλος Θεμης?

Nαι ο Themiloc
Κοίτα εδώ για τις μεσοχαμηλές τρύπες που δεν άκουσες και εσύ.
Και εδώ post 41 και μετά το εγκεφαλικό του Θέμη...

Last edited:
ναι, το ειχα μαντεψει ποιος ειναι ο Θεμης απο ποστ σου σε αλλη κατηγορια για ηχοληπτες.
Παντως αυτος ο geopolitis παραδεχεται οτι του πιασανε τον κωλο με παραποιημενα καλωδια. Τοτε πεφτει και στο χαντακι η εμμονη του οτι τα καλωδια εχουν "τεραστιες" διαφορες στον ηχο.

Last edited by a moderator:
σου συνιστω θερμα να ακουσεις και εσυ απο "τετοια" ηχεια.
μετα γραψε αυτα που νομιζεις.

Ήρεμα παίδες...
Είναι αστείο να λεμε οτι κυκλώματα με bandwidth μερικές εκατοντάδες kHz δεν εχουν γραμμική απόκριση συχνότητας, ειδικά στο ακουστικό μερος του φάσματος. Τετοιες μή-γραμμικότητες("τρυπες στα χαμηλά") μάλλον μόνο η συμπεριφορά του χώρου μπορει να προκαλέσει. Τα περισσότερα ηχεία, αν όχι όλα, εχουν roll-off στα χαμηλά, όχι τρύπες.

Last edited:
Απάντηση: Re: Ακροάσεις, συστήματα, κριτική συσκευών

σου συνιστω θερμα να ακουσεις και εσυ απο "τετοια" ηχεια.
μετα γραψε αυτα που νομιζεις!

Το τι έχω ακούσει και τι όχι το ξέρω μόνο εγώ, βασικά έχω ακούσει τέτοιες υλοποιήσεις καλύτερες και πιο μελετημένες από τις δικές σου.

attached ένα τέτοιο συστηματάκι που άκουσα πρόσφατα στην Ολλανδια γιατί βαρέθηκα τη καραμέλα σου! Ελπίζω να σου κάνει. Για P.A. καλό είναι αλλά υψηλής πιστότητας ΔΕΝ είναι!

P.S. Και 55 που είσαι έχουμε καμιά 10αρια KHz διαφορά απόκρισης, οπότε τι να πούμε? Μετρημένα 17.5 εγώ πριν μια εβδομάδα, εσύ?

Attachments

• kbrooks_ale_03.jpg
    kbrooks_ale_03.jpg
    69.2 KB · Views: 60
  • kbrooks_basshorn_installation_01.jpg
    kbrooks_basshorn_installation_01.jpg
    60.6 KB · Views: 58
  • kbrooks_basshorn_installation_02.jpg
    kbrooks_basshorn_installation_02.jpg
    54.2 KB · Views: 54
PLACEBO, οι υποδείξεις/παρατηρησεις για την συμπεριφορά των χρηστών ανήκουν στα δικαιώματα των διαχειριστών και όχι στα δικά σου. Άν ξαναδώ μήνυμά σου ανάλογο με το προηγούμενο, θα υποστείς τις συνέπειες του κανονισμού.

14,5KHZ
σαν μεσογειακα μου φαινονται τα μπαλκονια στην φωτογραφια, και φαινεται οτι ειναι χτισμενα σε υψωμα! Στην Ολλανδια δεν υπαρχει ουτε 1 μετρο υψος, ακομα δεν εκοψες τα ψεμματα?
Εξαλλου αυτα ειναι λαθος συντονισμενα, πρεπει να εχουν πολυ φασικο σφαλμα με αυτην την τοποθετηση. Αν εχεις διαβασει ποσα εχουν γραφτει για την μηχανικη η γεωμετρικη φαση. Αλλα μαλλον δεν θελεις να καταλαβεις αυτα που γραφουμε, εχεις μεινει στα χαιεντ κατα καποιο τροπο που θελει μελετη το γιατι και στα ακριβα μηχανηματα! μαλλον πιστευεις καποιους στο τι σε παπαγαλιζουν. Ξυπνα και προχωρα προς τα εμπρος

οσον αφορα τις αποψεις μου για το Benchmark επιτρεψτε μου ολοι εσεις οι guru του ηχου να εχω διαφορετικες απο τις δικες σας. Δε θα σας ανοιξω τα ματια με το ζορι ετσι δεν ειναι?
Απλα οι ενδιαφερομενοι που θιγονται απο τα σχολια μου για το νεο τους αποκτημα πρεπει να γνωριζουν οτι οι εντυπωσεις αυτες εχουν εξαχθει απο ακροασεις σε περισσοτερα τους ενος συστηματα οποτε μαλλον οταν κατι ειναι επαναλαμβανομενο παυει να ειναι θεμα χωρου, συστηματος κλπ.
Απλα δειτε ποσα μεταχειρισμενα κυκλοφορουν για να καταλαβετε οτι το Benchmark μαλλον δεν ειναι το τελος του δρομου οπως σας πιπιλιζουν μερικοι το μυαλο.

To θέμα είναι μερικούς που ψάχνουν τα βρουν τρύπες εκεί που δεν υπάρχουν να μην τους πάρουν με τις πέτρες...

Status
Not open for further replies.