Ακρόαση AKG?

Απάντηση: Re: Ακρόαση AKG?

διαφωνώ εδώ.
τα παλιότερα Κ270 studio που έχω που είναι κλειστά είναι αυτό που τελικά χρησιμοποιώ περισσότερο σε σχέση με τα 240, 340 αλλά και τα 1000. (τα 1000 εδώ αδικούνται αλλά θέλουν πολλή προετοιμασία και διάθεση).
Το μπάσο που έχουν τα Κ270 ακόμα το ψάχνω σε άλλα ακουστικά...

+10000

My kind of man.
Και τα k271 mkII studio που εχω ετσι ακριβως ειναι.Ακομα ψαχνω να βρω κατι καλυτερο.

Last edited:
Η Harman μόνο κουτή δεν είναι. Φυσικά και θα διατηρήσει το χαρακτήρα της AKG και μάλιστα ως κόρη οφθαλμού.

Απλά θα μας γεμίσει άχρηστα μοντέλα copy-cats το ένα του άλλου σε άλλη κατηγορία τιμής και φυσικά φλουό χρώματα και fancy ονόματα τύπου Quincy Jones.

Η γκάμα της θα συνεχίσει να περιλαμβάνει εξαιρετικά ακουστικά.

Τα 271 ΜΚΙΙ είναι και καλά η "στουντιακή" εκδοχή, ενώ τα 272HD είναι η "εμπορική".
Κατά τ' άλλα, η μόνη διαφορά τους είναι ότι τα 272 έχουν φιξ καλώδιο, ενώ τα 271 αποσπώμενο.

Το πλέον τραγικό είναι ότι το ίδιο ισχύει για τα Κ701-Κ702 και τα πρώτα κάνουν 205 ευρώ ενώ τα K702 311 (τιμές thomann).

Αυτή τη στιγμή, τα Κ701 από το ξεστοκάρισμα του thomann είναι για μένα το μεγαλύτερο value for money, αλλά είναι... ορθάνοιχτα!

Last edited:
Τα 271 ΜΚΙΙ είναι και καλά η "στουντιακή" εκδοχή, ενώ τα 272HD είναι η "εμπορική".
Κατά τ' άλλα, η μόνη διαφορά τους είναι ότι τα 272 έχουν φιξ καλώδιο, ενώ τα 271 αποσπώμενο.

ΩΡΑΙΟΣ!

Merci.... :ernaehrung004:

Να σας πώ... Sennheiser κλειστού τύπου, τί επιλογάς έχουμε?

Τα HD280 και 380 δε μου καλαρεσαν...

Αν ερχομουν και γω στη συναντηση να κρατουσα τα 840 να τ'ακουσεις,ειναι καλα.Προσφατα πηρα και τα KRK 6400 ,αλλα παλι τα 840 συνεχιζω να χρησιμοποιω σε κλειστα...

Τελικα τα AKG 550 τα εχει καποιος εδω,δε καταλαβα βασικα.Δειχνει πολυ ενδιαφερον ακουστικο.

Επισης καποια αλλα για τα οποια εχω δει στο headfi καλα λογια,ειναι τα creative aurvana live,καποια denon,οπως επισης και αυτο το μοντελο που ειχα ανοιξει το thread την αλλη φορα,που βγαινει με 3-4 διαφορετικα ονοματα το ιδιο (brainwavz hm5 κτλ).Βεβαια δεν εχω δοκιμασει κανενα απο αυτα.

Αν πας να δοκιμασεις παντως τα 840,δες και τα 440,ηταν καλα και αυτα.

Last edited:
Τα HD280 και 380 δε μου καλαρεσαν...

Αν ερχομουν και γω στη συναντηση να κρατουσα τα 840 να τ'ακουσεις,ειναι καλα.Προσφατα πηρα και τα KRK 6400 ,αλλα παλι τα 840 συνεχιζω να χρησιμοποιω σε κλειστα...

Τελικα τα AKG 550 τα εχει καποιος εδω,δε καταλαβα βασικα.Δειχνει πολυ ενδιαφερον ακουστικο.

Σε κάποιο από τα θέματά μας, κάποιο παιδί έγραψε ότι τα αγόρασε.... δεν θυμάμαι καθόλου ούτε το νήμα ούτε το nickname του παλληκαριού... :slapface:

θα σου προτεινα να πας στον αντιπροσωπο της Focal και να ακουσεις τα ακουστικα της εταιριας. Εξαιρετικά ισορροπημένα εχουν εκτενες χαμηλο χωρις να στερουνται αναλυσης. Παιζουν και με μικρες πηγες ευκολα, χωρις πολλα ρευματα.

θα σου προτεινα να πας στον αντιπροσωπο της Focal και να ακουσεις τα ακουστικα της εταιριας. Εξαιρετικά ισορροπημένα εχουν εκτενες χαμηλο χωρις να στερουνται αναλυσης. Παιζουν και με μικρες πηγες ευκολα, χωρις πολλα ρευματα.

Τα έχω στο πρόγραμμα, είναι σχετικά κοντά μου (όπως και τα Shure που με ενδιαφέρουν)...
Πήγες και τα άκουσες τελικά? Από εφαρμογή?
Θα σε κούραζαν (αν μπορείς να υποθέσεις) σε πολύωρες ακροάσεις?

Επίσης... βγάζανε ήχο στο περιβάλλον? Οι άλλοι ακούνε ότι ακούς?

ειναι λιγο περιεργα στην εφαρμογη, καθοτι συνηθισμένος στα Κ701 που αγκαλιαζουν το αυτι, αυτα μου φανηκαν λιγο μικρα. Παντως δεν κουραζουν ουτε ενοχλουν καπου, φανταζομαι ειναι θεμα συνηθειας. Ηχο στο περιβαλλον δεν βγαζουν, βεβαια δεν ακουγα δυνατα και δεν εχω πολυ καλη αποψη.

Σε σχεση με τα Shure, ειναι πιο ισορροπημένα από τα 840 και μοιαζουν με τα 940. Τα 840 προσωπικα δεν θα τα επαιρνα, εκτος κι αν ηθελα να ακουω μονο Rock γιατι ειχαν πολυ εμφατικο χαμηλο και, σχεδον, με ενοχλουσε. Τα 940 ηταν εξισου καλα με τα Focal αλλα εχω την αισθηση οτι τα γαλλικα ειναι ενα κλικ καλυτερα σε αναλυση

Στα 840 και εμενα καποιες φορες με ενοχλουσε το χαμηλο τους,μεχρι που για καποιο λογο αυτο το χαρακτηριστικο δεν εμφανιζεται πια,λογω του οτι εχω βρει μια θεση στο κεφαλι καλητερη,και εχω την εντυπωση επισης οτι καποια στιγμη που επαιξαν πολυ δυνατα σε μια συναντηση με τα παιδια,μετα απο αυτο σαν να "εστρωσαν" και δε τα νιωθω τοσο μπασατα πια.

Τα 940 δε μου αρεσαν προσωπικα γιατι τα βρηκα πριματα,αλλα ειναι και προσωπικα γουστα αυτα.Επουδενι δε θα αλλαζα τα 840 για τα 940,απο το λιγο που ακουσα παντως.

Για τα Κ550 λίγη υπομονή και θα γράψω αρκετά πιό αργά το βράδυ. Είναι καλά όμως...Περίεργα αλλά καλά..

Οι εντυπώσεις μου από τα Κ550 είναι πολύ καλές. Δεν έχω ενισχυτή και ακούω από κάρτα ήχου φορητού Glageforten (δεν υπάρχει τέτοια μάρκα απλά θέλω να πω ότι είναι της πλάκας εντελώς όμως της πλάκας). Αυτά που κατά τη γνώμη μου δεν είναι καθόλου της πλάκας είναι τα 550. Τα λέω περίεργα γιατί όταν βγήκαν από το κουτί και έπαιξαν ένιωσα την απόλυτη ξενέρωση και λέω δικέ μου πάνε τα 180 euros δεν τα έτρωγες σε ψαροταβέρνα? Ήταν το αρχικό σοκ των κλειστών ακουστικών. Άκουγα με Senn HD 650 και AKG K701 βλέπετε...Περνώντας όμως οι μέρες η ξενέρωση εξαφανιζόταν και άρχισα να καταλαβαίνω ότι κάτι καλό παίζει στα αυτιά μου. Να μη πολυλογώ δεν υπάρχει βράδυ χωρίς τη παρέα τους πια. Νομίζω ότι ήταν μια πολύ επιτυχημένη αγορά και δε βλέπω την ώρα να μπορέσω να πάρω ένα ενισχυτή να ακούσω τι πραγματικά μπορούν να δώσουν. Περισσότερα αργότερα που θα κοιμηθούν τα πιτσιρίκια γιατί τώρα δεν με ακούω που σκέφτομαι...

panoso δεν γνωρίζω που μένεις, αλλά 9 Ιουνίου έχουμε στην Αθήνα, στην Ηλιούπολη, μάζωξη ακουστικαρίων.
Δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο θα ήθελα να παρευρεθείς.... αχχαχαχαχααα....