Ακρόαση Auralic Vega DAC στην Aurion

Λοιπόν, πέρασα πολύ ωραία βρέθηκα με πολούς γνωστους και αγαπημένους φίλους και γνώρισα κιάλους που καιρό ήθελα και πολύ το χάρηκα. Η φιλοξενια στην Aurion ήταν υποδειγματική και το σύστημα έξοχο αν και εγώ ακουώ κάπως διαφορετικά.

Τo auralic dac (δεν πρόλαβα να ακούσω την ακρόαση με τα υπόλοιπα του ιδίου κατασκευαστή) ήταν όντως εξαιρετικό και με πολύ χρήσιμες και ουσιώδεις παραμετροποιήσεις. Έγινε και η ακρόαση του Demo αρχείου που παρότι για τεχνικούς λόγους δεν κατέστη δυνατή η ακρόαση του Dsd στην ρύθμιση exact όπως τα υπόλοιοα είχε το ενδιαφέρον της. Τα αποτελέσματα θα τα βγάλουν οι υπόλοιποι συνδαιτημόνες.

Όπως πάντα χάρηκα περισσότερο την καλη παρέα και την κουβέντα ενώ επιτέλους κατάφερα να παρεβρεθώ και στο παραδοσιακό τσιμπούσι μετά την συνάντηση.

Και εις άλλα με υγεία.
 
Το χαρηκα και γω,το Vega ηταν οπως το περιμενα αναλυση ευκρινεια και δυνατοτητες για ακομα παραπανω και πολυ ψαξιμο,sto exact mode του ρολογιου θελει πολυ ισχυρο υπολογιστη,πρεπει να ανεβαινει το latency στο θεο θα ηθελα να το ακουσω με το νεο μου πισι που ειναι τουμπανο,
δεν το ακουσα με δικα μου γνωριμα κομματια μιας και πηγα λιγο αργα και υπηρχε πιεση χρονου,αλλα εστω κι ετσι πηρα μια μικρη γευση,
επισης ο absoluta ηταν πολυ καλος και ακριβος,
ta panel εμενα προσωπικα δεν με τρελαινουν και θελουν άπλα και αφθονο χωρο για να παιξουν,για αλλη μια φορα εφτασα στο ιδιο συμπερασμα οτι γουσταρουν μονο καποια ειδη μουσικης.
κατα τα αλλα ολα jet και οι φιλοι πρωτοι,κριμα που δεν ηρθα στο τσιμπουσι...
 
Last edited:
Για τις ικανοτητες οδηγησης των τελικων και του προ της Auralic εντυπωσεις δεν ειπατε ρε παιδια.
 
Την καλησπέρα σε όλους!

Βρέθηκα κι εγώ σήμερα το πρωί στην Aurion για να ακούσω το Auralic Dac αλλά να δω κι από κοντά φίλους. Αν και ταλαιπωρήθηκα λίγο για να βρω parking και έκανα αρκετούς γύρους στην Κηφισιά όταν έφτασα στην Aurium αποζημιώθηκα από την άψογη φιλοξενία όπως και από το ζεστό κλίμα που έδινε περισσότερο την αίσθηση της συνάντησης σε φιλικό χώρο παρά σε κατάστημα.

Με μεγάλη μου χαρά γνώρισα από κοντά φίλους που συνομιλούμε στο φόρουμ καιρό τώρα αν και στην αρχή της συνάντησης δεν γνωρίζαμε ποιοι είμασταν (όσον αφορά τα usernames) αφού συστηνόμασταν με τα μικρά μας ονόματα.

Η ακροάσεις περιελάμβαναν πολλά session με διαφορετικά set up στα συνοδά μηχανήματα όπως και ένα πολύ ενδιαφέρον συγκριτικό φορμάτ άυλων αρχείων το οποίο έγινε στα τυφλά!

Περισσότερα στην συνέχεια! :ernaehrung004:
 
Πολύ ωραία περάσαμε, και που είδα παλιούς και φίλους, και γνώρίστηκα και με παιδιά που δεν είχαμε ειδωθεί.

Φιλοξενία άψογη.

Είχαμε την τύχη να ακούσουμε ενδελεχώς τo Vega, και το συμπέρασμα μου, είναι ότι είναι ένα πολύ άξιο μηχάνημα.

Στο τσιμπούσι που ακολούθησε όπως πάντα τα περάσαμε επίσης πολύ ωραία.

Και εις άλλα με υγεία παιδιά.

Για τις ικανοτητες οδηγησης των τελικων και του προ της Auralic εντυπωσεις δεν ειπατε ρε παιδια.

Τα ηχεία με τα οποία κάναμε την ακρόαση είναι τα Quad ESL 2912 τα οποία είναι πολύ ιδιαίτερα ηχεία, και δεν έχουν ανάγκη "περίεργης" ενίσχυσης, από άποψη δύναμης και ελέγχου... είναι χαρούμενα και με μικρότερους ενισχυτές.

Για τα Merak έχω να πω ότι δεν εντυπωσιάστηκα, αντιθέτως μου άρεσε αρκετά ο Absoluta Partenope, και στο δεύτερο μέρος των ακροάσεων με αυτόν τον ενισχυτή, ο ήχος ήταν πολύ καλύτερος με καλύτερη ανάλυση, χροιές και imaging.

Εδώ επίσης έγιναν και οι συγκρίσεις με τα φίλτρα και με το επίπεδο συγχρονισμού του ρολογιού, και φάνηκαν περαιτέρω οι αρετές του Vega.
 
Ακουσαμε λοιπον και το Auralic Vega αλλα ας τα παρουμε απο την αρχη.

Πρώτα απ ολα να ευχαριστήσω και εγω τον κ Γιαννη Δημου και την Aurion που μας αφιέρωσαν το πρωινό και μας υποδέχτηκαν στον χωρο τους. Για οποιον δεν εχει επισκεφτεί ποτε την Aurion να πω οτι ειναι ιδιαίτερα φιλοξενος χωρος, μια που δεν θυμίζει ψυχρή αίθουσα μαγαζιου αλλα περισσότερο σαλονι σπιτιού με τα εκατοντάδες βιβλια φωτογραφιας, τους δισκους και φυσικα το σύστημα στην καρδια του δωματίου.

Πήραμε γευση και απο τα δυο συστήματα οπως αναφέρονται στο αρχικο ποστ. Το all Auralic συστημα με προ, ντακ και 2 τελικους ειχε αρκετο drive αλλα οπως έγραψε και ο Χρηστος πιο πανω, ηταν κατι μάλλον περιττό μια που τα ηχεία ειναι tube friendly.

Μουσικές ποικίλες, απο Muddy Waters και Paco de Lucia μεχρι Dave Brubeck και Monserrat Caballet.

Στην συνέχεια περάσαμε στον partenope να οδηγει τα μεγαλα Quad, οπου η διαφορετική κλαση (=κοστος) αλλα και χαρακτήρας(=ματσαρισμα) έδειξε τι μπορει να κανει το συγκεκριμένο ηχείο.

Με αυτο το δευτερο σετ απ καναμε και καποιους πειραματισμους οσων αφορα το Vega, δοκιμάζοντας το ρολοι χρονισμού στην αυτοματη αλλα και την exact (με την δευτερη να υπερτερεί σαφώς αλλα να απαιτεί και σοβαρο υπολογιστή) καθως και καποια απο τα φιλτρα που προσφερει ο κατασκευαστης. Το Vega ειναι ενα ιδιαιτερα παραμετροποιησιμο Dac και οποιος το αγορασει θα πρεπει να του αφιερώσει τον απαιτουμενο χρονο για να το φερει ακριβώς εκει που επιθυμεί.

Τελος να πω οτι ακουσαμε και τα rip του Πετρου (Totsipaki), στα οποια παροτι το mac εφτασε στα ακρα του, οι διαφορες μεταξυ DSD και PCM ηταν εμφανείς.


Το σύστημα
DSC01688.jpg


Auralic combo
DSC01690.jpg


O εκπληκτικός Partenope που έκλεψε καρδιές πριν καν τον ακούσουμε
DSC01691.jpg


Η καταπληκτική παρέα σε απαρτία. Διακρινονται οι Θοδωρης(farflung) και Πετρος(totsipaki) στον καναπε, διπλα τους ο Πανος(adgr) με τον Γιωργο(economo), πισω τους ο Γιωργος(Γαλανης) με τον Χρηστο (1967), ο Πανος (pankar0), o Γιαννης(736) και ο υποφαινόμενος.
DSC01696.jpg


Οι σκληροπυρηνικοί εν δραση...(συζήτηση για λάμπες, βραχίονες, κεφαλές, τα ντακ, τις ομορφιές της Κηφισιάς...
DSC01705.jpg
 
Μπράβο παιδιά!!! Ολα πολύ όμορφα!!
Να ξαναπώ πως η συντομη ακρόαση του Vega στην έκθεση (κυριως με ακουστικά και τον ομοσταυλο Taurus) μου είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις!
Εδώ επιβεβαιώνεται η αίσθηση μου αυτή!!
Χαίρομαι που περάσατε καλά και την επόμενη φορά ΔΕΝ θα σας την κάνω... :) :) :)
 
Και τώρα που ο φίλος Παναγιώτης έδωσε όλες τις πληροφορίες για το σύστημα ξεκινάω κι εγώ με φωτογραφικό υλικό!
 
Οι πρώτοι τις παρέας που ήρθαν. Είμαστε όλοι μας λίγο ασυνεπής ως προς την ώρα αλλά η δυσκολία εύρεσης parking Σάββατο πρωί στην Κηφισιά είναι ένα θέμα.



 
Όμως όσο περνούσε η ώρα μαζευτήκαμε.





Και εδώ ο φίλος Παναγιώτης με συνέλαβε φωτογραφικά σε χαρούμενη στιγμή. Πρέπει να κάνω δίαιτα.




Φρόντισα να φοράω και ασορτί παντελόνι με τον καναπέ.
 
Σαν πηγή χρησιμοποιήθηκε ένα macbook και κάποιες φορές ακούσαμε από το cd player της νέας σειράς της Quad.



Εδώ φαίνεται το ολοκληρωμένο σύστημα της Auralic με το Vega σαν πηγή και τους Taurus τελικούς να οδηγούν τα μεγάλα Quad 2912.

 
Εδώ ο πανέμορφος Absoluta Partenope. Το φλας σε συνδιασμό με το μαύρο πανέμορφο σασί και τις αντανακλάσεις δεν βοήθησαν να αποτυπωθεί η ομορφιά του. Ο φωτισμός ήταν πολύ χαμηλός για λήψη χωρίς φλας...



 
Εδώ ο Dr Pan K με τον farflung τοποθετούν το macbook του δεύτερου για να συνεχίσουμε με ακροάσεις αρχείων που είχε φέρει μαζί του.