Η ερώτηση όπως έχει τεθεί είναι υπερβολικά γενική.καποιος εγραψε οτι αν αντιγραψεις το cd στον υπολογιστη και το ακουσεις απο αυτον ακουγεται καλυτερα .
σωστο η κανω λαθος ;
αν ναι , το cdplayer του υπολογιστη διαβαζει το ιδιο καλα με το κανονικο cdplayer ;
Και τα δύο είναι μη απωλεστικοί codecs. To WAV έχει μικρότερη συμπίεση, άρα και ο υπολογιστής σου ξοδεύει λιγότερη ισχύ για να τα αποσυμπιέσει, Αυτό είναι που εκλαμβάνεις ως καλύτερη ποιότητα, όχι η ποιότητα του αρχείου.θέλω να ριπαρω τα cd μου και να τα ακούω απο τον υπολογιστή . δοκιμάζω δυο προγράμματα , το EAC και freac .
το EAC τα ριπαρει σε WAV και το freac σε FLAC .
πρώτη εντύπωση οτι τα wav αρχεία ακούγονται ελάχιστα πιο καλα .
εχει κανεις αποψη για αυτο ;
υπάρχει κάποιο πρόγραμμα καλύτερο ;
θέλω να ριπαρω τα cd μου και να τα ακούω απο τον υπολογιστή . δοκιμάζω δυο προγράμματα , το EAC και freac .
το EAC τα ριπαρει σε WAV και το freac σε FLAC .
πρώτη εντύπωση οτι τα wav αρχεία ακούγονται ελάχιστα πιο καλα .
εχει κανεις αποψη για αυτο ;
υπάρχει κάποιο πρόγραμμα καλύτερο ;
Αν δεν χρειάζεσαι τα metadata που σου προσφέρει το flac και με δεδομένο τον καταιγισμό τεραμπάιτ που έχουμε τώρα,δεν βλέπω τον λόγο να τα μετατρέπεις σε flac.
Μια έξτρα μετατροπή (wav >flac), είναι μια ακόμα μετατροπή, έστω κι αν λένε ότι δεν τρεχει τιποτα.
Γιατί να μην την αποφύγεις?
Απο τότε που αρχισα να ριπαρω τα cd μου ή θα τα κανω mp3 320αρια (για το αμαξι) ή wav για να τα ακουω.
Και φυσικά πάντα με EAC.
συγκρινιντας τα flac του EAC και του FREAC δεν ακουσα καμια διαφορα μεταξυ τους .Το EAC είναι το de-facto standard λογισμικό για ριπάρισμα cd. Μπορεί να ριπάρει και σε FLAC, αν το παραμετροποιήσεις κατάλληλα.
Θα είχε ενδιαφέρον να κάνεις και αυτή τη δοκιμή.. δηλαδή FLAC που έχει προκύψει από το EAC σε σχέση με FLAC που έχει προκύψει από το freac.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.