Ακρόαση Delphinus

nickvas19

AVClub Addicted Member
11 August 2011
2,008
Καλησπέρα παιδια...σημερα ειχα την τιμη να ακουσω επιτελους τα delphinus και ειπα αμεσως να γραψω εντυπωσεις και να το μοιραστω μαζι σας ωστε να ανταλλαξουμε καποια πραγματα.... :)

Λοιπον πηγα λοιπον στο εν λογω μαγαζι που τα ειχε σε ακροαση.Ειχα παρει μαζι μου το dac ifi μαζι με το διπλο καλωδιο του,και το λαπτοπ μου με φλακ μουσικη.Τπτ αλλο. και αυτο γτ; για να δω ποσο μπορουν να αποδοσουν στα μεγιστα τα delphinus με τα δικα του σοβαρα μηχανανηματα και καλωδια.
Επαιξα δυο τρια κομματια.Εκανα 5 ακροασεις ολες με το dac μου και ιδια ιντερκονεκτ δικα του ...

η 1η με το καλωδιο του ifi που ειναι διπλο και εναν ενισχυτη (δεν θυμαμαι ονομα κατι με galaxy νομιζω ειχε να κανει) κοστους 2400ευρο.αποτελεσμα...μεσαιες δεν υπηρχαν.Το woofer γενικα μικρο σε σχεση με τα δικα μου...δεν με καλυπτει.Αλλα επαιζε πιο σωστα...και ειχε καλυτερη καμπινα...ειχε βαθυ μπασο.

η 2η εγινε πληρως απο τα δικα του μηχαμηματα.cd player δικα του ολα.ο ηχος ειχε ξεφυγει......εκει ηθελα να δω μεχρι που φτανει.ο ηχος ηταν γεματος αλλα δεν υπηρχε συγκριση γτ ηταν εντελως αλλα τραγουδια......αλλα παλι νομιζω οι μεσαιες δεν...

η 3η εγινε με ενα καλωδιο usb δικο του,τον ιδιο ενισχυτη.....μου ειπε απλα δοκιμασε....το καλωδιο κοστιζε 75 ευρο...εγω μεσα μου ελεγα θα ναι χειροτερο....και εγινε ενα θαυμα....ξαφνικα φανηκαν οι μεσαιες...ηταν πιο ισορροπημενο...εκοψε λιγο απο τις ψηλες και εδωσε μεσαιες....εαν και επαιζε καλυτερα εμενα μου φανηκαν να μπερδευονται οι μεσαιες με τις χαμηλες...το μπασο ηταν πιο σφιχτο και λιγοτερο εντονο.εγω του ειπα οτι στα ηχεια μου παρολο που ειναι παλια ηχεια...εχω δυνατο μπασο....εντονες ψηλες(εχω και σουπερ τουιτερ...βεβαια δεν τις ακουω ολες τις συχνοτητες αλλα δινει αερα στο τουιτερ) και οι μεσαιες ακουγονται αρκετα...επισης του ειπα οτι πισω εχω κρος οβερ που δινω εμφαση οπου θελω...μεσαιες ή ψηλες ή και τα δυο.

η 4η εγινε με εναν ενισχυτη της ταξεως 900ευρο(δεν θυμαμαι καν μαρκα)....απλα χαλια....το μπασο μπουμαρε εκανε οτι ηθελε μπερδευε...δεν μπορουσε να αποδωσει το ηχειο.με το δικο μου ifi usb

η 5η εγινε εγινε με το ιδιο ενισχυτη των 900ευρο αλλα με το δικο usb καλωδιο.πανηγυρι και παλι αλλα το μπασο μαζευτηκε καλυτερα.

Νομιζω οτι εχω καλα ηχεια γενικα που καποιοι μου λεγαν φιλε ειναι παλια.ισως παιζουν πιο σωστα αλλα....υστερουν στο να ξεχωριζεις την μουσικη σκηνη και εγω το στηριζω οτι ειναι 2 δρομων.εγω τολμαω να τα συγκριμενο με τα delphinus και με πιο καλα ηχεια.θα μου πεις τα συνηθησες γι αυτο....αλλα δεν νομιζω.

Επισης αυτο το ηχειο το απορριπτω...γτ
1)θελω τρελα χρηματα για να παρω ενισχυτικα καλωδια κτλ....που πρεπει να παμε στο 3πλασιο των ηχειων για να το αναδειχνουν αλλα και παλι δεν με ικανοποιησε με το δικο μου και τα δικα μου τραγουδια.γενικα ειναι δυσκολο ηχειο.

2)τα δικα μου με ικανοποιουν καλυτερα....εγραψα πιο πανω πως μου φαινονται τα δικα μου.

3)επαιζε μπασατα παρα μεσαια πριμαριστα...οι ψηλες και οι μεσαιες ειναι θολες.

αυτα ειχα να πω εγω...απο κει και περα παιδες περιμενω να μου γραψεται γνωμες...εγω το απερριψα το ηχειο αλλα σιγουρα θα τσιμπησω το καλωδιο αυτο...οποτε παλι καλα :)

Τελος θελω να παω καποια στιγμη να ακουσω και τα b&w 685 s2 και τα b&w cm5...που εχω διαβασει οτι παιζουν πιο καλες μεσαιες ψηλες και ειναι πιο ευκολο ηχειο οποτε δεν θα με παιδεψει...και ισως να εχω καλυτερα αποτελεσματα με λιγα χρηματα...βασικα οχι ισως...στα σιγουρα.
Παραυτα ομως παλι θα συγκρινω με αυτα που εχω και εαν δεν μ αρεσουν...θα μεινω ετσι....εαν μου κανουν κλικ...τοτε θα τα τσιμπησω και θα κανω τραμπες ποτε με τα pioneer hpm 60 και ποτε με τα b&w 685 αναλογα τις εντασεις και τα γουστα.και αργοτερα θα τσιμπησω τον nad 356bee που βαζεις 2 ζευγαρια ηχεια και επιλεγεις πιο απο τα δυο ζευγη θελεις να παιξουν...και ειναι πιο δυνατος και τελος.

Υ.Σ Για τους κατοχους του ifi macro.Οι επιλογες που εχει πανω το dac καμια δεν κανουν τπτ....ειτε στανταρ ειναι αλλιως ειτε 3d ή το polarity + ή -...ουτε σε μενεα ουτε στα delphinus ακουσα το παραμικρο...αλλα ειναι ενα παρα πολυ καλο dac για τα χρηματα του που πιστευω μπορει να κοντραριστει με του χιλιαρικου :)

:)

Πολύ σωστά πράττεις που σκέφτεσαι το συνολικό μπάτζετ πριν κάνεις αγορά.
Πολλές φορές μας αρέσει ένα ηχείο αλλά είναι τόσο ακριβό που τελειώνουν τα λεφτά και μετά το...βλέπουμε!
Απο κει και πέρα οι επιλογές σου ανάμεσα σε chario και b&w είναι τόσο αντίθετες που με προβληματίζεις.
Είναι δύσκολο να σου αρέσει και το ένα και το άλλο, πρέπει να κατασταλάξεις ηχητικά στο τι σου αρέσει περισσότερο.

Ποια ηχεία θέλεις να αντικαταστήσεις?

Όπως τα λες παραπάνω,εγώ θα σου έλεγα να μείνεις με αυτά που έχεις.
Δεν έχει νόημα να εξηγήσουμε το πως και το τι από την στιγμή που λες πως τα δικά σου σε καλύπτουν περισσότερο.
Μείνε εκεί και με την ησυχία σου άκουσε όσα μπορείς πιο πολλά μέχρι κάποιο να σου κάνει το κλικ.

3)επαιζε μπασατα παρα μεσαια πριμαριστα...

αυτός κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι ο βασικός λόγος που ή θα λατρέψεις ή θα μισήσεις την chario.

Ναι το usb θα το παρω...

Μα εγω δεν λεω την γνωμη μου για να μην ακουσω κατι διαφορετικο!φυσικα κ υπαρχει λογος κ νοημα να πει καποιος την γνωμη του.δεν ειμαι καθετος.δεν ειπα οτι εχω τελεια ηχεια.ουτε οτι αυτα που ακουσα ειναι χειροτερα απο τα δικα μου.ειπα οτι λειπαν οι μεσαιες κ ορι θελει τρελα μηχανηματα.

Μακαρι να πηγαινα με καποιο αλλο φιλο απο εδω να ακουγαμε τα δικα μου κ μετα λλο ηχειο...θα με βοηθουσε :)

Τωρα οσο αφορα τις 2 εταιριες που επελεξα ηταν επειδη το 1ο διαβαζα οτι εχει καλο μπασο...αλλα για μενα υστερει αλλου και τα b&w γιατι απο ειχα ακουσει πολυ παλιοτερα ειναι πιο κοντα στα ακουσματσ μου κ ταιργιαζει με τον ενισχυτη που εχω οποτε ισως να γλυτωσω απο περιττα εξοδα.τα chario τα ακουσα για να εχω μια γνωμη.κ η γνωμη μου ειναι οτι για τετοιο στυλ ακουσματος θελει κ τσεπη για μηχανηματα.ταπεινη μου γνωμη.κ τελος σιγουρα εμενα τα ακουσματα που ειναι πιο πριμαριστα μεσαια...χωρις να λειπει το μπασο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τα ηχεια μου ειναι τα pioneer hpm 60...

Φιλε μου και να πω οτι μ αρεσαν...δεν τρελαθηκα...αλλα κ πες οτι τα λατρεψα οπως λες....θελεις πολυ γκαζι...πολυ ομως...καταπινει πολυ...οταν αλλαξαμε ενισχυτη ειπα τι εγινε....

Και με τρελα καλωδια κ ιντερκονεκτ και cd player και ενισχυτη ...παει πολυ αλλου η φαση...

με ένα μικρό ψαξιματάκι στο ιντρενέτι τολμώ να πω ότι τα ηχεία σου είναι αξιολογότατα!

μη με κατακρίνετε για την άποψη από το youtube, ακόμη και από αυτό αν κάτι παίζει καλά...ακούγεται.
(είναι το βιντεάκι με τον roksan)

Άποψη μου είναι ότι τα B&W δε θα σου δώσουν αυτόν τον full bodied ήχο που έχεις. Θα σου δώσουν άλλα πράγματα με κύριο ατού τους την...ακρίβεια.

Νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσεις τις ακροάσεις για να κατασταλάξεις κάπου, και αν είναι δυνατόν σε οικιακό περιβάλλον.

Το γεγονός ότι πήγες να κάνεις ακρόαση με σκοπό την αλλαγή των ηχείων σου και δεν "αυτοψήθηκες" δείχνει ότι έχεις ξεπεράσει την παρορμητική συμπεριφορά της νέας αγοράς και αυτό είναι καλό.

Ψηθηκατε με το καλωδιο ε; :)
Το καλωδιο ειναι ενα της kimber χρωμα καφε.

Δεν ξερεις ποσο χαρηκα με αυτο που μου ειπες οτι ειναι αξιολογο ηχειο...γτ εχω ακουσει απο πολλους διαφορες εκφρασεις.
Οποτε τα ακουσματα μου ειναι πιστευω καλα κ ακριβα :)

Ναιθα ακουσω κ τα b&w και εαν δεν μου κατι το τικ θα μςινω ετσι :)

Και χαιρομαι που καποιος μου ειπε οτι αξιζει...γιατι κανεις δεν μπηκε στην διαδικασια να μου πει κατι...

Απάντηση: Re: Ακρόαση Delphinus

Ψηθηκατε με το καλωδιο ε; :)
Το καλωδιο ειναι ενα της kimber χρωμα καφε.

Δεν ξερεις ποσο χαρηκα με αυτο που μου ειπες οτι ειναι αξιολογο ηχειο...γτ εχω ακουσει απο πολλους διαφορες εκφρασεις.
Οποτε τα ακουσματα μου ειναι πιστευω καλα κ ακριβα :)

Ναιθα ακουσω κ τα b&w και εαν δεν μου κατι το τικ θα μςινω ετσι :)

Και χαιρομαι που καποιος μου ειπε οτι αξιζει...γιατι κανεις δεν μπηκε στην διαδικασια να μου πει κατι...

ποιος σου είπε ότι δεν αξίζουν? κανας πωλητής? :slapface:

Αυτό το άκουσμα είναι του γούστου μου, δε μπορώ να διακρίνω τι κάνουν εκεί ψηλά αλλά τελικά όπως παρατήρησες κι εσύ όλη η ουσία βρίσκεται εκεί, κάπου στη μέση (στα μεσαία).

Βέβαια ο roksan είναι πολύ μουσικός ενισχυτής αλλά και πάλι το ηχείο φαίνεται.

Τι ενισχυτή έχεις?

Αγαπητε το φορουμ ειναι ενας πολυ φιλοξενος χωρος και το αδικεις με το να λες οτι δε σου μιλανε . Ισως να φταιει οτι δεν εχεις ξεκαθαρισει τι ζητας και επαναλαμβανεσαι στα νηματα. Καλες αγορες να εχεις παντως

Αδικω κ επαναλαμβάνομαι; οκ :)

Και ειπα καπου ότι δεν μου μιλανε; ...παλι οκ :)

Last edited:
Απάντηση: Re: Ακρόαση Delphinus

Επιτελους βρηκα καποιον να μιλησω.....
Εναν nad 326bee....με ifi macro

στη θέση σου αυτό που θα έκανα θα ήταν να ψάξω για ενισχυτή. Έχω την αίσθηση ότι μια value λαμπα θα σου έδινε αυτό που ζητάς.

λες ε;...της ταξεως των ποσο ευρω;

αυτό που λες το σεφτηκα... πως θα ακουγοταν στα ηχεια μου τα μηχανήματα που ειχε το μαγαζι...πιστευω πολύ καλυτερα...

Τι να σου φιλε μου ...να τον παρω ετσι κ οτι γινει;χωρις δοκιμη δεν θα το εκανα