Ακρόαση Delphinus

Ξεκίνα να κάνεις κάποιες ακροάσεις όπως έκανες με τα ηχεία και θα καταλάβεις ποιος σου κάνει. ...Τώρα για τον Roksan κανένας δεν μπορεί να σου πει αν είναι ο εκλεκτός ή αν είναι καλύτερος απο τον επόμενο που θ ακούσεις, εγώ το πρότεινα καθώς ο πωλητής γράφει ότι είναι διαθέσιμος προς ακρόαση αν είναι και στον χώρο σου θα είναι το ιδανικό για ν αποκτήσεις και μια πρώτη εμπειρία αλλαγής ενισχυτή στο χώρο σου με τα δικά σου ηχεία που είναι και το επιθυμητό. .

Mε ελάχιστα έξοδα αλλάζεις τα υλικά των κροσοβερ των ηχείων [είναι κάπου του 70ή 80] και πιθανόν την εσωτερική καλωδίωση τους , αν βέβαια δε το έχεις κάνει ήδη
Νομίζω ότι θα σου προσφέρει περισσότερα αυτή η δαπάνη από το καλώδιο usb

Πέτρο,η αλλαγή υλικών του κρος μπορεί να είναι προς το σωστό μετά από τόσα χρόνια,και μαζί σου σε αυτό.
Κανείς δεν εγγυάται όμως πως το αποτέλεσμα θα του αρέσει.
Ειδικά όταν έχει δηλώσει πως είναι ευχαριστημένος με αυτό που ακούει.

Ε μ αρεσει αλλα μπορει να ναι καλυτερο...το θεμα ειναι οτι το κρος που λετε...θα ειναι ρυθμιζομενο;εαν οχι τοτε πιο κροσοβερ;που ξερω αυτο σε τι συχνοτητες κοβει κτλ;!?

Ισχυει...και σε ευχαριστω φιλε μου.να σαι καλα
Πριν απο 1.5 χρόνο αποφάσισα να αλλάξω ενισχυτή ,ξεκίνησα με ένα Budget που είχα ορίσει και έφερα στο σπίτι μου σε διάστημα 3 μηνών 5-6 αξιόλογα μηχανάκια εντός και εκτός budget..... κάποια στιγμή κατάλαβα στα δικά μου αυτιά και στο δικό μου χώρο / ηχεία ποιο ήταν εκείνο που μου έδινε την ακουστική αναβάθμιση - ικανοποίηση, βέβαια ήταν πάνω απ το budget μου αλλά με υπομονή (1 χρόνο και) κατάφερα να τον έχω αυτή τη στιγμή στο σύστημα μου. Εν ολίγοις όλα θέλουν υπομονή ψάξιμο και δοκιμή αυτό μου έδειξε η δική μου αναζήτηση και δεν το χω μετανιώσει ούτε δευτερόλεπτο. .
Keep Walking και θα βρεις τον ιδανικό συνδυασμό φίλε μου.

Last edited by a moderator:
σε ευχαριστω και παλι!!!

τωρα οσο αφορα τα crossover?! :) διαφωτιστε με να παρω μια ιδεα....απο την στιγμη που ειναι ρυθμιζομενα γτ να τα αλλαξω;

δλδ μου λες οτι θα βρω αξιολογο crossover 4 δρομων για τα watt και τα ohm των ηχειων μου; :)

Πέτρο,η αλλαγή υλικών του κρος μπορεί να είναι προς το σωστό μετά από τόσα χρόνια,και μαζί σου σε αυτό.
Κανείς δεν εγγυάται όμως πως το αποτέλεσμα θα του αρέσει.
Ειδικά όταν έχει δηλώσει πως είναι ευχαριστημένος με αυτό που ακούει.

Σωκράτη ,εννοούσα την αλλαγή των προφανώς γερασμένων υλικών μετά από 30 και πλέον χρόνια .Μπορεί κάλλιστα να βάλει ακριβώς τα ίδια υλικά σε τιμές και χαρακτηριστικά Εξ άλλου δεν νομίζω ότι είναι κάποιο ιδιαίτερα πολύπλοκο κροσοβερ ,οπότε τα υλικά θα είναι πολύ λίγα και θα μπορεί να κάνει και δοκιμές με μικρό κόστος [αν θέλει]
Νομίζω ότι σ αυτό θα συμφωνήσουν όλοι σχεδόν
Αν βγάλει το κροσοβερ και ανεβάσει φωτό στην diy νομίζω ότι θα υπάρξει ουσιαστική βοήθεια

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

σε ευχαριστω και παλι!!!

τωρα οσο αφορα τα crossover?! :) διαφωτιστε με να παρω μια ιδεα....απο την στιγμη που ειναι ρυθμιζομενα γτ να τα αλλαξω;

Δεν θα αλλάξεις το κροσοβερ ,τα γερασμένα υλικά του θα αντικαταστήσεις .Τά έχεις αλλάξει κάποια στιγμή ; από πότε παίζουν τά ηχεία ;δηλαδή πόσα χρόνια παίζουν μ αυτά τα υλικά ;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

δλδ μου λες οτι θα βρω αξιολογο crossover 4 δρομων για τα watt και τα ohm των ηχειων μου; :)

Προσωπικά δεν μιλούσα για αλλαγή και σχεδιασμό νέου κροσοβερ καί μάλιστα ρυθμιζόμενου .Σε θεωρητική βάση γίνεται ,αλλά δεν ξέρω αν αξίζει

δεν εχω αλλαξει τπτ.....ξερω εναν καλο ηλεκτρολογο οποτε....θα το κανω ετσι...

α μαλιστα...παντως το crossover μου χει λυσει τα χερια και δεν καταλαβαινω γτ να μην εχουν τα συγχρονα....
εχω βαλει κατι καλωδια που παιζουν πιο μεσαια ψηλα...και απο κει και κατεβαζω απο το crossover....μεγαλη ευκολια και καλο αποτελεσμα.

Με τα delphinus δεν είχα και εγώ καλή εμπειρία, αλλά αυτά είναι γούστα.

Πήρα τον ενισχυτή μου (Symphonic line RG14) μαζί και πήγα και τα άκουσα. Πηγές: υπολογιστής και CD player. Μ' άρεσε το μπάσο αλλά δεν είχε καλές μεσαίες και το χειρότερο με χάλασαν τα πρίμα τα οποία μου φάνηκαν να τσιτσιρίζουν στην ανώτερη περιοχή τους.

Απάντηση: Re: Ακρόαση Delphinus

α μαλιστα...παντως το crossover μου χει λυσει τα χερια και δεν καταλαβαινω γτ να μην εχουν τα συγχρονα....
εχω βαλει κατι καλωδια που παιζουν πιο μεσαια ψηλα...και απο κει και κατεβαζω απο το crossover....μεγαλη ευκολια και καλο αποτελεσμα.

Αυτό δεν το κατάλαβα καθόλου ,για γράψε πιό αναλυτικά τί έχεις κάνει

http://www.canuckaudiomart.com/details/649140881-pioneer-hpm-60-3way-crossover/images/795653/
εαν τσιριζει ή εαν οι μεσαιες ενοχλουν κοβω απο κει..

kostis συμφωνω για τα χαμηλα οτι παρολο το μικρο μπασο (εαν και σε μεγαλες εντασεις δεν θα μπορει να παιξει) το σωζει η καμπινα θαρρω...
οι μεσαιες δεν....δεν....οι ψηλες δεν ακουσα τσιριγμα ....ισως στην περιπτωση σου να ηταν ετσι το κομματι;...ή πιστευω με αλλα καλωδια θα το εφερνες καπως βολτα...ή και ο ενισχυτης ισως να μην ταιργιαζε....λεω εγω τωρα.παντως δυσκολο ηχειο για μενα ετσι μου φανηκε.

Δελφίνια και τσίριγμα;
Κάτι πολύ λάθος πρέπει να υπήρχε στην διαδικασία...

Re: Απάντηση: Re: Ακρόαση Delphinus

Δελφίνια και τσίριγμα;
Κάτι πολύ λάθος πρέπει να υπήρχε στην διαδικασία...

+1
Τα γούστα του καθενός είναι διαφορετικά αλλά κάτι δεν πάει καλά εδώ......

εμενα μου εκανε εντυπωση υποτιθεται...εχει απο τα μεγαλυτερα τουιτερ στην κατηγορια...αλλα δεν ακουγα ψηλες.
για μενα τζαμπα το χει :P και αλλα που εχουν πιο μικρα βγαζουν καλυτερες ψηλες.

Και γτ να μην παρω τον nad c375bee

Από ότι καταλαβαίνω δε σου λείπει οδήγηση στο ηχείο, δε σου λείπει δύναμη ενισχυτή.
Παίρνοντας τον μεγαλύτερο nad θα παίξει καλύτερα, αλλά δε θα αλλάξει ο χαρακτήρας του ήχου σου.

Άποψη μου είναι ότι το ηχείο σηκώνει κάτι καλύτερο από τα (πολύ καλά για τα χρήματα τους) nad.