Ακρόαση ηχειου στον χώρο μου.

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

VetNik

AVClub Addicted Member
1 February 2008
1,498
Ονειρευόμουν ένα ηχειο.
το άκουσα σε φίλο και τρελαθηκα.
το άκουσα στην αντιπροσωπεία και ξετρελαθηκα.
το έφερα σπίτι και ξενερωσα.
ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΩ;

quevedo

AVClub Addicted Member
4 May 2010
1,963
επαρχια
Να υποθέσω ότι στο χώρο σου το άκουσες με διαφορετικά συνοδά από αυτά του φίλου σου ή του μαγαζιού.
Αν με τα δικά σου συνοδά δεν έπαιξε τα αναμενόμενα για σένα μην το αγοράσεις.

Magellan

Banned
28 July 2006
19,083
Εν πλώ
Ονειρευόμουν ένα ηχειο.
το άκουσα σε φίλο και τρελαθηκα.
το άκουσα στην αντιπροσωπεία και ξετρελαθηκα.
το έφερα σπίτι και ξενερωσα.
ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΩ;

Αναρωτήθηκες μήπως κάτι δεν πάει καλά στα συνοδά ή στον χώρο σου Νικ,
όσον αφορά τις ανάγκες του ηχείου?

ΑΝ είσαι διατεθειμένος να μπείς στην περιπέτεια να αλλάζεις (πειραματιζόμενος)μηχανάκια
και χώρο, προχώρα το μέχρι να πάρεις το αποτέλεσμα που άκουσες και σε ξετρέλανε..

Αν οχι, άστο καλύτερα!

VetNik

AVClub Addicted Member
1 February 2008
1,498
Απάντηση: Re: Ακρόαση ηχειου στον χώρο μου.

Αναρωτήθηκες μήπως κάτι δεν πάει καλά στα συνοδά ή στον χώρο σου Νικ,
όσον αφορά τις ανάγκες του ηχείου?

ΑΝ είσαι διατεθειμένος να μπείς στην περιπέτεια να αλλάζεις (πειραματιζόμενος)μηχανάκια
και χώρο, προχώρα το μέχρι να πάρεις το αποτέλεσμα που άκουσες και σε ξετρέλανε..

Αν οχι, άστο καλύτερα!

Ναι αυτό με προβλημάτισε καπετάν.
Με τα δικά μου μηχανάκια το άκουσα παντού.
Αρα κάτι γίνεται με τον χώρο μου;
Δηλαδή δεν κάνει για τον χώρο μου, να μην το πάρω;

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,653
Θεσσαλονίκη
ακομα στο χωρο σου ειναι; με τοποθετησεις επαιξες; ποιο ηχειο; ο χωρος καπου φαινεται σε καποιο ποστ αλλα δε θυμαμαι...

Magellan

Banned
28 July 2006
19,083
Εν πλώ
Re: Απάντηση: Re: Ακρόαση ηχειου στον χώρο μου.

Εξαρτάται.

Αν σε ενθουσίασαν τα Alexandria( λέμε τώρα) και προσπάθησες
να τα ''παίξεις'' σε 15 τμ, μάλλον θα πρέπει να κοιτάξεις για κάτι άλλο!

Αν πάλι πρόκειται για πιο "γήινο" ηχείο, ένα βάσης πχ, μάλλον θέλει
"ψάξιμο" ο χώρος..

exp4nder

Banned
18 January 2009
1,390
Αθήνα

Ναι αυτό με προβλημάτισε καπετάν.
Με τα δικά μου μηχανάκια το άκουσα παντού.

Πακέτο...ναι ο χώρος σου φταίει, από την άλλη σκέφτομαι αν σου έκανε τόση ζημιά πια ο χώρος που να σου ακυρώνει εντελώς την απόδοση ενός ηχείου, θα στην έκανε με τα περισσότερα, κάτι που δεν ισχύει, εκτός πια αν αυτό το ηχείο είναι όντως εντελώς ακατάλληλο για τον χώρο αυτόν, σαν αυτό που λέει ο καπετάνιος ας πούμε...από ότι θυμάμαι είχες το xtz room analyzer ή κάνω λάθος?

Last edited:

dapost

AVClub Enthusiast
28 August 2006
813
Αθήνα
Νίκο, μας κοροϊδεύεις; Κι άλλο ηχείο; Ποιό είναι αυτό και τι το θες; Α, και αγοράζω το kef χωρίς να το ακούσω στον χώρο μου...

VetNik

AVClub Addicted Member
1 February 2008
1,498

Πακέτο...ναι ο χώρος σου φταίει, από την άλλη σκέφτομαι αν σου έκανε τόση ζημιά πια ο χώρος που να σου ακυρώνει εντελώς την απόδοση ενός ηχείου, θα στην έκανε με τα περισσότερα, κάτι που δεν ισχύει, εκτός πια αν αυτό το ηχείο είναι όντως εντελώς ακατάλληλο για τον χώρο αυτόν, σαν αυτό που λέει ο καπετάνιος ας πούμε...από ότι θυμάμαι είχες το xtz room analyzer ή κάνω λάθος?

ετσιι να μπαινουν τα δυνατα ονοματα στην συζυτηση.
το προβλημα το ειχα "δει" και με τα αλλα ηχεια αλλα τωρα "γιγαντωθηκε"!
μαλλον εμαθα να ακουω καλυτερα!
το μετρησα κοιπον και ειδα τρυπα τεραστια στα 122 με 3 γειτονικους ρυθμους εκει γυρω.
επισης λογω ακυρωσεων απο πρωτη αντανακλαση μια τρυπα στενη αλλα βαθια στα 450.
μου εγινε μια προταση για μια μιρκη βελτιωση του χωρου και κυριως για ισοσταθμιση που θα δοκιμασω το βραδυ...

VetNik

AVClub Addicted Member
1 February 2008
1,498
Νίκο, μας κοροϊδεύεις; Κι άλλο ηχείο; Ποιό είναι αυτό και τι το θες; Α, και αγοράζω το kef χωρίς να το ακούσω στον χώρο μου...

να και το αλλο μεγαλο ονομα!
εεετσιιιι!!!
χωρις να το ακουσεις στον χωρο σου?
γινεται αυτο?
σε παρακαλω γραψε αναλυτικα....

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,153
Αθήνα
Νίκο έγραψα ένα ξερό "όχι" επίτηδες γιατί και συ ρε φίλε δεν βοηθάς... σου αρέσουν τα μυστήρια.. :D

Καταρχήν το νέο ηχείο σε τι χώρο το άκουσες εκτός σπιτιού? και με τι μηχανήματα/συνοδά?
Μη μου πεις ότι μετακόμισες πηγή, ενισχυτή καλώδια... ακόμα και αν το έκανες όμως, πως θα ακούγονται τα ηχεία που έχεις τώρα στο ξένο χώρο?
Πως ξέρεις ότι δεν θα ακούγονται καλύτερα απο τον πόθο σου?

Απο την άλλη με το xtz μέτρησες στη θέση ακρόασης ή στο μέτρο (χώρο ή ηχείο)? Σε αυτό δεν παίζει ρόλο και ο ενισχυτής? σίγουρα παίζει.

Εξάντλησες τα περιθώρια τοποθέτησης των ηχείων και φροντίδας του χώρου, ώστε να τα ευνοήσει? Πως?

και τόσα άλλα που αν δεν ήταν συγκεκριμένη η αναζήτηση πάει για sticky 1000 σελίδες.

Αν θες γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος να καταλάβουμε. Ουσιαστικά με το να περιτριγυρίζουμε τα γιατί, που και πως νομίζω πως και εσύ δεν παίρνεις βοήθεια.

:ernaehrung004:

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,258
Γιατί δεν λές δυό πράγματα για το χώρο σου καθώς και για το ποιά έιναι τα ηχεία αυτά και τα συνοδά σου;

VetNik

AVClub Addicted Member
1 February 2008
1,498
Re: Απάντηση: Ακρόαση ηχειου στον χώρο μου.

Νίκο έγραψα ένα ξερό "όχι" επίτηδες γιατί και συ ρε φίλε δεν βοηθάς... σου αρέσουν τα μυστήρια.. :D

Καταρχήν το νέο ηχείο σε τι χώρο το άκουσες εκτός σπιτιού? και με τι μηχανήματα/συνοδά?
Μη μου πεις ότι μετακόμισες πηγή, ενισχυτή καλώδια... ακόμα και αν το έκανες όμως, πως θα ακούγονται τα ηχεία που έχεις τώρα στο ξένο χώρο?
Πως ξέρεις ότι δεν θα ακούγονται καλύτερα απο τον πόθο σου?

πηρα τον pass και πηγα

Απο την άλλη με το xtz μέτρησες στη θέση ακρόασης ή στο μέτρο (χώρο ή ηχείο)? Σε αυτό δεν παίζει ρόλο και ο ενισχυτής? σίγουρα παίζει.

ελαχιστο εωσ καθολου

Εξάντλησες τα περιθώρια τοποθέτησης των ηχείων και φροντίδας του χώρου, ώστε να τα ευνοήσει? Πως?

και τόσα άλλα που αν δεν ήταν συγκεκριμένη η αναζήτηση πάει για sticky 1000 σελίδες.

Αν θες γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος να καταλάβουμε. Ουσιαστικά με το να περιτριγυρίζουμε τα γιατί, που και πως νομίζω πως και εσύ δεν παίρνεις βοήθεια.

:ernaehrung004:

το ηχειο ακουστηκε οχι τοσο καθαρα στα μεσαια ενω ηταν πεντακαθαρο στο "μαγαζι", και "μπερδευε" σε μεγαλα συμφωνικα εργα...

Last edited:

VetNik

AVClub Addicted Member
1 February 2008
1,498
Re: Απάντηση: Ακρόαση ηχειου στον χώρο μου.

Γιατί δεν λές δυό πράγματα για το χώρο σου καθώς και για το ποιά έιναι τα ηχεία αυτά και τα συνοδά σου;

9χ4χ2.8 μετρα. σαλονι. τα ηχεια στον μικρο τοιχο. Να σου πω ιδιορυθμούς ή θα τους υπολογισεις?
pass ypsilon pro ypsilon dac esoteric linn και ενα καινουργιο παιχνιδι. εχουν σημασια? σε παρακαλω εξηγησε μου μπας και καταλαβω.