Ακρόαση marantz HD-DAC1 και άλλων...

Η ακρόαση τελείωσε ή μάλλον μεταφέρθηκε σε χασαποταβερνιο..

Εντυπώσεις το απόγευμα

Με συνοπτικές διαδικασίες...
Τελικά περισσότερες εντυπώσεις απο σουβλάκια vs παντσετες θα έχουμε παρα για πηγες μου φαίνεται.
Πείτε μας και με ποια τραγούδια ακουσατε :)
Όχι τα μπιφτέκια, τα dacs!

Μπιφτέκι αφρός.
Κοτόπουλο explicit lyrics.
Παστουρμαδοπιτάκι ΑΑΑ.

Δεν έχει μιλήσει κανείς άλλος ακόμα;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ο ΝεοΖηλανδός τα έπαιξε στα δάχτυλα τα Ιταλάκια...

:flipout:

Ο Σπύρος ένας απο τους καλύτερους οικοδεσπότες... :grinning-smiley-043

Και να πώ και την αμαρτία μου...
Ο χώρος του είναι να μην θέλεις να βγαίνεις απο μεσα.
Μόνο να κυλιέσαι στο κήπο με τα χαζόσκυλα και να χάνεται το μάτι σου στη θέα... respect!

Ωραία πραγματα! Αν και τα γλυκοηχα charrio δεν ξέρω αν ειναι κατάλληλα για εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων. Αναμένουμε λοιπον :-)

Κανένα σύστημα δεν είναι κατάλληλο για εξαγωγή γενικευμένων συμπερασμάτων με αυτή τη λογική...
Ή για να μην είμαι απόλυτος, ελάχιστα συστήματα είναι αυτά που προσφέρονται για εξαγωγή ασφαλών γενικευμένων συμπερασμάτων...

Πάντως κάτι καταλάβαμε... :)

Συμφωνω και επαυξανω για ολα τα παραπανω....
Σπυρο σε ευχαριστουμε πολυ για την υπεροχη φιλοξενια σου.....
Για τα υπολοιπα τα περι ακροασεως ας μιλησουν πρωτα οι πιο ειδικοι.....μια μικρη ανοχη στην ωρα που θα γινει αυτο γιατι πρεπει πρωτα να χωνεψουν...!!!

Το 70% ήταν τέτοια κλαπατσίμπανα... τί να κάνω;
Δεν βράζει το αίμα τους... :BDGBGDB55:

Λοιπόν για να μας φέρω λίγο στο θέμα...
Αν έπρεπε σήμερα να πάω ταμείο και να αγοράσω... βάζοντας μέσα όλους τους παράγοντες (όπως το κόστος), θα αγόραζα Pioneer.
Σε απολυτα ηχητικά κριτήρια, θα πήγαινα στο Black Dragon.

Εντυπωσιακό όμως και το Soekris... Το οποίο έχει δρόμο ακόμα οπότε δεν μπορώ να το πάρω σήμερα στο ταμείο...

Εξαιρετικός οικοδεσπότης ο Σπυρος και απο τους λίγους τυχερούς με δωμάτιο για τα "παιχνίδια" του. Μονο με το δικτυο (=Rpi2) ειχαμε κάποια θεματακια οποτε την κατάσταση εσωσε το Mac του Πολύβιου. Απαρτία μηχανημάτων με τα Marantz HD DAC1, Pioneer U05, Soekris και Audiobyte Black Dragon. Συνοδα Plinius 9200, Chario Ursa Major, Isotek power strip, Nordost καλώδια και Belkin gold USB.

Μετα το πέρας της ακροασης που ως γνωστόν για το AVClub αποτελεί καλη δικαιολογία για να παμε σε ψησταριά, καταλήξαμε σε ενα χασαποταβερνιο οπου συζητήσαμε τα "τεχνικα" με συνοδα μπιφτεκια, συκωτάκια, μπριζολες, παστουρμαδοπιτακια και μπυριτσες. Σταθερές αξίες δλδ.

Στις φωτο ο Πολύβιος με τον Σπυρο ετοιμαζουν το playlist, και η παρεα με τους pankar0, Γιωργο Γαλανη, Chris1967, Σπυρο, Gojakla και Bluthner ο οποιος γιόρταζε οποτε ειχαμε και μια δικαιολογία παραπάνω για να του ευχηθούμε και να χτυπησουμε εξτρα γλυκά.

IMAG0638.jpg

IMAG0635.jpg

IMAG0641.jpg

Δεν θέλω να είμαι υπερβολικός, αλλά σήμερα ήταν μια από τις καλύτερες συνάξεις που έχω συμμετέχει, ειλικρινά.

Το σπίτι και η τοποθεσία του σπιτιού του Σπύρου, ο οικοδεσπότης, όλα τα παιδιά, οι πλάκες, τα πειράγματα, η ακρόαση, οι σοβαρές και οι όχι τόσο σοβαρές συζητήσεις, το φαγητό... τι να πω όλα ήταν υπέροχα.

Είχα καιρό να ευχαριστηθώ τόσο.

Στο θέμα της ακρόασης...

Πρώτη εντύπωση είναι ότι ένα σύστημα Plinius/Chario είναι ότι πρέπει για πολύωρες ακροάσεις, ξεκούραστο, μεγάλο, πλατύ, βαθύ. Το άκουσμα γενικά μέσα στα γούστα μου.

Δεύτερη εντύπωση, είναι πόσο έχε προχωρήσει η τεχνολογία και ο σχεδιασμός DAC τα τελευταία χρόνια, που όλα ακούστηκαν ευχάριστα και όλα αποτελούν καλές αγορές σε ανάλογα συστήματα και γούστα.

Επί του προκειμένου τώρα.

Το Pioneer είναι ξεκάθαρα ο νικητής της value for money κατηγορίας. Εξαιρετικός ήχος, πολύ καλή σκηνή δεν με προβλημάτισαν τα ψηλά του, τα δυναμικά του πολύ καλά.

Το Audiobyte Black Dragon είναι ο νικητής με τον πιο ας το πω "ολοκληρωμένο" ήχο λίγο περισσότερη έκταση, λεπτομέρεια και σκηνή από το Pioneer, αλλά μόλις και λίγο παραπάνω.

Το Marantz είχε στενότερη σκηνή (από τα άλλα δύο), πιο "μαλακιά" ιδιοσυγκρασία λόγω της λιγότερης λεπτομέρειας που εξάγει (και ως εκ τούτου λιγότερο αέρα) και λίγο ίσως φουσκωμένες μεσαίες, θεωρώ ότι η ιδιοσυγκρασία αυτή έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι το μηχάνημα αυτό προορίζεται κυρίως ως ενισχυτής ακουστικών, που εμπεριέχει το DAC και όχι το αντίστροφο, πάντως μου άφησε και αυτό πολύ θετικές εντυπώσεις, και θα το συνιστούσα για ακουστικάριους λόγω του γεγονότος ότι μπορεί κάποιος να ακούσει με τις ώρες χωρίς κούραση από τα ακουστικά του.

Για το Soekris ας τοποθετηθούν οι υπόλοιποι και στο τέλος μπορεί να πω και γω δυό πραγματάκια.

Εύχομαι πάντα τέτοια!!!

Κατά την προσωπική μου άποψη, το Soekris για τα χρήματά του είναι σε πολύ καλό επίπεδο και απο τα όσα ειπώθηκαν, έχει να δώσει κι' αλλα με τα στάδια εξόδου κλπ κλπ κλπ...
Στ' αυτιά μου στεκόταν άνετα δίπλα στο πολλαπλάσιας αξίας Black Dragon.

Πάντως, καθένα απο αυτά τα μηχανάκια θα στεκόταν για τους δικούς του λόγους, καλύτερα σε διαφορετικά σετάπ... και η κατάταξη θα μπορούσε να ήταν και διαφορετική...
Για παράδειγμα σε ένα επιθετικό/σκληρό/πριμάτο σετάπ, το Marantz θα καθόταν μέλι...

Εγκρινω και επαυξανω,φιλε Χρηστο
Πραγματικα μια απο τις καλυτερες προσφατες μαζωξεις,με κεφι και ουσια,με ΑΞΙ0 οικοδεσποτη ,τον Σπυρο(Φιλτατε ευγε για το μερακι και το γουστο σου)
Το συστημα ητο ικανο να αναδειξει τις διαφορες των υπο συγκριση dac,αλλα γενικη παραδοχη ειναι πως η ψηφιακη τεχνολογια και ο σχεδιασμος της επιτρεπει ολα τα μηχανηματα να μπορουν να αποτελουν καλες αγορες σε αναλογα συστηματα και γουστα
Αξιο αναφορας το πιονιρ στην χαμηλη κατηγορια τιμης,ειναι το value for money,με εξαιρετο ηχο,ισορροποια σε ολο το φασμα ,δυναμικα και εκταση σκηνης
To Black dragon εχει τον πιο ολοκληρωμενο ηχο,με περισοτερη εκταση ,σκηνη ,λεπτομερεια ,μακρο και μικρο δυναμικα,μπασο και πρατ ζηλευτο,ομως πιθανως να κουρασει ακουστηκαριους σε πολυωρες ακροασεις,ενα ντακ εφαμιλλο συστηματων αναφορας,στην φτηνοτερη τιμη της πιατσας ανα τον κοσμο,απο σχεδιαστη που γνωριζει πολυ καλα τα ψηφιακα,μεταφεροντας στην εισαγωγικη κατηγορια στοιχεια του μεγαλου ROCKNA,ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΡΙΣΙΒΕΡ,ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΡΟΛΟΙ με ελαχιστο τζιτερ ΚΑΙ FPGA αρχιτεκτονικη
Αναμενω μελλοντικη συγκριση με Aune s16
To maranz ειναι ενισχυτης ακουστικων και γιαυτο υστερησε σημαντικα των υπολοιπων ανταγωνιστων
Αν και οχι ολοκληρωμενο το soekris αποτελει την πιο αξιοπιστη μεχρι τωρα υλοποιηση d/y λαντερ ντακ με εξαιρετικα οργανικη μεσαια περιοχη,την πιο φυσικη απεικονιση που εχω ακουσει μετα το ροκνα καιτο αναλογκ ντακ της μσβ,υλοποιηση κοστους μονο 350 ε
Αξιζει να προχωρησει αυτο το προτζεκτ,εχω την αισθηση οτι θα μας αφησει αφωνους
Ευχαριστω την υπεροχη παρεα για την μαζωξη,προσδοκω να ακολουθησουν και αλλες

Ήταν όλα πολύ ωραία, περισσότερο οι φοβεροί τύποι που παρευρέθησαν και κάποιους γνώρισα πρώτη φορά από κοντά ...

Εντυπωσιάσθηκα από το σοέκρις ... φοβερή σκηνή ενώ δεν του βρήκα ιδιαίτερα μειονεκτήματα ... δεν ξέρω που μπορεί να φθάσει καθώς ο Χρήστος μας είπε ότι έχει ακόμη αρκετή δουλειά (στάδια εξόδου, κλπ. ) ... Ο δράκος ήταν εξαιρετικός, βελούδινος μα αναλυτικός, δεν σου λείπει κυριολεκτικά τίποτε ... το pioneer στα μισά χρήματα είναι πολύ πολύ κοντά, οπότε δικαίως όλοι το συστήνουν σαν το καλύτερο vfm ... το μαραντζάκι μου σαν ντακ σε σχέση με τα άλλα βγήκε τελευταίο και καταϊδρωμένο.... ωστόσο, όπως έχω αναφέρει από την μέρα που το πήρα, είναι εξαιρετικός & δυνατός ενισχυτής ακουστικών που μπορεί να οδηγήσει άνετα δύσκολα ορθοδυναμικά (όπως τα ΗΕ-500 μου), οπότε έχει και αυτό την θέση του στην αγορά για κάλυψη των αναλόγων απαιτήσεων ... όποιος στα χρήματα θέλει σκέτο ντακ, αναμφισβήτητα το pioneer είναι καλύτερη λύση ... το τελευταίο όμως δεν κάνει για ενίσχυση δύσκολων ακουστικών (αν θυμάμαι έχει λιγώτερο από το 1/10 της ισχύος του marantz) ... [ χαχαχχχχ, όλοι σαν τους πολιτικούς κάνουμε, όλα τα συμπεράσματα προσπαθούν να τους έχουν όλους ευχαριστημένους ] ....

και μερικές δικές μου φωτος :

Attachments

• 20150322_111759.jpg
    20150322_111759.jpg
    88.8 KB · Views: 336
  • 20150322_111821.jpg
    20150322_111821.jpg
    230.3 KB · Views: 335
  • 20150322_113311.jpg
    20150322_113311.jpg
    214.4 KB · Views: 335
  • 20150322_113322.jpg