Ακροαση μουσικης με ακουστικα,ακροαση μουσικης με ηχεια:Αποψεις.

όποτε ακούω μουσική με παρέα (και μάλιστα εκλεκτή) ΔΕΝ ακούω μουσική.

Μπορώ να φανταστώ μουσική χωρίς ηχεία αλλά όχι χωρίς ακουστικά.
Με τα ηχεία νοιώθω ότι πάντα κάνω συμβιβασμούς.
Με τα ακουστικά ποτέ.

Τα ακουστικά τα θεωρώ καθαρά εργαλεία.
Δηλ. συσκευές ελέγχου.
Κάτι σαν τα μόνιτορ ηχεία, αλλά όχι ακριβώς λόγω κυρίως διαφορετικής λειτουργίας και περιβάλλοντος.
Συνήθως τα ακουστικά λένε την αλήθεια...
Είναι δηλαδή πολύ καλός κριτής μεμονομένων συσκεύων (πχ. πλέυερς, ντακς)
Βέβαια αυτό είναι που φοβούνται οι περισσότεροι...!

Δε νομίζω ότι τίθεται θέμα σύγκρισης. Μουσική βγάζουν και τα δύο, αλλά με διαφορετικό τρόπο, το καθ' ένα με τα δικά του + και -.

Και οι φράουλες και τα πεπόνια φρούτα είναι...

ας κάνω και εγώ τις συστάσεις....

AKG K-240
AKG K-340 (υβριδικά ηλεκτροστατικά)
AKG Κ-270 studio
AKG K-1000

Τα τελευταία είναι το μόνο ίσως ακουστικό που δίνει την δυνατότητα να ακούς όπως περίπου με ηχεία καθώς το κάθε αυτί έχει δυνατότητα να ακούει και την μονάδα του άλλου, εξ ού και ο όρος "ear-speakers".

Όταν λες Κ-240? Τα Studio ή υπάρχει και άλλη έκδοσή τους;
Βρήκα εδώ στη γειτονιά σκότωναν τα K-240 Studio στα 70 ευρώ και τσίμπησα ένα ζευγαράκι... να το 'χω δίπλα στα Κ-701 μην αισθάνονται μόνα τους :grandpa:

Με τα ηχεία μπορείς να στήσεις την σκηνή μπροστά σου και κυρίως τρισδιάστατα, με επίπεδα και να ψευδαισθάνεσαι το πραγματικό γεγονός. Γιαυτό κατά την άποψή μου σύστημα που δεν μπορεί να στήσει αληθινή σκηνή (και ο χώρος μαζί) δεν ανήκει στο hi performance audio.

τα απλά τα πρώτα.... (sextet)....
αγορασμένα το 1977
Αν εννοείς τα Κ-240DF 600Ω,είναι ότι πιο καλό έχω ακούσει μέχρι τώρα.Και τα βρίσκεις και σχετικά φτηνά στο e-bay.

ναι, αυτά είναι...
παίζουν ακόμα, παρά τις δεινές μου προσπάθειες να τα καταστρέψω...
Προχτές έκοψα 4 εκατοστά καλώδιο στην άκρη του βύσματος γιατί έκαναν κάτι διακοπές....
Τα είχα στην άκρη εδώ και λίγους μήνες.
Είναι απίστευτο πόσο ξεκούραστα και πλήρη ακούγονται.

Τα χρησιμοποιώ για μόνιτορ κοντά 20 χρόνια και ενω δοκίμασα πολλά δεν τα άλλαξα με τίποτα. Πρόσφατα πήρα τα αντίστοιχα 50Ω για εύκολη οδήγηση και είναι σχεδόν ισάξια. Προσοχή όμως στα 600αρια, δεν οδηγούνται εύκολα όπως πρέπει γι αυτό θέλουν σοβαρό ενισχυτή με τον οποίο θα καταλάβετε και μεγάλη διαφορά στην απόδοσή τους.