Ακροαση Sonus Aeterna (eternity, immortality...)

ασφαλως και τα προσωπικα γουστα ειναι σεβαστα και κανεις δεν μπορει να κατηγορησει τον αλλο για αυτα´Τωρα το ταιριασμα πανελ και κορνας εχεις δικιο μαλλον ουτοπικο ονειρο ειναι. Και στο τελος παλι δικιο εχεις και εγω πιστευω οτι οι παρατηρησεις που αναφερει ο Ηλιας οφειλονται στα συγκεκριμενα συνοδα μηχανηματα.

Καλημερα!

θα ηθελα να αναφερω οτι προσπαθησα να περιγραψω με οσο μεγαλυτερη αντικειμενικοτητα την ακουστικη εμπειρια που ειχα.

Επισης μου εκανε εντυπωση η παντελης ελλειψη καποιου επωνυμου hi-fi καλωδιου.

Δεν μιλαω για καλωδια των 500ευρω, αλλα εστω και ενα καλωδιο των 50 να εβλεπα...

Τουλαχιστον στα interconnect πιστευω οτι εχουμε νιωσει τη σημασια τους. Και στα καλωδια ηχειων, το καλωδιο λαμπατερ νομιζω ειναι χειροτερο -για να μην ειμαι απολυτος- στο 99% των περιπτωσεων.

Λαμβανοντας υποψη τα παραπανω καθως και το οτι το υψος του χωρου ακροασης δεν πρεπει ξεπερνα τα 2.10m, τι να πω... το αποτελεσμα ηταν ακρως εντυπωσιακο.
Δεν τολμω να φανταστω τι θα γινοταν σε αλλο χωρο, με διαφορετικα συνοδα...

Μιλησα για εκπληκτικο ηχο με απολυτα κριτηρια...

α, και τα ηχεια απο κοντα κατα την αποψη μου ειναι κομψα και πολυτελη, παρα τον ογκο τους (και το βαρος τους που δεν πρεπει να ειναι λιγοτερο απο 120 κιλα το ενα, και οχι κιλα... mdf αλλα εποξεικων υλικων- το κοστος κατασκευης πρεπει να ειναι πολυ-πολυ υψηλο, καθως εχει χρησιμοποιηθει οτι πιο εξωτικο)

Λετε να τα δουμε σε καποια εκθεση στο εξωτερικο?

(ηλια Parasound ηταν το cd και το dac Audiolab)Θα συνφωνισω με τον ηλια τα ηχεια δεν επαιζαν με πανακριβα συνοδα και ακριβα καλωδια.παρολαυτα επαιζαν πολυ καλα!

Τα είχα ακούσει πριν κάποια χρόνια.

Ακρως εντυπωσιακό αλλά και με ουσία άκουσμα.
Κορυφαίες μονάδες σε μια σωστά μελετημένη σχεδίαση με άψογη κατασκευή, άσχετα αν αισθητικά συμφωνούμε ή όχι.

Στη έκθεση στο Πεντελικό που είχε ακολουθήσει κατέβηκε ένα μικρότερο μοντέλο με άστρωτες μονάδες και ΙΜΟ δεν στάθηκε στο ύψος που του έπρεπε.

Τα είχα ακούσει πριν κάποια χρόνια.

Ακρως εντυπωσιακό αλλά και με ουσία άκουσμα.
Κορυφαίες μονάδες σε μια σωστά μελετημένη σχεδίαση με άψογη κατασκευή, άσχετα αν αισθητικά συμφωνούμε ή όχι.

Στη έκθεση στο Πεντελικό που είχε ακολουθήσει κατέβηκε ένα μικρότερο μοντέλο με άστρωτες μονάδες και ΙΜΟ δεν στάθηκε στο ύψος που του έπρεπε.

Στο Πεντελικο οντως κατι δε πηγαινε καλα.

Μου άρεσαν σαν κατασκευή.Σαν ηχητικό αποτέλεσμα δεν με εντυπωσίασαν και μένα στην τότε έκθεση.

mia foto apo eva allo systnma me to idio driver tns TAD. Prose3te oti o magvntns kallista 8a mporouse va eivai se kapoio poly kalo mpaso megafwvo.
kai n avartwmevn maza eivai 0,9gr!!!!

Εξαιρετικο και πανακριβο "τουητερακι"
Εκτος του προαναφερθεντος ηχειου, μονο το Usher D2 βγαινει στην παραγωγη με τετοια μοναδα.

apla n8ela va dei3w to mege8os tou driver kai tnv apolytn kataskeun tou. Alnico, berylium diafragma, mikrn maza. O Kwstas 3erei me ti asxoleitai, gia va ta poume apla. Ousia kai oxi frou-frou.To oti katafere o idios va kataskeuasei eva nxeio to opoio mpaivei sto mesa Ellnviko spiti kai akougetai toso kala, eivai a3io ka8e prosoxns!

Πανέμορφο και αντισεισμικό!
Μπορείς άμα θες και να το σοβαντήσεις μετά τα μπετά?:flipout::flipout:

Πλακίτσα κάνω......χωρίς παρεξήγηση έτσι?

Last edited:
Re: Απάντηση: Ακροαση Sonus Aeterna (eternity, immortality...)

Τι μουσικές ακούσατε;

1. The cape verdean - The horace silver quintet plus J.J. Johnoson (Blue Note)

2. Test cd 4.1 (Depth of image-timbre-dynamics-Extended Test Record 4 OPUS

3.John Campbell - Howlin Mercy

4. Domnerus Antiphone Blues, SWEDEN PROPRIUS

attachment.php

στα ματια μου ειναι ενα απο τα ομορφοτερα συστηματα που εχω δει!

μπραβο Σπυρο:SFGSFGSF: