Ακρόαση συσκευών προς αγορά, στον χώρο μας..

Απάντηση: Re: Ακρόαση συσκευών προς αγορά, στον χώρο μας..

Μηπως ξεχναμε και κατι βασικο? Ανταλλαγες, δοσεις ατοκες με πιστωτικη, χωρις πιστωτικη λογο γνωριμιας με τον πελατη, καλυτερες τιμες στα μετρητα? Αυτα που γινονται στο εξωτερικο ρε παιδια?
:a0210::a0210::a0210:

Μιας και στο νήμα έγραψαν και δύο απο τους αντιπροσώπους στη χώρα μας (Αντώνης-Γιάννης) απο τους οποίους έχω πάρει σπίτι μου μηχανήματα να πω ότι η ισχύουσα πολιτική τους είναι μια χαρά και σε καμία περίπτωση δεν ένοιωσα την ανάγκη για κάτι παραπάνω...

Αν τα μηχανήματα που δοκίμασα πριν καταλήξω έπρεπε να τα προπληρώσω και μετά να τα επιστρέψω θα έπρεπε να καταθέσω το ποσό των 10000Ε...

Δεν με χάλασε καθόλου δε, το γεγονλος ότι και οι δύο μου έδωσαν να δοκιμάσω έξτρα μηχανήματα, από αυτά που σκεφτόμουν αρχικά... αλλά ούτε ότι πλήρωσα (αφού αποφάσισα) μόνο έναν από τους ενισχυτές που δοκίμασα...

Προσωπικά δε βλέπω να μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο για κάτοικο της Αθήνας (ίσως αν έρχονταν σπίτι μου να με κανακέψουν....:D)

Δεν είναι οι μόνοι φυσικά.... αλλά προσωπικά θα πλήρωνα και κάτι παραπάνω σε σχέση με τιμή του εξωτερικού! απλά γιατί είναι εντάξει...

Για τα παιδιά της επαρχίας σαφώς υπάρχει πρόβλημα.
Εκεί ίσως μια προπληρωμή, ίσως η ασφάλιση του προιόντος ή κάποια άλλη λύση να διευκόλυνε.
Πάντως το: πλήρωσε μετρητά, πάρε τη συσκευή σπίτι και αν δεν σου κάνει επέστρεψέ την και πάρε τα χρήματα πίσω.... προσωπικά δεν μου κάνει.
Αν είχα ακούσει όλες τις συσκευές και είχα αποφασίσει, δεν θα υπήρχε καν η περίπτωση επιστροφής!
Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται, ειδικά σε ξένους χώρους.

Εγώ θα πρότεινα συνεργασία των αντιπροσώπων της Αθήνας και διοργάνωση εκθέσεων στις μεγάλες πόλεις της χώρας. Ακόμα και η γνωριμία με το υποψήφιο αγοραστή θα ήταν πολύ καλό.

Re: Απάντηση: Ακρόαση συσκευών προς αγορά, στον χώρο μας..

Εγώ θα πρότεινα συνεργασία των αντιπροσώπων της Αθήνας και διοργάνωση εκθέσεων στις μεγάλες πόλεις της χώρας. Ακόμα και η γνωριμία με το υποψήφιο αγοραστή θα ήταν πολύ καλό.
:worshippy: αυτο θα ηταν μια καλη αρχη
Διοτι Ελλαδα δεν ειναι μονο η αθηνα

Ασε να γίνει πρώτα η φετινή εκθεση στη Αθήνα και μετά μιλάμε για περιφερειακές εκθέσεις Νίκο...Δύσκολοι καιροί για τέτοια εγχειρήματα..

Ανακεφαλαιώνοντας, προτιμώ, την καταβολή των 2.000,00 + τα έξοδα μεταφοράς του εμπορεύματος, την ανασφάλεια των 30 ημερών κατοχής, ειδικά αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι, την ανασφάλεια αποδοχής της εταιρείας, στην περίπτωση που παραλάβει το εμπόρευμα και ισχυριστεί ότι δεν είναι σε άριστη κατάσταση, από το πληρώσω ένα ποσό ίσο της αξίας των μεταφορικών από Γερμανία και να το ακούσω σπίτι μου ένα Σαββατοκύριακο ή ίσως παραπάνω ημέρες, αν βρίσκομαι εκτός Αθηνών, κατόπιν συνεννόησης με τον αντιπρόσωπο για το κόστος του «πακέτου»*

Νομίζω ότι έχετε δίκιο, το παραπάνω «σενάριο» δείχνει καλύτερο από τη χρέωση επίδειξης στο σπίτι από τους Έλληνες αντιπροσώπους… :hmmmm2:

*Αναφέρομαι για διαφορετικό κόστος γιατί, αφού δεν υπάρχει συνεννόηση για πλήρη καταβολή αξίας μηχανήματος, μπορεί να χρειαστεί ο αντιπρόσωπος να παραδώσει ο ίδιος το μηχάνημα, για τη δική του ασφάλεια, περισσότερο, αφού δε γνωρίζει που το στέλνει.
Διαφορετικά, ας καταβάλλει ο ενδιαφερόμενος το ποσό κτήσης του μηχανήματος, θα επιβαρυνθεί τα μεταφορικά για το «πήγαινε και έλα», θα παραλάβει το demoτου αντιπρόσωπου και αν δεν του αρέσει ας το επιστρέψει πίσω, αν του αρέσει, ας σταλεί από τον αντιπρόσωπο το σφραγισμένο με την παραλαβή και έλεγχο καλής κατάστασης του demo (κάτι που έχουμε συζητήσει και παλαιότερα αλλά φάνηκε "υπερβολικό" σε κάποια μέλη!).

:worshippy: αυτο θα ηταν μια καλη αρχη
Διοτι Ελλαδα δεν ειναι μονο η αθηνα

Ευελπιστώ ότι σύντομα θα συμβεί αυτό ;-)

Ασε να γίνει πρώτα η φετινή εκθεση στη Αθήνα και μετά μιλάμε για περιφερειακές εκθέσεις Νίκο...Δύσκολοι καιροί για τέτοια εγχειρήματα..
Ναι δεν λεω αλλα ισως λογω τον δυσκολων καιρων πρεπει η προσφορα των επαγγελματιων να ειναι μεγαλυτερη σε σχεση με προτινος ειται σε τιμες ειται σε ευκολιες και ουσιωδεις διαφημησεις-παρουσιασεις προιοντων
Δυσκολα σημερα καποιος που εχει κατι στο μυαλο του να αγορασει σημερα η αυριο θα ξεκινησει να επισκευτει ολα τα μαγαζια τις αγορα αλλα πιο ευκολα θα επισκευτει μια εκεθεση που θα του παρουσιασεις τα προιοντα σου και θα κανει και την βολτα του με το ετερο ημιση (μιας και πολλες φορες παγιδευομαστε στο γουστο τις )

Last edited:
+1 Jadisboy!

Να προσθέσω το νέο αίμα που μπορεί να εισρεύσει στο χώρο μέσα από παρουσιάσεις μηχανημάτων.

Το χόμπυ είναι ακρως εθιστικό και ας έχει λίγους φίλους (σε σύγκριση με άλλα χόμπυ)

Είναι αλήθεια ότι όταν βλέπεις τα έσοδά σου να μειώνονται, δύσκολα πέρνεις την απόφαση να επενδύσεις, αλλά χωρίς επενδύσεις δεν υπάρχει ανάπτυξη.
Αυτό να γίνει κατανοητό (αν και νομίζω ότι είναι, απ' όλους)

+++
Θα ήθελα να προσθέσω ότι και μεις σαν χομπίστες μπορούμε να αλληλοβοηθηθούμε με συνακροάσεις. Είναι και αυτός ένας τρόπος να ακούσουμε μηχανήματα στο χώρο μας, ας μην το ξεχνάμε κι αυτό!

ps Mε το καλό Αντώνη κάθε εξόρμηση. Συνεργαστείτε!

Απάντηση: Re: Ακρόαση συσκευών προς αγορά, στον χώρο μας..

Μηπως ξεχναμε και κατι βασικο? Ανταλλαγες, δοσεις ατοκες με πιστωτικη, χωρις πιστωτικη λογο γνωριμιας με τον πελατη, καλυτερες τιμες στα μετρητα? Αυτα που γινονται στο εξωτερικο ρε παιδια?

αγαπητε γιαννη πεσ μου σε παρακαλω αυτα που λες σε ποσους πελατες δικους σου εισαι διατεθιμενος να το κανεις?? τι ποσοστο θεωρεις οτι θα ειναι αρκετο για να μην εχεις καποια χασουρα που θα προκυψει ξαφνικα...

εγω σου λεω οτι ερχομαι στο μαγαζι σου και θελω να κανω μια αγορα που θα ειναι 5Κ εσυ τι καλυτερο θα μπορεσεις να μου κανεις δεδομενου οτι με βλεπεις πρωτη φορα και δεν ξερεις τι κομματι ειμαι....

μην με θεωρησεις ουτε ειρωνικο ουτε επιθετικο ... μαζι σου ειμαι και εγω αλλα εχω αυτες τις ενστανσεις...

Ανέφερα την ιδέα του thomann ως μια λύση που δουλεύει σε μεγάλες αποστάσεις. Αυτή τη στιγμή αν πάρω τηλέφωνο σε δύο-τρεις αντιπροσωπείες και τους πω να μου στείλουν στη Θεσσαλονίκη συσκευές για να τις δοκιμάσω, δε νομίζω να βρεθεί έστω και μια να μου πει ΟΚ. Εδώ πήγα από κοντά πρόσφατα και πάλι δεν έγινε τίποτα. Ίσως οι φίλοι που είναι από την Αθήνα δεν αντιλαμβάνονται το πρόβλημα που υπάρχει με εμάς που είμαστε εκτός Αθηνών. Ακόμη και στη Θεσσαλονίκη, ουσιαστικά μόνον ο Ορφέας υπάρχει (πάλι καλά). Να μη μιλήσω για την υπόλοιπη Ελλάδα...

Φυσικά θα προτιμούσα να μη χρειαστεί να πληρώσω τη συσκευή εξ' αρχής, αλλά αυτό θα απαιτούσε όντως μια πιο συστηματική προσέγγιση εκ μέρους των εταιριών, όπως αναφέρθηκε, με συνεργασίες στην επαρχία. Ίσως και μια συνεργασία με ασφαλιστική εταιρία θα μπορούσε να προσφέρει λύση.

Θα πρότεινα να μη μπερδέψουμε το θέμα «δόσεις» στη συζήτηση.
Ας αρκεστούμε στο θέμα μετρητών, για να υπάρχει μία «σταθερά»... (αν και εδώ με «τρώει» η ερώτηση, στο Γερμανό θα τα έδινες μετρητά, στον Έλληνα γιατί θα ζητούσες δόσεις, ανταλλαγές κλπ, όταν η τιμή του Γερμανού δεν ήταν καλύτερη του Έλληνα?)

Από τη μία, επιθυμούμε την «πρόταση του Γερμανού», από την άλλη, επιθυμούμε να μη πληρώσουμε για τις ακροάσεις στο χώρο μας, ακυρώνοντας, ουσιαστικά, την πρόταση του Γερμανού!

Το να έρθεις σε συνεννόηση με μία ασφαλιστική εταιρεία, δεν ανεβάζει το κόστος?
Η ενοικίαση του μηχανήματος θα μπορούσε να την καλύψει παρέχοντας
ασφάλεια στην επιλογή του ενδιαφερόμενου, ασφάλεια στο κατάστημα για τυχόν ζημιές ή ολική απώλεια του μηχανήματος.
Διαφορετικά, από κάπου θα πρέπει να καλυφθεί το επιπλέον κόστος για την ασφάλιση, πράγμα που θα πάει στην τιμή του εμπορεύματος άρα αύξηση του.
Άλλωστε, αν σου κάνει το μηχάνημα, δε πληρώνεις κόστος ακρόασης, τα μεταφορικά του μόνο, η ασφάλεια καλύφθηκε από την πώληση.

Όσο για τις συνεργασίες με τις, εκτός Αθήνας, περιοχές, επαφές έχουν γίνει, ποιος όμως μπορεί να πληρώσει, έστω και στο κόστος εισαγωγής, τα μηχανήματα για demo?
Η Θεσσαλονίκη δεν έχει μόνο τον Ορφέα, έχει το Βιντεορυθμό, έχει το Μύθο, έχει την spl audio, έχει την Ανάκρουση, την εταιρεία που εισάγει τα definitive technologies (μου διαφεύγει το όνομα αυτή τη στιγμή), την τηλεοπτική κλπ.
Ποια η υποστήριξη σε αυτά τα καταστήματα για να υπάρχει η διάθεση να «ανέβουν» και άλλοι αντιπρόσωποι, να ξεκινήσουν συνεργασίες, επενδύσεις κλπ?

Συζητάμε για 1.000.000 πληθυσμό (νομός), θα μπορούσε να συντηρήσει, άνετα, τις παραπάνω εταιρείες και να προσελκύσει νέες… δεν το κάνει, όμως…

Re: Απάντηση: Re: Ακρόαση συσκευών προς αγορά, στον χώρο μας..

αγαπητε γιαννη πεσ μου σε παρακαλω αυτα που λες σε ποσους πελατες δικους σου εισαι διατεθιμενος να το κανεις?? τι ποσοστο θεωρεις οτι θα ειναι αρκετο για να μην εχεις καποια χασουρα που θα προκυψει ξαφνικα...

εγω σου λεω οτι ερχομαι στο μαγαζι σου και θελω να κανω μια αγορα που θα ειναι 5Κ εσυ τι καλυτερο θα μπορεσεις να μου κανεις δεδομενου οτι με βλεπεις πρωτη φορα και δεν ξερεις τι κομματι ειμαι....

μην με θεωρησεις ουτε ειρωνικο ουτε επιθετικο ... μαζι σου ειμαι και εγω αλλα εχω αυτες τις ενστανσεις...

Αν πληρωνεις μετρητα η με καρτα δεν παιζει ρολο το αν σε ξερω ή οχι γιατι εκει δεν υπαρχει επισφαλεια. Το πόσο θα πληρωσεις ειναι κατι που θελει συζητηση απο κοντα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ακρόαση συσκευών προς αγορά, στον χώρο μας..

Αν πληρωνεις μετρητα η με καρτα δεν παιζει ρολο το αν σε ξερω ή οχι γιατι εκει δεν υπαρχει επισφαλεια. Το πόσο θα πληρωσεις ειναι κατι που θελει συζητηση απο κοντα...

πολυ ωραια χαιρομαι μου απαντησατε οποτε οταν θα ερθει η ωρα θα τα πουμε απο κοντα..
ελπιζω και παλι να μην θεωρηθηκα ειρων...

Θα πρότεινα να μη μπερδέψουμε το θέμα «δόσεις» στη συζήτηση.
Ας αρκεστούμε στο θέμα μετρητών, για να υπάρχει μία «σταθερά»... (αν και εδώ με «τρώει» η ερώτηση, στο Γερμανό θα τα έδινες μετρητά, στον Έλληνα γιατί θα ζητούσες δόσεις, ανταλλαγές κλπ, όταν η τιμή του Γερμανού δεν ήταν καλύτερη του Έλληνα?)

Από τη μία, επιθυμούμε την «πρόταση του Γερμανού», από την άλλη, επιθυμούμε να μη πληρώσουμε για τις ακροάσεις στο χώρο μας, ακυρώνοντας, ουσιαστικά, την πρόταση του Γερμανού!

Αν αναφέρεσαι σε μένα, δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο. Ίσα-ίσα πιστεύω ότι είναι μια καλή λύση για εμάς που είμαστε εκτός Αθηνών. Από εκεί και πέρα ειπώθηκε νωρίτερα ότι αν θέλεις να δοκιμάσεις 3-4 συσκευές π.χ. των 2000 Ευρώ θα πρέπει να βρεις 8000 Ευρώ για να τις φέρεις στο σπίτι σου. Αυτό είναι όντως πρόβλημα και μακάρι να υπάρχει καλύτερη λύση. Γι´αυτό καταλήγω να προτείνω συνεργασίες με επαρχία κλπ.

Το να έρθεις σε συνεννόηση με μία ασφαλιστική εταιρεία, δεν ανεβάζει το κόστος?

Φυσικά ανεβάζει το κόστος. Αλλά το ζητούμενο δεν είναι πάντα η τιμή, αλλά να μπορούμε να κάνουμε και τη δουλειά σωστά. Φυσικά, αν οι εταιρίες στην Αθήνα είναι ικανοποιημένες με τον τζίρο τους και δεν έχουν βλέψεις εκτός Αθηνών, λογικό είναι να θέλουν να αποφύγουν το κόστος της ασφάλισης, τα ρίσκα της μεταφοράς κλπ. Νομίζω ότι αυτό είναι μια ευαίσθητη χορδή και ίσως κρύβει και μια από τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος.

Άλλωστε, αν σου κάνει το μηχάνημα, δε πληρώνεις κόστος ακρόασης, τα μεταφορικά του μόνο, η ασφάλεια καλύφθηκε από την πώληση.

Αυτό μπορείς να το διευκρινίσεις σε παρακαλώ;

Όσο για τις συνεργασίες με τις, εκτός Αθήνας, περιοχές, επαφές έχουν γίνει, ποιος όμως μπορεί να πληρώσει, έστω και στο κόστος εισαγωγής, τα μηχανήματα για demo?
Η Θεσσαλονίκη δεν έχει μόνο τον Ορφέα, έχει το Βιντεορυθμό, έχει το Μύθο, έχει την spl audio, έχει την Ανάκρουση, την εταιρεία που εισάγει τα definitive technologies (μου διαφεύγει το όνομα αυτή τη στιγμή), την τηλεοπτική κλπ.
Ποια η υποστήριξη σε αυτά τα καταστήματα για να υπάρχει η διάθεση να «ανέβουν» και άλλοι αντιπρόσωποι, να ξεκινήσουν συνεργασίες, επενδύσεις κλπ?

Συζητάμε για 1.000.000 πληθυσμό (νομός), θα μπορούσε να συντηρήσει, άνετα, τις παραπάνω εταιρείες και να προσελκύσει νέες… δεν το κάνει, όμως…

Μιλάμε για παραπάνω από 1.000.000 κόσμο, γιατί η Θεσσαλονίκη αποτελεί ουσιαστικά το μητροπολιτικό κέντρο της κεντρικής Μακεδονίας και όχι μόνον. Η απόσταση από Ιωάννινα ή Καβάλα είναι πλέον της τάξεως των 2 ωρών. Μιλάμε για 1.500.000 με 2.000.000 κόσμο που θα μπορούσε να καλύψει. Το γιατί δε γίνεται δε μπορώ να το απαντήσω φυσικά ούτε εγώ ως καταναλωτής. Ίσως είναι μια ευκαιρία που δεν την έχει ακόμη ανακαλύψει ο εμπορικός κόσμος;

Αν αναφέρεσαι σε μένα, δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο.
Όχι, δεν αναφέρθηκα σε εσάς! Το ερώτημα δεν ήταν ειδικά σε εσάς/για εσάς, μία σκέψη ήταν στην ανάγνωση αυτών που γράφονται :-)

Φυσικά ανεβάζει το κόστος. Αλλά το ζητούμενο δεν είναι πάντα η τιμή, αλλά να μπορούμε να κάνουμε και τη δουλειά σωστά.
Ο μόνος λόγος, που μέχρι τώρα, προτείνονται οι αγορές από καταστήματα του εξωτερικού, είναι η τιμή!
Επιθυμούμαι να έχουμε "την πίτα γερή και το σκύλο χορτάτο", χωρίς να υπολογίζουμε το κόστος για τον άλλο. Αρκεί να κάνουμε τη "δουλειά" μας με το μικρότερο δυνατό κόστος.
Δε μπορεί να το κατηγορήσει κανείς αυτό, αρκεί να μην υπήρχε η αρχική "εκμετάλλευση" των ελληνικών καταστημάτων και στη συνέχεια, για 40 ή 50 ευρώ, η αγορά από τα διαδικτυακά καταστήματα του εξωτερικού (ας μην αρχίσουμε συζήτηση για το κόστος των A/V Onkyo, Pioneer, Marantz κλπ., αυτά τα προϊόντα δεν ανήκουν στη "γκάμα" που αναφέρεται αυτή η συζήτηση)

Αυτό μπορείς να το διευκρινίσεις σε παρακαλώ;
Στην εταιρεία μας υπάρχει χρέωση επίδειξης μηχανημάτων στο σπίτι, καιρό τώρα (αφού δοκιμάσαμε και τις δωρεάν επιδείξεις στο σπίτι, στα τέλη του προηγούμενου αιώνα έως και τα πρώτα 4 χρόνια του τρέχοντος. Έχουμε μία εμπειρία 7 χρόνων σε αυτό, πριν ξεκινήσουμε να χρεώνουμε).

Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης για το κόστος της επίδειξης, που είναι ανάλογη της απόστασης από την εταιρεία και του βάρους/όγκου του προϊόντος, κάποιος άνθρωπός μας πηγαίνει το μηχάνημα στο σπίτι του ενδιαφερόμενου Σάββατο πρωί και τη Δευτέρα απόγευμα ή πρωί, πηγαίνει και το παίρνει.

Αν ο ενδιαφερόμενος είναι ευχαριστημένος και προβεί σε αγορά του προϊόντος, αφαιρείται, από την πληρωτέα τιμή του μηχανήματος, το κόστος της επίδειξης έστω και αν εμφανιστεί μετά από δύο μήνες για την αγορά του συγκεκριμένου προϊόντος.
Αν όχι, δεν έχει καμιά "ηθική" υποχρέωση απέναντι στο κατάστημα, γιατί πλήρωσε το κόστος επίδειξης.

Με αυτό τον τρόπο καί ο ενδιαφερόμενος κάνει τις ακροάσεις του με το καλύτερο δυνατό τρόπο και το κατάστημα δεν αισθάνεται ότι το εκμεταλλεύτηκαν ;-)

Ο Γιάννης, ο Παναγιώτης, δε χρεώνουν, απ' ότι γνωρίζω.

Μιλάμε για παραπάνω από 1.000.000 κόσμο, γιατί η Θεσσαλονίκη αποτελεί ουσιαστικά το μητροπολιτικό κέντρο της κεντρικής Μακεδονίας και όχι μόνον....Ίσως είναι μια ευκαιρία που δεν την έχει ακόμη ανακαλύψει ο εμπορικός κόσμος;
Αναφέρθηκα στο νομό Θεσσαλονίκης μόνο, γνωρίζοντας ότι είναι το κέντρο της αγοράς για ένα σωρό περιοχές και όχι μόνο για το νομό ή την πόλη της Θεσσαλονίκης.
Με την Εγναντία οδό οι χρόνοι έχουν, κατα πολύ, μειωθεί, κινείσαι με μεγαλύτερη ασφαλεία, άρα μπορείς να "πεταχτείς" στη Θεσσαλονίκη για μία τέτοιου κόστους επένδυση, είτε είσαι Κοζάνη, είτε είσαι Ξάνθη.

Υπήρχαν καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, ένα ένα έκλεισαν, μόνο ο Ντίνος, η Ανάκρουση και η Τηλεοπτική άντεξαν από τους "παλιούς" (μπορεί να είναι και κάποιοι ακόμα που δεν τους γνωρίζω, απολογούμαι προκαταβολικά).

Καλημέρα σε όλους :-)
...

ρε παιδια μην μπερδευεται τον Tomman και τα ιδια ιντερνετομαγαζα με αυτα που συζηταμε εδω,εδω μιλαμε για ηχο που σημαινει ογκωδη ηχεια ενισχυτες κλπ με αρκετο βαρος και αξια ενω το Τομαν το πολυ πολυ να παρεις κανα ακουστικο στην κατηγορια προιοντων που μιλαμε.
ειχα παρει και γω καποτε εναν μπερι απο κει αλλα ηταν φτηνη και σιγουρη αγορα,σιγα μην επαιρνα π.χ ηχεια που δεν εχει κιολας.
επισης στην επιστροφη δεν διευκρινιζει τα λεφτα τα παιρνεις πισω οταν εχεις ανοιξει και δοκιμασει το προιον ή επιστρεφοντας το σφραγισμενο,
διοτι σε εναν ελληνα εμπορο αμα του ανοιξεις το προιον και του το επιστρεψεις μετα θεωρειται αυτοματα μεταχειρισμενο ή ντεμο.

Το παρακάτω ως κανόνας ή εξαίρεση;

- Πόσο πάει το ματζούνι;
- 100
- μα στο xx.com το βρίσκω 90
- εκεί είναι μετρητά η πληρωμή
- κι εγώ μετρητά
- ωραία, 90 τότε
- κάτι καλύτερο δεν γίνεται
- αντε να το κάνουμε 89
- εχω κι ένα παλιό ματζούνι που πουλιέται στο yy.com 50 και πρέπει να το πάρεις τόσο.

:ernaehrung004:

ρε παιδια μην μπερδευεται τον Tomman και τα ιδια ιντερνετομαγαζα με αυτα που συζηταμε εδω,εδω μιλαμε για ηχο που σημαινει ογκωδη ηχεια ενισχυτες κλπ με αρκετο βαρος και αξια ενω το Τομαν το πολυ πολυ να παρεις κανα ακουστικο στην κατηγορια προιοντων που μιλαμε.
ειχα παρει και γω καποτε εναν μπερι απο κει αλλα ηταν φτηνη και σιγουρη αγορα,σιγα μην επαιρνα π.χ ηχεια που δεν εχει κιολας.
επισης στην επιστροφη δεν διευκρινιζει τα λεφτα τα παιρνεις πισω οταν εχεις ανοιξει και δοκιμασει το προιον ή επιστρεφοντας το σφραγισμενο,
διοτι σε εναν ελληνα εμπορο αμα του ανοιξεις το προιον και του το επιστρεψεις μετα θεωρειται αυτοματα μεταχειρισμενο ή ντεμο.

Ο thomann πουλάει και ηχεία και μάλιστα αρκετά βαριά:

http://www.thomann.de/gr/kleinhummel_o_300_l.htm

Εφόσον το προϊόν είναι χωρίς γρατζουνιές, χτυπήματα, κλπ. παίρνεις πίσω το 100%. Αυτή είναι πάγια τακτική πολλών καταστημάτων στη Γερμανία και όχι μόνον ιντερνετικών.

Τα προϊόντα από επιστροφές, από ό,τι έχω καταλάβει τα πουλάνε ως B stock, με ελαφρά χαμηλότερη τιμή.

Το θέμα βέβαια όντως δεν είναι το τι κάνει ο thomann, αλλά τι μπορεί να γίνει στην Ελλάδα. Είπαμε, το ανέφερα απλά ως παράδειγμα.

Και όσον αφορά αυτούς που πάνε στα μαγαζιά, ακούνε και μετά αγοράζουν από το ίντερνετ για να κερδίσουν ψιλοποσά, συμφωνώ ότι είναι απαράδεκτο. Από εκεί και πέρα όμως όταν βλέπουμε διαφορές της τάξεως του 30 και 40% αρχίζει κανείς να διερωτάται...

Καλησπέρα σε όλους...

Να πω κι εγώ με τη σειρά μου, ότι οι περισσότεροι από τους αντιπροσώπους στους οποίους απευθύνθηκα για τον δανεισμό κάποιων μηχανημάτων προς ακρόαση στο χώρο μου δεν είχαν κανένα πρόβλημα και δανείστηκα μηχανήματα είτε δωρεάν είτε με χρέωση max 50 .

Η Stepcom, η Ultra Audio, ο Orpheas, η Ηχοκίνηση, η Location Sound, η SPL Audio είναι μερικές από τις εταιρείες που μπορώ να θυμηθώ αυτή τη στιγμή.

Προσωπικά αυτή η διευκόλυνση από πλευράς αντιπροσώπων, εμένα μου δημιουργεί ένα μεγάλο αίσθημα ευθύνης και άγχους, από τη στιγμή που παραλαμβάνω το μηχάνημα, μέχρι να το επιστρέψω...

Κατά τη μεταφορά του εξοπλισμού, μπορεί να συμβεί ο,τιδήποτε (τρακάρισμα, απότομο φρενάρισμα κτλ ακόμα και χωρίς ευθύνη δική μου) καθως και στο σπίτι μου, να υπάρξει πτώση τάσης ή υπέρταση, να γίνει ακούσια ζημιά (παιδιά, σκυλιά, καθαρίστρια κτλ) ή ακόμα και σεισμός, φωτιά ή κλοπή!

Όλα τα παραπάνω αποτελούν σπάνιες αλλά υπαρκτές περιπτώσεις, τις οποίες σαφέστατα δεν θα ήθελα να αντιμετωπίσω για ένα δανεικό μηχάνημα, είτε το έχω πληρώσει για την επίδειξή του, είτε όχι.

Και σαφέστατα δεν είμαι από τους τύπους, που θα επιστρέψουν ένα μηχάνημα χαλασμένο ή σπασμένο και θα πω "συνέβη κάτι για το οποίο δεν έφταιγα εγώ, οπότε δεν ευθύνομαι και δεν μπορώ να πληρώσω για την επισκευή του, ευχαριστώ πολύ, γειά σας!!!"

Είναι σίγουρο δηλαδή ότι αν πάθει κάτι το μηχάνημα στα χέρια μου, θα αναλάβω τις ευθύνες που μου αναλογούν απένταντι στον αντιπρόσωπο που μου το εμπιστεύτηκε.

Δεν ξέρω κατά πόσον έχετε σκεφτεί καλά αυτή την παράμετρο της υπόθεσης "δανεισμού", η οποία σαφώς θα σας αποθαρρύνει από τον κατά συρροή δανεισμό κ θα σας οδηγήσει στην αίτησή του, ΜΟΝΟ στις περιπτώσεις ισχυρής πιθανότητας να καταλήξετε στο συγκεκριμένο μηχάνημα κ όταν πια θα έχετε στη short list 2-3 μηχανήματα.

Κατά τα άλλα, πιστεύω ότι οι περισσότεροι αντιπρόσωποι ενεργούν καλή τη πίστη απέναντι στους περισσότερους από εμάς, που ασχολούμαστε με το χόμπυ αυτό κ λιγο εως πολύ έχουμε και τις συστάσεις μας...

Προσωπικά δε βλέπω κάποιο πρόβλημα ως προς τη διαδικασία που ακολουθείται στη Ελλάδα κ νομίζω ότι ο σοβαρός υποψήφιος αγοραστής θα μπορέσει να ακούσει στο χώρο του τα μηχανήματα που τον ενδιαφέρουν.