Ακρόαση συσκευών προς αγορά, στον χώρο μας..

Dim δεν έχω ιδέα από diy, οπότε όπως τα λες θα είναι...

Αυτό που νοιώθω πάντως κάπως σίγουρος να πω είναι ότι
1) και στις ιδιοκατασκευές παίζει πολύ το τυχαίο... εκτός αν μου πεις ότι πριν αλλάξεις τελεστικούς πυκνωτές κτλ είσαι σίγουρος για το τι πρόκειται να ακούσεις!
2) Ξέρεις πολλούς diyούηδες που δεν ψάχνονται ή πέτυχαν το σωστό σύστημα και δεν το αλλάζουν?

Γενικώς ματαιότης Dim... αν το χαιρόμαστε βέβαια (ο καθένας με τον τρόπο του) όλα καλά...

Μα, εγώ το είπα πρώτος ότι όλα είναι μάταια σε κάθε περίπτωση..

Απλά στο DIY μπορείς να πειραματιστείς με πολύ μικρότερο κόστος. Βέβαια, μιλάμε για ουσιαστικά άλλο χόμπι, το οποίο απαιτεί άλλες γνώσεις. Απλά "δένει" πολύ καλά με το HiFi.

Post #110... :ADFADF1:

Δεν ξέρω, ίσως να έχω άδικο βέβαια... αλλά προτιμώ μια πιο χαλαρή προσέγγιση του θέματος και με επίγνωση ότι αυτό που λέγεται τέλειο σύστημα, είτε δεν υπάρχει, είτε δεν θα περάσει από το σπίτι μου...:D

:2thumb22sup:

Μα, εγώ το είπα πρώτος ότι όλα είναι μάταια σε κάθε περίπτωση..

Απλά στο DIY μπορείς να πειραματιστείς με πολύ μικρότερο κόστος. Βέβαια, μιλάμε για ουσιαστικά άλλο χόμπι, το οποίο απαιτεί άλλες γνώσεις. Απλά "δένει" πολύ καλά με το HiFi.

Δημητρη μου αστο καλυτερα. Χειροτερα ειναι στο diy. Περασα και απο αυτο το σταδιο και ενω σε ενα βαθμο συμφωνω οτι μπορεις να πειραματιστεις με λιγοτερο κοστος, τελικα αντι να ακους μουσικη πειραματιζεσαι. Ποσες φορες θυμαμαι την στιγμη που ακουγα κατι να πιανω στο καπακι το κολητηρι και να αλλαζω πυκνωτακια, αντιστασεις...αστα να πανε. Ποτε δεν ευχαριστηθηκα μουσικη και το στερεοφωνικο μου.

Re: Απάντηση: Ακρόαση συσκευών προς αγορά, στον χώρο μας..

Η λέξη ´φιλος´ αγαπητοί αποτελεί μια πολυ σημαντική έννοια, τώρα αν κάποιοσ θεωρεί ότι ένας αντιπρόσωπος θέλει να κάνει φίλους και όχι να πουλήσει, είναι ηλίθιος η αφελης! Ουτε οι αντιπροσωποι δεν το λενε αυτο! Τι άλλο να πω...

Θα συμφωνησω απολυτα απλα θα αφαιρεσω το "ηλιθιος":smile:
Ειναι γεγονος ομως οτι απο μια φιλια ντηλερ και αγοραστη εχουν και οι δυο κερδος.

Μακροπροθεσμα επισης μια σωστη αντιμετωπιση του αγοραστη απο τον ντηλερ πιθανον/μαλλον να οδηγησει και σε μια καλη φιλια.

Θέλω να πω ότι τη στιγμή που οι παράγοντες είναι κυρίως υποκειμενικοί, δεν θα έπρεπε να έχουμε και τρομερές απαιτήσεις (βλέπε κουβάλημα στο σπίτι μας χωρίς χρέωση).

Δεν είναι δηλαδή ότι θέλουμε να πιστοποιήσουμε τις συμφωνημένες ιδιότητες - απλά θέλουμε να δούμε κατά πόσο μας κάνει "κλικ". Χημεία δηλαδή..

Προσωπικά μετά από αρκετές DIY εμπειρίες έχω καταλήξει ότι είναι μάταιο να προσπαθεί κανείς να στήσει σύστημα με έτοιμα μηχανήματα. Αν τα καταφέρει θα είναι λόγω τύχης και μόνο.

Αυτό για τους ψυχάκηδες.. Οι νορμάλ δεν χρειάζεται να ασχοληθούν με ματσαρίσματα και τέτοια παρανοϊκά.

Ναι, αυτό που γράφω είναι χοντρό, αλλά το πιστεύω πια 100%.

ΥΓ. Οι κριτικές απλά δεν έχουν χρησιμότητα, τη στιγμή που μιλάμε για υποκειμενικά θέματα. Τα σχόλια περί ματσαρισμάτων το ίδιο.

Μήπως, τελικά για τους περισσότερους μια καλή λύση θα ήταν τα ενεργά ηχεία; Ούτε ενισχυτές, ούτε ματσαρίσματα, έχουν ρύθμιση του μπάσου, κάποια διαθέτουν και συνεργαζόμενο software, όπου με υπολογιστή γίνεται ισοστάθμιση στον χώρο, κατόπιν μετρήσεως με μικρόφωνο...

Ίσως βέβαια μετά να τελειώνει αυτό το χόμπι κάπου εκεί και το βάρος να αρχίζει να πέφτει στην επιλογή της μουσικής;

Τα ενεργά είναι καλή φάση, αλλά δεν καλύπτουν τους πιο hard core χομπίστες, και αυτό δεν είναι παράλογο.

Για παράδειγμα, σε ενεργά ηχεία δαπέδου, τα οποία είναι απαραίτητα αν μιλάμε για χώρο με διαστάσεις ενός μέσου σαλονιού, υπάρχουν ελάχιστα πράγματα.

Το αντικείμενο του παρόντος θέματος έχει ξανασυζητηθει κατά το παρελθόν ...
Είναι αδύνατον να εφαρμοστεί σε όλες τις περιπτώσεις, απλώς εφαρμόζεται κατά περίπτωση όπου το κατάστημα θεωρεί ότι υπάρχει πραγματικό ενδιιαφερον για ακρόαση συγκεκριμένης συσκευής ή ενός πλήρους συστήματος στον χώρο του υποψήφιου πελάτη. Σε κάθε περίπτωση ο πελάτης δεν επιβαρύνεται με κάποια πρόσθετη χρέωση για τη μεταφορά του συστηματος.

Last edited:
Ειναι παρα πολυ δυσκολο να εφαρμοστει με επιτυχια αυτο σε μια μεγαλη χωρα.

Στην Κυπρο πχ οπου οι αποστασεις ειναι μικρες γινεται τακτικα,ανκαι οχι απο ολους τους αντιπροσωπους.