Ακρόπολις και τα 7 θαύματα τού κόσμου.

Απάντηση: Re: Ακρόπολις και τα 7 θαύματα τού κόσμου.

(νομιζω οτι ουτε οι Αιγυπτιοι δεν κατεβηκαν στο διαγωνισμο θεωροντας οτι ειναι προσβολη να συγκρινεις τις Πυραμιδες της Γαζας με τον πυργο του Αφελη και το Αγαλμα της Εισβολης στη Νεα Υορκη )

Δεν διαβάζεις προσεκτικά σύντροφε.:BDGBGDB55: :BDGBGDB55: Σωστα νομίζεις.Αναφέρθηκε πιό πάνω.:grandpa:

Re: Απάντηση: Ακρόπολις και τα 7 θαύματα τού κόσμου.

Δεν ψηφίζουν την θέα Πέτρο αλλά το κατασκεύασμα.
Εργο τού 1931 εντελώς ασήμαντο καλλιτεχνικά.Σαν το άγαλμα τής ελευθερίας.
Θέα υπάρχει και στο Κιλιμάντζαρο βρε σύ.

Ίδιο άγαλμα με το Χριστό στο Ρίο υπάρχει και απέναντι από τη Λισσαβώνα (Σάντα Κρουζ).

καραγκιόζικοι διαγωνισμοί του παγκοσμιοποιημένου "δημοκρατικού' ελάχιστου κοινού παρονομαστή . Το βλαχάκι από την Αϊόβα ενώνεται με το έτερο βλαχάκι απ' το Τυρόλο και δημοκρατικά εκφράζουν την άποψη τους . Εχεις δύναμη μέσω του διαδικτύου . Μπράβο μ@μ@κα . Κάτι έκανες ...

(νομιζω οτι ουτε οι Αιγυπτιοι δεν κατεβηκαν στο διαγωνισμο θεωροντας οτι ειναι προσβολη να συγκρινεις τις Πυραμιδες της Γαζας με τον πυργο του Αφελη και το Αγαλμα της Εισβολης στη Νεα Υορκη )

Κι εγώ που νόμιζα ότι οι πυραμίδες είναι στη Γκίζα...:flipout:

Άσε που και να είχε πυραμίδες η Γάζα, θα τις είχαν ανατινάξει...

Ήταν και οι πυραμίδες της Γκίζας υποψήφιες.

Και είχαν την ίδια τύχη με την acropolis και την Aghia Sofia.

Τώρα βέβαια και οι δικοί μας νόμιζαν οτι η Ελληνική υποψηφιότητα είχε την πρωτιά διότι αναφερόταν πρώτη (οι υποψήφιοι ήταν με αλφαβητική σειρά). :idea: Βουλωμένο γράμμα διάβαζαν.:smash:

Κι εγώ που νόμιζα ότι οι πυραμίδες είναι στη Γκίζα...:flipout:

Άσε που και να είχε πυραμίδες η Γάζα, θα τις είχαν ανατινάξει...

:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

ειναι που οταν σκεφτομαι κακομοιρηδες το μυαλο μου παει στη Γαζα.........

Μόλις είδα οτι τις πυραμίδες τις είχαν βάλει υποψήφιες "τιμής ένεκεν" αλλά δεν μπορούσες να τις ψηφίσεις.

Είπα κι εγώ...

Πάντως πώς έβγαλαν την Πέτρα στην 7άδα είναι μυστήριο. Οι Ιορδανοί είναι λίγοι...

Ακουσα στις ειδήσεις οτι τον διαγωνισμό τον έστεισε ένας ιδιώτης Ελβετός.Δεν είχε καμμιά διεθνή ή κρατική υποστήριξη και κυρίως οχι της UNESCO (η οποία πρόσφατα ανακήρυξε την Κέρκυρα ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά παρακαλώ:award: ).Οπότε μούφα οι ψήφοι και οι χαρές των απανταχού νικητών ιθαγενών..

ας τα χαίρονται μόνοι τους τα Νέα Θαύματα

(εμ βέβαια.Στην υπερ-κιτς εποχή που ζούμε ,πού να τα βάλει η Ακρόπολις με το Κιτ..Ταζ Μαχάλ..)

Kαλα δεν καταλαβα γιατι σας κανουν εντυπωση ....

στην εποχη του H/D ζουμε

οι περισσοτεροι ψηφοφοροι ηταν Αμερικανοι

κοιταζανε τις φωτογραφιες

οποιες ειχαν ωραια χρωματα γkλαμουρια και κιτσ κιτσ περνανε points

τι θελατε την χλωμη ακροπολη να ψηφισουν ...

.:idea:

Απάντηση: Re: Ακρόπολις και τα 7 θαύματα τού κόσμου.

Εγω λέω πως αν η Ακρόπολη δεν έμενε "απ'εξω" δε θα συζητάγαμε τίποτα απο αυτα.

+1, ανεξερτήτως που αυτα που συζητουμε ειναι σωστα. Αν ερχοταν πρωτη η Ακροπολη θα βγαιναμε και στην Ομονοια...

Πες το ψέμματα , αλλά μήπως δεν θα έπρεπε να περιορίζονται στα 7; δεν γίνεται να διαλέξεις 7 από τόσα μνημεία ... όλα είναι θαύματα της Ανθρώπινης Δύναμης και του Νου ....

Έλεος με την χαζομάρα που κτυπάει τον κόσμο στο κεφάλι. Αν θέλανε να έκαναν ψηφοφορία για τα νέα θαύματα του κόσμου (πχ χτισμένα από το 1900 και μετά).
Πως μπορείς να συγκρίνεις ανθρώπινα δημιουργήματα αιώνων προ Χριστού με κατασκευές ακόμα και 1000 χρόνια μετά. Δεν πάμε καλά...

Δεν είναι θέμα πλειοψηφίας Δημήτρη.Είναι θέμα στοιχειώδους μορφώσεως και αισθητικής.
Οταν 90εκατ.ψηφοφόροι επιλέγουν Ροναλντίνιο και λιοντάρια κάτι σημαίνει για την ανθρωπότητα.

Αυτό είναι, είναι θέμα μόρφωσης...