Ακτινοβολια Wi fi,blutooth,ασυρματα,κινητα τηλεφωνα?Προστασια?

spyrmak

Supreme Member
19 February 2007
4,747
Aθηνα
ποσο επικινδυνη
ειναι η ακτινοβολια
του καθενος απ αυτα?

π.χ. blutooth
υποτιθεται για να μην εχει κανεις το κινητο στο αυτι αλλα
και αυτο ασυρματο ειναι...

το ασυρματο τηλ
το κατηργησα...

και το wi fi επισης αλλα επειδη μπορει να ξαναχρειαστω wi fi ποσο επικινδυνο ειναι?

στα ποσα μετρα? για ποση ωρα
παιζει ρολο το b/g/n?

επισης ψαχνω για wireless modem router (ηδη εχω αυτο του conn-x της philips) αλλα

ψαχνω να εχει πανω του διακοπτη wi fi on - off
το φιλιπς μπορεις να ανοιγοκλεισεις το wi fi αλλα μονο μεσα απο το μενου και
μετα πρεπει να ξανασυγχρονισει...

επισης εχει νοημα
το 802.11 n?

Λοιπόν... έχω μεσάνυχτα από ηλεκτρονικές γνώσεις, απλά σου παραθέτω όσα έχω συγκεντρώσει όσο καιρό το ψάχνω, γιατί κι εμένα με ανησυχεί πολύ το θέμα.

Κινητό: Άστα βράστα, σύμφωνα με όσες έρευνες βγαίνουν καθημερινά στη δημοσιότητα... Ένας τρόπος να κάνεις ο,τι καλύτερο μπροείς, είναι να ελέγχεις το SAR της συσκευής σου. Κατά κανόνα μακριά από Sony Ericcson και iPhone, είναι "φούρνοι" συγκριτικά με τα υπόλοιπα.... Υποτίθεται ότι το όριο της ΕΕ είναι 2 (δε θυμάμαι μονάδες) αλλά διάβαζα σε έρευνα αγγλικού νοσοκομείου ότι και το 1.3 έχει επιδράσεις στα κύτταρα... ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι με ένα κινητό μικρού SAR είσαι καλυμμένος.

Ενσύρματο handsfree: Είχα διαβάσει κάπου (ας με διαψεύσει όποιος γνωρίζει) ότι το να έχεις το κινητό στην τσέπη σου και να μιλας απο handsfree με καλώδιο είναι το ίδιο διότι έτσι γίνεται το σώμα σου κεραία, κάτι που δεν ισχύει αν έχεις ακουμπησμένη τη συσκευή σε ένα πχ τραπέζι... Με κάθε επιφύλαξη αυτό...

Bluetooth: 1000 φορές μικρότερη σε ισχύ ακτινοβολία από ότι το κινητό, άρα πολύ καλύτερο από το κινητό,ΟΧΙ όμως να ζεις μ'αυτό χωμένο στο αυτί σου, το βάζεις μόνο όσο μιλάς

Aσύρματο τηλέφωνο: Αποφεύγεις να είσαι κοντά στη βάση του, πάρτη μακριά από το κρεβάτι σου ή το γραφείο σου, και χρησιμοποίησέ το με σύνεση, σχεδόν όπως το κινητό. Αν δεν υπάρχει λόγος να το έχεις, μην το έχεις, εγώ αυτό έκανα.

Wifi: Έχε την κεραία του router μακριά απ'το κεφάλι σου.... και όπως και παραπάνω, ΜΗΝ το χρησιμοποιείς εκτός κι αν το'χεις ανάγκη.

Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι σχετικά, διότι wifi πχ και να μην έχεις, το σπίτι σου διασχίζουν άπειρες συνδέσεις των γειτόνων... όπως και το κινητό, όταν είσαι στο μετρό, το βαγόνι γίνεται ένας μικρός φούρνος από 100 κινητά που δουλεύουν στο μάξιμουμ της ισχύος τους λόγω του αδύναμου σήματος.

Last edited:
ψαχνω να βρω μια πιθανη ''ακραια'' νομικη οδο για τους γειτονες για να περιορισουν το wi fi τους

ΑΚ 1003?
Περιορισμοί κυριότητας, εκπομπές

αν και δεν νομιζω να υπαρχει νομολογια επι του θεματος :flipout:

αφου μπαινει wi fi που ξερω οτι ειναι ενα τετραγωνο

μακρια!

υπαρχει νομοθεσια για τα κινητα
σε δημοσιο χωρο? π.χ. σε ενα εστιατοριο? γεματο κινητα... στο σινεμα γεματο κινητα ... στο μετρο οπως ειπες...
γιατι οχι?
στο καπνισμα γιατι? το κνητο το ανοιγω μονο αν
θελω να παρω με ενσυρματο hands free)
και για να λαβω η να στειλω κανενα sms...
(στο iPhone οταν με το καλο... θα ειναι
συνεχεια σε λειτουργια πτησης...)

Υ.Γ.:Υπαρχει τροπος καποιο συγχρονο υλικο π.χ.

που να προστατευει ως μονωτικο?
π.χ. στο σπιτι (σε καινουρια κατασκευη...)

Last edited:
με ραδιοακτινοβολία λουζόμαστε κάθε στιγμή από το Διάστημα ( η απο τον ΥΜΗΤΟ ! ) το θέμα είναι η αύξηση αυτής σε δραματικά επίπεδα ισχύος και συχνότητας με κολλημένη κυριολεκτικά την εκπομπή του σήματος πάνω σε ένα ανθρώπινο όργανο ..
το wifi εκπέμπει τόση ακτινοβολία όση περίπου δέχεσαι και από ένα δορυφόρο που εκπέμπει πρόγραμμα σε γεωστατική τροχιά

το blue-tooth εκπέμπει φως και δεν έχει καμία σχέση με υψίσυχνη ραδιοακτινοβολια

πειράματα με ποντικαράδες εκτεθειμένους σε υψισυχνα σήματα έδειξαν καρκινογένεση σε ποσοστό 98 τα 100 !!!
( τωρα μην ρωτάτε πηγές αν θετέ τα πιστεύεται .. εγώ πάντως το κινητό το αποφεύγω σαν το διάολο )

το wifi εκπέμπει τόση ακτινοβολία όση περίπου δέχεσαι και από ένα δορυφόρο που εκπέμπει πρόγραμμα σε γεωστατική τροχιά

το blue-tooth εκπέμπει φως και δεν έχει καμία σχέση με υψίσυχνη ραδιοακτινοβολια

και ποσο επικινδυνη ειναι η ακτινοβολια του δορυφορου?

τι εννοεις το μπλουτουθ εκπεμπει φως?

ρε παιδια ξερετε τι λετε
ακομα και να μονωσετε το σπιτι σας με ειδικα φυλλα γερμανικης προελευσης
με αποδεδειγμενα αποτελεσματα
τι κανετε οταν ειστε εκτος σπιτιου
η δεν βγαινετε απο το σπιτι
ξερετε τι ακτινοβολια τρωμε καθε μερα αθελα μας
τι να λεμε

Re: Απάντηση: Ακτινοβολια Wi fi,blutooth,ασυρματα,κινητα τηλεφωνα?Προστασια?

ρε παιδια ξερετε τι λετε
ακομα και να μονωσετε το σπιτι σας με ειδικα φυλλα γερμανικης προελευσης
με αποδεδειγμενα αποτελεσματα
τι κανετε οταν ειστε εκτος σπιτιου
η δεν βγαινετε απο το σπιτι
ξερετε τι ακτινοβολια τρωμε καθε μερα αθελα μας
τι να λεμε

για πες...

:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Ακτινοβολια Wi fi,blutooth,ασυρματα,κινητα τηλεφωνα?Προστασια?

οι CRT τηλεορασεις τι ειδους ακτινοβολια εχουν?

Χ από πέδηση e. Μια συμβουλη: μην κυνηγάς φαντασματα! Η/Μ ακτινοβολία δεχόμαστε από παντού και η μεγαλύτερη είναι από το διάστημα. Το να καταργήσεις το ασύρματο είναι σαν να κάνεις τρύπα στο νερό.

το εγχειριο το εχω στην δουλεια
αυριο θα σας πω
παντως σε δοκιμη που εκανε για λογαριασμο της δουλειας μου απο το
δημοκριτο τα φυλλα δουλευουν
αλλα απο πανω θελουν βαψιμο
γενικα στο εξωτερικο παιζουν πολλες τεχνοτροπιες για πασης φυσεως προστασια

Απάντηση: Re: Ακτινοβολια Wi fi,blutooth,ασυρματα,κινητα τηλεφωνα?Προστασια?

με ραδιοακτινοβολία λουζόμαστε κάθε στιγμή από το Διάστημα ( η απο τον ΥΜΗΤΟ ! ) το θέμα είναι η αύξηση αυτής σε δραματικά επίπεδα ισχύος και συχνότητας με κολλημένη κυριολεκτικά την εκπομπή του σήματος πάνω σε ένα ανθρώπινο όργανο ..

πειράματα με ποντικαράδες εκτεθειμένους σε υψισυχνα σήματα έδειξαν καρκινογένεση σε ποσοστό 98 τα 100 !!!
( τωρα μην ρωτάτε πηγές αν θετέ τα πιστεύεται .. εγώ πάντως το κινητό το αποφεύγω σαν το διάολο )

Φιλε μου τα έχεις μπλέξει άσχημα το Bluetooth, Wi-Fi, φούρνος μικροκυμμάτων εκπέμπουν όλα στα 2,4 GHz. Το κινητό στα 900 / 1800 / 2000 MHz. Αυτά απέχουν πολύ πιο κάτω από το μήκος κύμματος της ορατής ακτινοβολίας. Η υψίσυχνη ακτινοβολία στην οποία αναφέρεσαι (πολύ πιο πάνω από την ορατή ακτινοβολία) είναι η ακτινοβολία Χ, γ, β και α. Ειδικότερα για τις 3 τελευταίες χρειάζεσαι ραδιοπηγή για να τις παράγεις.

και ποσο επικινδυνη ειναι η ακτινοβολια του δορυφορου?

τι εννοεις το μπλουτουθ εκπεμπει φως?
Άμα κολλήσεις τα μούτρα σου πάνω στο πάνελ εκπομπής μάλλον θα πάθεις λευχαιμία ( άλλα πως θα φτάσεις τόσο ψηλά .. :grinning-smiley-043:flipout: )
το bluetooth λειτουργεί με την τεχνολογία των τηλεκοντρόλ δλδ διαμορφώνει εκπομπή μέσω led light .. κοινώς φως σε διαφορετική συχνότητα από την ανθρωπινή οπτικά αντίληψη , κάτι σαν τα σήματα μορς που δουλεύουν τα πλοία σε έκτακτη ανάγκη

Re: Απάντηση: Re: Ακτινοβολια Wi fi,blutooth,ασυρματα,κινητα τηλεφωνα?Προστασια?

Φιλε μου τα έχεις μπλέξει άσχημα το Bluetooth, Wi-Fi, φούρνος μικροκυμμάτων εκπέμπουν όλα στα 2,4 GHz. Το κινητό στα 900 / 1800 / 2000 MHz. Αυτά απέχουν πολύ πιο κάτω από το μήκος κύμματος της ορατής ακτινοβολίας. Η υψίσυχνη ακτινοβολία στην οποία αναφέρεσαι (πολύ πιο πάνω από την ορατή ακτινοβολία) είναι η ακτινοβολία Χ, γ, β και α. Ειδικότερα για τις 3 τελευταίες χρειάζεσαι ραδιοπηγή για να τις παράγεις.
εκλαΐκευσα το θέμα προσπαθώντας να δώσω σε 2 γραμμές μια κατεύθυνση περι σημάτων και επικινδυνότητας αυτών ,

γνωρίζω πως τι και γιατί από τα σήματα και δεν έχω μπέρδεμα

Άμα κολλήσεις τα μούτρα σου πάνω στο πάνελ εκπομπής μάλλον θα πάθεις λευχαιμία ( άλλα πως θα φτάσεις τόσο ψηλά .. :grinning-smiley-043:flipout: )
το bluetooth λειτουργεί με την τεχνολογία των τηλεκοντρόλ δλδ διαμορφώνει εκπομπή μέσω led light .. κοινώς φως σε διαφορετική συχνότητα από την ανθρωπινή οπτικά αντίληψη , κάτι σαν τα σήματα μορς που δουλεύουν τα πλοία σε έκτακτη ανάγκη
( για την πλειονότητα απο consumer συσκευές handfree αναφέρομαι το πρότυπο έχει χιλιάδες παραμέτρους και εφαρμογές με άλλους τρόπους )

αφου το θεμα ειναι η ακτινοβολια και η προστασια ας ρωτησω και εγω.
με τους υποσταθμους διανομης μεσης και χαμηλης σταθμης της δεη τι γινεται?
ειναι πιο επικνδυνος ο σταθμος `η τα καλωδια μεσης σταθμης?