Άλβανική τράπεζα. Το ξέρατε;

Την είδα στο Βαρδάρι και γράφει ότι είναι αλβανική από την Αμερική. (??)
Δεν το ήξερα ότι ιδρύθηκε και τέτοια τράπεζα.
Έτσι κι αλλιώς καταθέσεις στις τράπεζες έχουν μόνο αλβανοί πλέον και μάλιστα πολλές. Έγιναν οι καλύτεροι πελάτες.
Οι Έλληνες είναι οι καλύτεροι πελάτες στα δάνεια.
Πως αλλάζουν τα πράγματα.

Σαφώς και υπάρχει, και εκεί πάει όλο το "παγιόκο".
Albanian bank of America κι έτσι ναουμ.

Προχτές ήμουν σε μια τράπεζα επι της Μοναστηρίου, σκάει μύτη μια κινέζα ντυμένη σα λατέρνα, με 852 χρυσαφικά και δαχτυλίδια, κανα ενάμιση μέτρο βαριά-βαριά, 25-30 κιλά, γόβα στιλέτο.
Περιμένει υπομονετικά στην ουρά.
Έρχεται η σειρά της, βγάζει από την τσάντα (η οποία σε περίπτωση σεισμού έμπαινε μέσα άνετα) 4 "τούβλα" των 500 ευρώ, τα καταθέτει, ρίχνει μια ματιά στο βιβλιάριό της, σκάει ένα προκλητικό χαμόγελο σε όλους και φεύγει.
Ήρθε και την πήρε μια μερσεντέ που τέτοιο μοντέλο εγώ δεν είχα ξαναδεί στο ελλάντα, ίσα-ίσα χωρούσε στη Μοναστηρίου.

Όχι η τάξη των πραγμάτων που θα έρθουν, αλλά η σημερινή πραγματικότητα.

Μεγάλη ιστορία το θέμα.
Από μένα μπράβο και στους Αλβανούς, μπράβο και στους Ρωσοπόντιους και σε όλους τους αλλοδαπούς οι οποίοι δούλεψαν σκληρά και έκαναν λεφτά στην Ελλάδα μας.
Ας μη ξεχνάμε ότι δεν είναι όλοι τους εγκληματίες.

Μπορεί εμείς να μην έχουμε καταθέσεις, αλλά αλλάζουμε το Armani και το Gucci κάθε μέρα. Οι ξένοι έχουν καταθέσεις, αλλά φοράνε το ίδιο τριμμένο παντελόνι κάθε μέρα.

Σοβαρά τώρα.... Οι Έλληνες έχουμε μάθει να παίρνουμε δάνεια γιατί μας τα δίνουν εύκολα. Άλλοι γιατί έχουμε πειστεί ότι πραγματικά χρειαζόμαστε το Armani και άλλοι γιατί θέλουμε μια καλύτερης ποιότητας ζωή (εδώ δεν έχει σχέση το Armani ).
Ναι, αν είχαμε καταθέσεις θα νιώθαμε λίγο πιο ασφαλείς. Αλλά θα στερούμασταν - ενδεχομένως - και την καφετέρια.
Νομίζω ότι απλά είχαμε μάθει να καλοπερνάμε και τώρα που έχουν σφίξει τα πράγματα και διανύουμε καιρούς μεγάλης λιτότητας, προσπαθούμε να βρούμε από κάπου (οπουδήποτε) αυτά που μας λείπουν για να συνεχίσουμε να περνάμε καλά - και δώστε σ' αυτή την καλοπέραση όποιο όνομα θέλετε.
Κι εδώ που τα λέμε, γιατί είναι λάθος το να θέλουμε να καλοπερνάμε? Απλώς καλό θα ήταν να γνωρίζουμε τα όριά μας. Ευτυχώς, τώρα πια κανείς δεν πάει φυλακή για χρέη! :flipout:

... Οι Έλληνες έχουμε μάθει να παίρνουμε δάνεια γιατί μας τα δίνουν εύκολα. ....Ναι, αν είχαμε καταθέσεις θα νιώθαμε λίγο πιο ασφαλείς ...

Μπα, πάλι θα παίρναμε δάνεια.
Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο
ή
Η τσατίλα του διπλανού μπορεί να γίνει και χειρότερη :flipout:

πωπω, μεγάλο θέμα!

Αυτό που ξέρω είναι ότι οι marketeers μας έχουνε "δέσει" για τα καλά!

Εκεί που λες "οκ, τώρα είμαι κομπλέ" τσακ, βγαίνει ο καινούργιος προβολέας στα 1080P.
Άσχετα αν ακόμα δε ξόφλησες τον παλιό.

Κινητά, στέρεα, αυτοκίνητα, ρούχα, καλλυντικά, και πάει λέγοντας!

Re: Απάντηση: Άλβανική τράπεζα. Το ξέρατε;

Προχτές ήμουν σε μια τράπεζα επι της Μοναστηρίου, σκάει μύτη μια κινέζα ντυμένη σα λατέρνα, με 852 χρυσαφικά και δαχτυλίδια, κανα ενάμιση μέτρο βαριά-βαριά, 25-30 κιλά, γόβα στιλέτο.

Μάλλον φορούσε τα χρυσαφικά από μικρή και το βάρος την εμπόδιζε να ψηλώσει.:flipout: :flipout:

Εγώ πάντως δεν ήξερα ότι υπήρχε τέτοια τράπεζα.
Τώρα την είδα. Όπως και όλοι οι φίλοι και γείτονες.
Όσο για τους κινέζους καθημερινά τις εισπράξεις τους τις καταθέτουν στην τράπεζα και πάντα είναι σε πακέτα. Χοντρά λεφτά.
Αν τους ληστέψει κανένας θα πιάσει την καλή, μια και καλή.

Ας μην είμαστε υπερβολικοί.
4 τούβλα των 500 ,δεν μπορεί να κάνει ΚΑΝΕΙΣ κατάθεση σε ταμείο και μετά απλά να κοιτάξει το βιβλιάριό του και να φύγει.
Και όταν λέω κανείς εννοώ κανείς.Έλληνας ή αλλοδαπός.
Όχι γιατί δεν μπορεί να βρει τα μετρητά,αλλά γιατί πριν τα καταθέσει πρέπει να δικαιολογήσει την προέλευσή τους.
Και όταν λέμε δικαιολογήσει δεν εννοώ προφορικά αλλά με αποδείξεις!

Τώρα,για τους Αλβανούς και πιο γενικά για τους μετανάστες,τι σας προκαλεί εντύπωση;
Κάνουν ότι έκαναν και οι δικοί μας Έλληνες μετανάστες.
Τι δηλαδή;
Tο σκατό τους παξιμάδι,προκειμένου να μαζέψουν χρήματα για να γυρίσουν στην πατρίδα.

Re: Απάντηση: Άλβανική τράπεζα. Το ξέρατε;

Σαφώς και υπάρχει, και εκεί πάει όλο το "παγιόκο".
Albanian bank of America κι έτσι ναουμ.

Περιμένει υπομονετικά στην ουρά.
Έρχεται η σειρά της, βγάζει από την τσάντα (η οποία σε περίπτωση σεισμού έμπαινε μέσα άνετα) 4 "τούβλα" των 500 ευρώ, τα καταθέτει, ρίχνει μια ματιά στο βιβλιάριό της, σκάει ένα προκλητικό χαμόγελο σε όλους και φεύγει.
Ήρθε και την πήρε μια μερσεντέ που τέτοιο μοντέλο εγώ δεν είχα ξαναδεί στο ελλάντα, ίσα-ίσα χωρούσε στη Μοναστηρίου.

Όχι η τάξη των πραγμάτων που θα έρθουν, αλλά η σημερινή πραγματικότητα.

Μεγάλη ιστορία το θέμα.
Από μένα μπράβο και στους Αλβανούς, μπράβο και στους Ρωσοπόντιους και σε όλους τους αλλοδαπούς οι οποίοι δούλεψαν σκληρά και έκαναν λεφτά στην Ελλάδα μας.
Ας μη ξεχνάμε ότι δεν είναι όλοι τους εγκληματίες.

Ειμαι σιγουρος οτι η συγκεκριμενη κυρια τα λεφτα τα εβγαλε με απολυτως νομιμη διαδικασια :grinning-smiley-043 :flipout: :flipout: :flipout:

Μα Σωκρατη,οσοι βγαζουν καταμαυρα λεφτα εχουν νομιμοτατες επιχειρησεις,αλλα και οι αλλοι τι πιστευεις οτι τα φυλανε σπιτι τους?

Απάντηση: Re: Άλβανική τράπεζα. Το ξέρατε;

Ας μην είμαστε υπερβολικοί.
4 τούβλα των 500 ,δεν μπορεί να κάνει ΚΑΝΕΙΣ κατάθεση σε ταμείο και μετά απλά να κοιτάξει το βιβλιάριό του και να φύγει.
Και όταν λέω κανείς εννοώ κανείς.Έλληνας ή αλλοδαπός.
Όχι γιατί δεν μπορεί να βρει τα μετρητά,αλλά γιατί πριν τα καταθέσει πρέπει να δικαιολογήσει την προέλευσή τους.
Και όταν λέμε δικαιολογήσει δεν εννοώ προφορικά αλλά με αποδείξεις!

Τώρα,για τους Αλβανούς και πιο γενικά για τους μετανάστες,τι σας προκαλεί εντύπωση;
Κάνουν ότι έκαναν και οι δικοί μας Έλληνες μετανάστες.
Τι δηλαδή;
Tο σκατό τους παξιμάδι,προκειμένου να μαζέψουν χρήματα για να γυρίσουν στην πατρίδα.

XAXA, τι λες ρε Σωκράτη?

4 και 24 τούβλα σε 500ρικα κάνεις κατάθεση άνετα σε οποιαδήποτε τράπεζα της Ελλάδος και να πας.
Όταν πας να κάνεις ανάληψη σε περνάνε από κόσκινο!

ΥΓ: χώρια που αμφισβητείς αυτό που είδα με τα μάτια μου και δε μου αρέσει καθόλου να με αμφισβητούν...

Re: Απάντηση: Re: Άλβανική τράπεζα. Το ξέρατε;

XAXA, τι λες ρε Σωκράτη?

4 και 24 τούβλα σε 500ρικα κάνεις κατάθεση άνετα σε οποιαδήποτε τράπεζα της Ελλάδος και να πας.
Όταν πας να κάνεις ανάληψη σε περνάνε από κόσκινο!

ΥΓ: χώρια που αμφισβητείς αυτό που είδα με τα μάτια μου και δε μου αρέσει καθόλου να με αμφισβητούν...

Γελάσαμε πάλι βρε Στέργιο.
Έκανες εσύ ποτέ τέτοια κατάθεση και το ξέρεις;
Τα 4 τούβλα των 500 ευρώ είναι 200.000 !!!
Εγώ που δουλεύω σε Τράπεζα,για να συμπληρώσω 1 τούβλο σε 500άρικα,πρέπει να περάσουν πάνω από 20 ημέρες.
Λίγο έως πολύ,όλοι θα έχετε κάποιο γνωστό που να δουλεύει σε τράπεζα.
Για ρωτήστε τον τι κάνει αν εμφανιστεί κάποιος στα ταμεία και πει ότι θέλει να κάνει κατάθεση όχι 200 αλλά 70.000 ;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Άλβανική τράπεζα. Το ξέρατε;

Γελάσαμε πάλι βρε Στέργιο.
Έκανες εσύ ποτέ τέτοια κατάθεση και το ξέρεις;
Τα 4 τούβλα των 500 ευρώ είναι 200.000 !!!
Εγώ που δουλεύω σε Τράπεζα,για να συμπληρώσω 1 τούβλο σε 500άρικα,πρέπει να περάσουν πάνω από 20 ημέρες.
Λίγο έως πολύ,όλοι θα έχετε κάποιο γνωστό που να δουλεύει σε τράπεζα.
Για ρωτήστε τον τι κάνει αν εμφανιστεί κάποιος στα ταμεία και πει ότι θέλει να κάνει κατάθεση όχι 200 αλλά 70.000 ;

Συγνώμη δηλαδής που το ρωτάω, αλλά φαίνεται να είπα κάπου ότι η συγκεκριμένη κυρία ήταν περαστική από το μαγαζί? Και που να το ξέρω εγώ? Μπορεί να ήταν ήδη πελάτισσα.

Όσο για τις καταθέσεις που λες, δεν έχω κάνει εγώ, αλλά συγγενικό μου πρόσωπο σε Alpha, CITIBANK και Πειραιώς τέτοιο ποσό, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα και στις 2 περιπτώσεις σε κατάστημα που δεν ήταν πελάτης.

τες πα, είμαστε και :offtopic: