Άλβανική τράπεζα. Το ξέρατε;

Για ποσά πάνω απο 12,500 ειδοποιούν την ασφάλεια (όχι της τράπεζας - το τραπεζικό απόρρητο έχει πάει περίπατο προ πολλού).
Αυτό δεν σημαίνει ότι σε πάνε και μέσα, το μαύρο χρήμα δεν είναι απαραίτητα και βρώμικο, τις περισσότερες φορές είναι απλώς αφορολόγητο.
Στην αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να πάνε μέσα ή τουλάχιστον για "συνέντευξη" όλοι όσοι κάνουν αγοραπωλησίες ακινήτων, ξέρετε εσείς...η αντικειμενική αξία σε τραπεζική επιταγή και τα υπόλοιπα μέχρι την πραγματική αξία σε τούβλα των 500.

Θα μας πεί τώρα τις λεπτομέρειες ο Σωκράτης???

Re: Απάντηση: Άλβανική τράπεζα. Το ξέρατε;

Για ποσά πάνω απο 12,500 ειδοποιούν την ασφάλεια (όχι της τράπεζας - το τραπεζικό απόρρητο έχει πάει περίπατο προ πολλού).
Αυτό δεν σημαίνει ότι σε πάνε και μέσα, το μαύρο χρήμα δεν είναι απαραίτητα και βρώμικο, τις περισσότερες φορές είναι απλώς αφορολόγητο.
Στην αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να πάνε μέσα ή τουλάχιστον για "συνέντευξη" όλοι όσοι κάνουν αγοραπωλησίες ακινήτων, ξέρετε εσείς...η αντικειμενική αξία σε τραπεζική επιταγή και τα υπόλοιπα μέχρι την πραγματική αξία σε τούβλα των 500.

Θα μας πεί τώρα τις λεπτομέρειες ο Σωκράτης???

Νομίζω ότι είσαι σε Τράπεζα και μιλάς για τούβλα των 500;;;

Τα "μαύρα" ή "εκτός συμβολαίου" ή "αίολα" ή όπως θες πέστα,οφείλεις να γνωρίζεις ότι πάνω από ένα ποσό απαγορεύεται να μετρώνται μπροστά σε συμβολαιογράφο.
Απλά γίνονται κατάθεση στον λογαριασμό του πωλητή με μεταφορά από τον λογαριασμό του αγοραστή.

Κάτι άλλο;

Από τον Ιανουάριο του 2007,υποτίθεται ότι το ποσό είναι μηδενικό.
Το γιατί,έχει να κάνει με τη φοροδιαφυγή αλλά και το ξέπλυμα.

Η συγκεκριμένη τράπεζα προσπαθεί να πάρει ένα κάποιο μερίδιο από τα συνολικά εμβάσματα των μεταναστών.

Σύμφωνα με μελέτη που διεξήγαγε ο Διεθνής Οργανισμός για τη Μετανάστευση σε συνεργασία με την αλβανική κυβέρνηση (Nikolaas de Zwaager, Ilir Gedeshi, Etleva Germenji, Christos Nikas, "Competing for Remitances", IOM, Tirana, 2005, to 68,4% των Αλβανών μεταναστών σε Ιταλία, Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία στέλνει εμβάσματα στην πατρίδα του. Από αυτούς, μόνο το 22,6% χρησιμοποιεί το τραπεζικό σύστημα, οι υπόλοιποι προτιμού το χέρι χέρι. τα αποθεματικά των Αλβανών μεταναστών εκτιμώνται σε 10-15 δισεκ. ευρώ (στις 3 χώρες). Κατά μέσο όρο τα εμβάσματα ανέρχονται σε 5400 ευρώ ανά οικογένεια το χρόνο. Και από όλες τις τράπεζες το μεγαλύτερο ποσοστό έχουν η Εθνική και η Πειραιώς.

Off topic Μήπως οι bankers-μέλη του φόρουμ θα έπρεπε να συμβουλεύονται τέτοιες μελέτες;

10-15 δις euro....
Γι 'αυτο τα 11 στα 10 αυτοκινητα που κυκλοφορουν στην Αλβανια ειναι μερσεντε...

Όχι φίλε μου...

τα 10-15 δισ. ευρώ είναι εκτός Αλβανίας. και τα 10 στα 11 αυτοκίνητα ΉΤΑΝ Mercedes όχι για ΜΟΝΟ για λόγους επίδειξης (φυσικά συνέβαινε κι αυτό), αλλά κυρίως για να αντιμετωπίζουν τις άπειρες λακούβες που έχουν οι δρόμοι τους. Άλλωστε τώρα που οι δρόμοι τους βελτιώνονται, τώρα αλλάζουν και αγοράζουν πιο φυσιολογικά αυτοκίνητα. Είχα κι εγώ την ίδια άποψη μέχρι την πρώτη μου επίσκεψη με αυτοκίνητο στην χώρα αυτή.

και μιλαμε γαι Mercedes του 92 93 94 σε τιμες χωμα απο Γερμανια 3-4Κ

Οχου, καλα μωρε. Πειστηκα. Παντως οι 7 ηταν του 90τοσο, οι υπολοιπες ομως ολοφρεσκες.
Οι λακουβες παντος, ηταν απιστευτες.
Βλαση, μηπως ησουν με ενα ΚΙΑ Sorento που ειδα πριν κανα διμηνο?

φευγαλέα είδα και στην Αθήνα αυτή την τράπεζα (πριν δω το thread), δε θυμάμαι που νομίζω Μπενάκη