ALCHEMIST.ZEI!.ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΖΕΙ.ΓΡΑΨΕ ΛΑΘΟΣ.

Απάντηση: ALCHEMIST.ZEI!

Θα μου επιτρέψεις, ως πρώην κατόχου Alchemist Kraken και πάλαι ποτέ συχνού επισκέπτη του site που έγραψες, να σου πω πως η Alchemist είναι εδώ και καιρό στα θυμαράκια.

Το site αυτό είναι από χομπίστα και θαυμαστή των προϊόντων της εταιρίας. Οι φωτογραφίες από τα Kraken είναι τα τελευταία μοντέλα (2000 - 2001) που έβγαζε πριν περάσει στη σειρά product 8, που ήταν και η τελευταία της.

Last edited:

Σίγουρα Δαμιανέ;
Τα κάτω τα μεγάλα δεν τα έχω ξαναδεί.

Απολύτως σίγουρα. Τα μεγάλα ούτε και 'γω δεν τα είχα ξαναδεί όταν είχα πρωτοεπισκεφθεί το site (γύρω στο 2002, 2003 δε θυμάμαι ακριβώς), αλλά ήταν η 'απόλυτη' σειρά τους, προφανώς σε πολύ περιορισμένη παραγωγή και πολύ υψηλή τιμή.

Αν προσέξεις, στη σελίδα που τα παρουσιάζει, έχει review του What Hi-Fi του 1996.

Last edited:

Το ξαναείδα...
Βιάστηκα να ενθουσιαστώ.
ΑΚΥΡΟ έχει δίκιο ο Δαμιανός.
Ας απολαύσουμε τις φωτογραφίες τουλάχιστον.

Απίστευτα μηχανάκια.
IMHO o μικρός ήταν εύκολα best buy την εποχή του.
Τάξη Α & Μεγάλες ψήκτρες
Και ναι! πανέμορφα και για τα δικά μου τα μάτια.
Θα με μαλώσετε αλλά θα το ομολογήσω… Κάποτε είχε καεί το δεξί κανάλι ενός forseti στα χέρια μου… Ποτέ δεν έμαθα περισσότερα ή το γιατί … ήταν σε demo room στο Λονδίνο… μετά από καμία ώρα ακρόασης σε Β&W … απλά το δυνάμωσα λίγο και αμέσως μύρισε…

από οτι γνωριζω απο τον τότε αντιπροσωπο της Alchemist, ήταν μια εταιρία περισσότερο ''ερασιτεχνική''.

οταν του είπα οτι έπαιζα τον Forseti με Zanadu μου είπε, οτι πήγα στο πρώτο παγκόσμιο.... πηγα στο δεύτερο...τα κατάφερα,
επεσα από γκρεμό...επέζησα, με πάτησε τρένο και ηρθα να του πώ οτι δεν εχει πάθει τίποτα!!!

ναι 12 χρόνια τίποτα, με τα ίδια ηχεία

ο kraken ειναι ισως το καλύτερο τους μηχανάκι

Αν θυμάμαι καλά ήταν τα CM7. Αλλά δεν είμαι σίγουρος. Αν επιβεβαιώσει κάποιος ότι τα CM κυκλοφόρησαν το 2000, μάλλον τότε τα θυμάμαι σωστά.

από οτι γνωριζω απο τον τότε αντιπροσωπο της Alchemist, ήταν μια εταιρία περισσότερο ''ερασιτεχνική''.

οταν του είπα οτι έπαιζα τον Forseti με Zanadu μου είπε, οτι πήγα στο πρώτο παγκόσμιο.... πηγα στο δεύτερο...τα κατάφερα,
επεσα από γκρεμό...επέζησα, με πάτησε τρένο και ηρθα να του πώ οτι δεν εχει πάθει τίποτα!!!

ναι 12 χρόνια τίποτα, με τα ίδια ηχεία

ο kraken ειναι ισως το καλύτερο τους μηχανάκι
τον forseti είχαμε βαρεθεί να τον ανεβοκατεβάζουμε στο service κάπου στην καλιθεα , μεχρι που ανακάλυψα οτι καιγόταν συνέχεια ενα καταραμένο θυρίστορ
πάνω στον διακόπτη , το κατάργησα και ησύχασα ,
κάπου στα πάτρια εδάφη πρέπει να υπάρχει ένας ξεχασμένος kraken σε μαγαζί που ήταν πρώην δισκάδικο που τα παράτησε ολα και έφυγε ,,, για να κάνω ένα ντου μπας και τον πετύχω :rifle:

Ο Kraken πραγματικά ήταν πολύ καλός ενισχυτής. Ακόμα τον έχει ένας φίλος και κάθε φορά μου κάνει εντύπωση ο μεστός ήχος του.

Ο Kraken είχε βγει και στην έκδοση Anniversary που είναι dual mono. Αν έχετε τον απλό, μπορείτε να τον αναβαθμίσετε σε dual mono πολύ εύκολα. Το κουτί του τροφοδοτικού είναι κατά το μισό άδειο και χωράει άλλο ένα ίδιο δίπλα!

εναν kraken ειχε η ηχοεκφραση Μ/Χ πριν 2 χρονια, ο Θοδωρης δεν τον πουλαγε μαλλον, γιατι του ελεγα για μηνες να μου τον δωσει και ελεγε οτι ειναι πουλημενος.
Για καντε καμια βολτα μπορει να αποδεσμευτηκε
μιλαμε για 270-300 ευρα

Υ.Γ. για την ιστορια, η ALCHEMIST ειχε ξεμεινει απο καποια εξαρτηματα, στους τελευταιους FORSETI, γνωριζω για τροφοδοτικο δεν ξερω τι αλλο, με αποτελεσμα τα τελευταια κομματια να εχουν προβληματα

εναν kraken ειχε η ηχοεκφραση Μ/Χ πριν 2 χρονια, ο Θοδωρης δεν τον πουλαγε μαλλον, γιατι του ελεγα για μηνες να μου τον δωσει και ελεγε οτι ειναι πουλημενος.
Για καντε καμια βολτα μπορει να αποδεσμευτηκε
μιλαμε για 270-300 ευρα

Υ.Γ. για την ιστορια, η ALCHEMIST ειχε ξεμεινει απο καποια εξαρτηματα, στους τελευταιους FORSETI, γνωριζω για τροφοδοτικο δεν ξερω τι αλλο, με αποτελεσμα τα τελευταια κομματια να εχουν προβληματα

χεχεχε το ίδιο έλεγε και σε ένα φιλαράκι...

μη μου πεις, το ελεγε παντως με ενα τροπο...σαν να το πιστευε
αν μας δουλευε...μπραβο του... ειναι απιστευτος

Υ.Γ. και το καλυτερο της κουβεντας που δεν ανεφερα :
μετα απο δικο μας ψαξιμο, βρηκαμε τι φταιει, ενημερωσαμε τους Αγγλους και διορθωσανε το προβλημα στα λιγα επομενα που παραχθηκαν.

"ο Θοδωρης δεν τον πουλαγε μαλλον, γιατι του ελεγα για μηνες να μου τον δωσει και ελεγε οτι ειναι πουλημενος. "
αυτό το γεγονός επιβεβεώνω :ADFADF1: