αλχημείες με φλας.....

janisfarm

New member
26 February 2010
56
έχω μία canon 7d εδώ και μερικούς μήνες, και θέλω της βάλω πάνω ένα φλας nissin 300 afz που είχε αγοραστεί για nikon πριν από καμιά δεκαρία χρόνια.... (λόγω οικονομικής στενότητας- τα έδωσα όλα για την φωτογραφική και ξέμεινα- έχω αναβάλει την αγορά του 430 EX II για αργότερα)
χρειάζεται να το χρησιμοποιήσω για μία έκτακτη περίπτωση (τα βαφτίσια της κόρης μου) αλλά φοβάμαι μην προκαλέσω πρόβλημα στην μηχανή βάζοντας το στο hotshoe... μην με κράξετε, δεν είμαι επαγγελματίας για αυτό και δεν αξιώθηκα ακόμα να πάρω σωστό φλας... μήπως μπορείτε να με κατατοπίσετε για τους κυνδύνους? ξέρω ότι δεν θα είναι συμβατά (ttl και τέτοια) αλλά θα το χρησιμοποιήσω σε manual mode. δεν έχω χρησιμοποιήσει εξωτερικό φλάς με ψηφιακή, και είμαι λίγο πελαγωμένος.

σε ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ! έκανα την ίδια ερώτηση και σε ένα άλλο forum και με έγραψαν κανονικά... το πρόβλημα είναι ότι δεν αναφέρει το συγκεκριμένο φλάς. δν ξέρω αν είναι το ίδιο με το auto 300z που λέει. η μ..κία είναι ότι το έβαλα ήδη στην μηχανή και το δοκίμασα, πριν σκεφτώ ότι μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. δεν μου δημιούργησε βλάβη στην μηχανή, αλλά δεν ξέρω αν πειράχτηκε το hotshoe.... θα ελέγξω τις προδιαγραφές του φλας αν λέει τίποτα για τάση. το ίδιο φλάς έβγαινε και για canon eos (αναλογική, όχι digital) αλλά αυτό που έχω εγώ είναι για nikon...

Kατα τη γνώμη μου είναι καλύτερα να προμηθευτείς ένα hot shoe adaptor για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο
Aυτό εδώ.... ακριβό!! http://www.shopping.com/xPO-Canon-Canon-EOS-Dedicated-TTL-Hot-Shoe-Adapter-3
Eάν ψάξεις στο web θα βρείς φθηνότερα τρίτων κατασκευαστών όπως η Hama.

Εχω την εντυπωση πως δε νομιζω να προκληθει βλαβη πουθενα.
Απλα ισως να μην επικοινωνουν, να μη φωτομετραει καλα ο συνδυασμος και αλλα χαζα πχ να στα καει , να μην πυροδοτει σωστα σε χρονους, εννοειται να μη δουλευει TTL και διαφορα αλλα.

Η ουσια ειναι να κανεις τη δουλεια σου.
Στα βαπτισια της κορης σου νομιζω "απαγορευεται" να βγαζεις εσυ ο πατερας φωτο ετσι???

Ακομα κι αν το κανεις, που δε το συνιστω, ο νους σου θα ναι αλλου, κι οχι στα κολπα που σιγουρα θα σου κανει το φλας σε manual mode!!

Βαλε καποιον αλλο να το αναλαβει κ ζησε εσυ τη στιγμη οπως πρεπει.
Ισως με καποιο hotshoe να βρουμε (ανταπτορακι ισως) ακρη.
Η δανεισου κανενα για την ωρα.

Παντως μην ασχολεισαι αυτη τη χρονικη στιγμη μ αυτο το φλας, αστο για μετα...

Φιλικα!

Κι όμως, υπάρχει κίνδυνος από το τυχόν μεγάλο βολτάζ του φλας.
Και σε ευχρηστία υπάρχει θέμα, καθώς πρέπει να ακολουθείς το πινακάκι που συνήθως φέρουν τα φλας επάνω τους (ή στις οδηγίες τους) και να δουλεύεις με το διάφραγμα για να ισορροπήσεις την έκθεση.

ευχαριστώ πάρα πολύ για τις χρήσιμες συμβουλές σας (σε όλα τα θέματα!!).
έχετε δίκιο. θα χρησιμοποιήσω το ενσωματωμένο φλάς που η 7d ευτυχώς έχει για να τραβήξω λίγες φωτογραφίες (έτσι για το γαμώτο), και θα αφήσω κάποιον άλλον να κάνει τη δουλειά αυτήν, για να ασχοληθώ με το γεγονός....
:D