Alice MFT camera

Ανέβηκε 4 Αυγούστου 2022. Προς το παρόν χρησιμοποιούν manual focus φακούς γιατί αναπτύσουν το λογισμικό που θα συνεργάζεται με το AF και την σταθεροποίηση των "κανονικών" m4/3:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

...και εδώ μια επίδειξη του πως δουλεύει το μενού - δηλαδή το app που βάζεις στο κινητό:

Στο επόμενο επισόδιο περιμένω σκόπευτρο και grip... ;)

Last edited by a moderator:
H τιμή είναι 1450€;;;;
Άντε γειά…
Και 1000 λιγότερα να είχε το σκέφτεσαι..
Ούτε full specs δε μας λένε ξεκάθαρα, ούτε ένα tilting mechanism ενσωματωμένο στη πλάτη, για street photography μόνο φτηνό πατέντα με κλιπ κινητών…

Σσσστ! Μη φωνάζετε - αν τους πάρει χαμπάρι ο Cook και τους αγοράσει, μετά θα την βάψουν άσπρη και θα ζητάνε 2 χιλιάρικα και βάλε... :ROFLMAO:

...Πέραν της πλάκας, πολλά λεφτά αλλά πληρώνεις το διαφορετικό. Αν έχουν καλή "βάση", δηλαδή αισθητήρα, γυροσκόπια IBIS κ.λπ. hardware, οι δυνατότητες εξελιξης μέσω λογισμικού είναι ουσιαστικά απεριόριστες. Δείτε τα βίντεο πως ήταν πέρισυ/φέτος για σύγκριση..

iPhone 15 Pro vs Alice camera, περιμένω σχόλια...

...Και Pixel 8 Pro για να μην έχουμε παράπονο οι έχοντες android:

Ωραία, αλλά υποτίθεται ότι έχουν παραδώσει τρεις φουρνιές παραγωγής και δεν έχω δει ακόμα ούτε μια παρουσίαση/άποψη απλού χρήστη. Που είναι όλοι αυτοί, ήπιαν το αμίλητο νερό? Πες ότι θες ένα κομμάτι και προπληρώνεις τα περίπου 900 για παράδοση με το τέταρτο batch τον Φεβρουάριο - αυτή είναι η πρόβλεψη. Ποιός σου εγγυάται ότι α) θα παραλάβεις, β) θα δουλεύει κατά τα αναμενόμενα?

• Like
Reactions: tiniakos
Ωραία, αλλά υποτίθεται ότι έχουν παραδώσει τρεις φουρνιές παραγωγής και δεν έχω δει ακόμα ούτε μια παρουσίαση/άποψη απλού χρήστη. Που είναι όλοι αυτοί, ήπιαν το αμίλητο νερό?

Aν θελουν παρουσιασεις ή εστω αποψεις πρεπει να στειλουν κομματια σε reviewers.

Ετσι δουλευει η αγορα πλεον. Δεν επενδυει ο καθε ενας σε αμφιβολου κομματια hardware αν δεν υπαρχει προηγουμενο.

Oχι να πληρωσουν

Να χρηματοδοτησουν. Οταν εχεις ενα νεο προιον αδοκιμαστο στην αγορα χρειαζεται αυτο αλλιως κινδυνευεις να το παρουν μονον μερικοι τρελλοι.

Υπάρχουν ένα-δυό reviews, αλλά αυτό που δεν υπάρχει είναι user reviews, τα οποία συνήθως είναι λιγότερο εμπεριστατωμένα, αλλά πιο ειλικρινή - και όταν κάποιος πιάσει στα χέρια του ένα τέτοιο προϊόν γράφει κάτι σε κάποιο φόρουμ. Δεν έχει ακουστεί τίποτα λοιπόν, και απορώ - πως γίνεται αυτό αν έχουν παραδώσει ήδη τρείς φουρνιές? Τόσο μυστικοπαθείς είναι οι νέοι ιδιοκτήτες? :confused:

Εντάξει τώρα πόσοι θα αγοράσανε αυτό το πράγμα τώρα, δηλαδή ποιο είναι το κέρδος να έχω μια m43 μηχανή και αντί για οθόνη να βάζω πάνω το κινητό μου? Και γιατί να μην πάρω μια κανονική m43 μηχανή να έχω και σκόπευτρο και Ibis και ένα σωρό άλλα καλούδια και πάνω από όλα από μια σοβαρή εταιρία κλπ? Δεν ξέρω δεν βρίσκω κανένα νόημα σε μια τέτοια συσκευή.

H αμεσότητα να στείλεις κάτι στο διαδίκτυο σε συνδιασμό με την άμεση επεξεργασία στο κινητο και συνάμα η μεγάλη οθόνη (διπλάσια) ενός κινητού για καλύτερη εποπτεία του θέματος που κάνει αχρειαστο το ΕVF (ειδικά στη νέα γενιά) είναι τα πλεονεκτήματα.

Μόνο με το κινητό εχεις κάποιους περιορισμούς όσο κορυφαίο και αν είναι αυτό , αν λοιπόν κάποιος έχει συνηθισει να φωτογραφίζει με αυτό και θέλει ένα τηλεφακό να κάνει χρήση ή να τραβήξει στα μαύρα σκοτάδια κάνοντας χρήση ενός αξεσουάρ τηλεφωνου κοτσάρει την Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων στο κινητό και πουλάει μούρη και στους φίλους του

Εναλλακτικά κάποιος που θέλει μια μεγάλη οθόνη να τραβήξει βίντεο κλπ. αντί να βαλει καλώδια και εξωτερική οθόνη κάνει χρήση του κινητού του. Έχει εφαρμογές και είναι μια έξυπνη κίνηση αρκεί να δουλεύει σωστά.

Βέβαια ολα αυτά πρέπει να συνδυάζουν εργονομία και ταχύτητα και αυτό αν δεν το δούμε σε reviews δεν μπορείς να το κρίνεις.

Last edited:
  • Like
Reactions: cacau