Alien [1979]

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Πολύ Καλή

Votes: 0 0.0%
  • Καλή

• Μέτρια

• Κακή

• Total voters
    8
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Alien: USCSS Nostromo | Ship Breakdown​

Eιναι το μονο βιντεο που το αναφερει ως Βison που ειναι η κλαση του Νοστρομο.

Παντου οπου κοιταζω ως Νοστρομο το αναφερουν αυτο το σκαρί

Στο 6:00΄εχει και το shuttle του .

View attachment 238148
Τελικά αυτό ειναι το Νοστρόμο, εκείνο το τεράστιο πράμα που βλεπουμε στην αρχή είναι ένα αυτόματο διαστημικό εργοστάσιο μεταλουργίας!

• Like
Reactions: Kosh
Πολλή αγάπη πάντως στον Joseph Konrad οι δημιουργοί, Nostromo το σκάφος στο Alien, Sulako στο Aliens.
Φόρος τιμής, πιθανώς επειδή η πρώτη ταινία του Σκοτ, The Duelists είναι μεταφορά διηγήματος του Κόνραντ. Αν ήθελαν να είναι συνεπείς έπρεπε να πουν τον πλανήτη του Αλιεν 3 Patna, ή Narcissus

Φόρος τιμής, πιθανώς επειδή η πρώτη ταινία του Σκοτ, The Duelists είναι μεταφορά διηγήματος του Κόνραντ. Αν ήθελαν να είναι συνεπείς έπρεπε να πουν τον πλανήτη του Αλιεν 3 Patna, ή Narcissus
Άλλαξε η παραγωγή φαίνεται 😁😁

Δε μου φαίνεται για το Nostromo αυτό, μάλλον για το σκάφος προσεδάφισης στον πλανήτη των Άλιεν μου φέρνει.
Δεν το περιμενα αυτο απο σενα ! 😲
Πες μου οτι δεν εχεις ΚΑΝ το blu-ray (και οτι ειδες ηταν στον κινηματογραφο) ? 😳

Δεν το περιμενα αυτο απο σενα ! 😲
Πες μου οτι δεν εχεις ΚΑΝ το blu-ray (και οτι ειδες ηταν στον κινηματογραφο) ? 😳
όχι δα. Ήμουν 9 χρονών όταν βγήκε, σιγά μη με άφηναν να το δω στο σινεμά. Το είδα πρώτη φορά σε βιντεοκασέτα και έκτοτε πολλές φορές στην τηλεόραση σε 1080p

όχι δα. Ήμουν 9 χρονών όταν βγήκε, σιγά μη με άφηναν να το δω στο σινεμά. Το είδα πρώτη φορά σε βιντεοκασέτα και έκτοτε πολλές φορές στην τηλεόραση σε 1080p
Aρα βρε Κωστα .....
τοτε εχεις δει την αποσυνδεση του tug απο το barge
παραπανω απο μια φορα. 😟

Aρα βρε Κωστα .....
τοτε εχεις δει την αποσυνδεση του tug απο το barge
παραπανω απο μια φορα. 😟
Πολλές φορές, απλά μεχρι τώρα πίστευα ότι ήταν κάτι σαν το σκάφος προσγείωσης στο Aliens, ένα δευτερεύον σκάφος, μια "λέμβος".

• Like
Reactions: SR-71
Τωρα που το ψαχνω στην Wiki ....... https://en.wikipedia.org/wiki/Barge ....... δεν ειμαι εντελως λαθος.
Για διαβασε την πρωτη παραγραφο (και το συζηταμε οσο θες).

Παντως, ουτε εγω ειχα αντιληφθει οτι τα Vipers εκτοξευονται απο το Galactica ...... ΠΛΑΓΙΩΣ.
Μαλιστα, νομιζα οτι εκτοξευονται (απο τα πλευρικα decks) ... απο την μεση προς τα εμπρος !!!!
Kαι ειδα την ταινια 4 φορες στο σινεμα (το BSG του 78) και απειρες φορες στο VHS player ......

Ειμαι ειμαι 😎........ (το ξερω)

Last edited:
Δε μου φαίνεται για το Nostromo αυτό, μάλλον για το σκάφος προσεδάφισης στον πλανήτη των Άλιεν μου φέρνει.
Οριστε η προταση για Refinery platform (πολυ προχειρη) του ιδιου του Scott ......

Refinery platform (Riddle Scott sketch).jpg

Και προηγηθηκαν και αλλες (.....) χωρις να μοιαζουν σε τιποτα στο παραπανω !

Κλασσικα εφφέ εποχής αλά star wars. Όλα χειροποίητα μοντέλα με τρομερη λεπτομέρεια.
Γι' αυτό εξάλλου και έπειθαν ! Πραγματικοί καλλιτέχνες οι άνθρωποι.

Για θυμιστε μου , έχει ποτέ αναφερθεί πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα alien;
Ένα baby alien τρυφερό και ροζουλί σε πόσο καιρό γίνεται το γνωστό μαυριδερό που ξέρουμε; Θέλει π.χ. ώρες, μέρες, μήνες ; Έχουν πει ποτέ για να δικαιολογήσουν τόσο μεγάλο πληθυσμό;

Ένα baby alien τρυφερό και ροζουλί σε πόσο καιρό γίνεται το γνωστό μαυριδερό που ξέρουμε; Θέλει π.χ. ώρες, μέρες, μήνες ; Έχουν πει ποτέ για να δικαιολογήσουν τόσο μεγάλο πληθυσμό;

Στην πρώτη ταινια πάντως δεν αργησε καθόλου να μεγαλώσει.

Κλασσικα εφφέ εποχής αλά star wars. Όλα χειροποίητα μοντέλα με τρομερη λεπτομέρεια.
Γι' αυτό εξάλλου και έπειθαν ! Πραγματικοί καλλιτέχνες οι άνθρωποι.

Mπερδευεις την σκηνοθεσια με την οπτικη αποδοχη των εφφε.

Αν ο σκηνοθετης επιλεγει τα καταλληλα πλανα και αυτα (για CGI μιλαμε) δουλευτουν οπως πρεπει μια χαρα πειθουν.

Στην πρωτη ταινια ....... λιγοτερο απο μια μερα (μερικες ωρες ???).
Ομως στο δευτερο (Aliens) ειναι αγνωστο ποσος χρονος μεσολαβησε
απο τοτε που απηχθηκε ολοκληρη η αποικια για να γινουν αυγουλακια
μεχρι την στιγμη που αρχισαν να σκανε. Ισως να ειναι παραπανω απο μερα.

Στο Romulus είδαμε μια φάση "κουκουλι" που δεν την είχαμε δει ξανά σε άλλο Alien.
Πάντως δεν φαίνεται να θέλει ώρες. Βασικά ούτε μιση ώρα δεν πρέπει να θέλει.

το υβριδιο στο Romulus έγινε 2+ μέτρα μέσα σε λίγα λεπτά

Στο Romulus είδαμε μια φάση "κουκουλι" που δεν την είχαμε δει ξανά σε άλλο Alien.
Πάντως δεν φαίνεται να θέλει ώρες. Βασικά ούτε μιση ώρα δεν πρέπει να θέλει.

το υβριδιο στο Romulus έγινε 2+ μέτρα μέσα σε λίγα λεπτά
Μην γραφεις τετοια ρε συ 😊................. (δεν θα παω να το δω 😙😚 και θα θεωρηθεις υπολογος 😮‍💨)

Μην γραφεις τετοια ρε συ ................. (δεν θα παω να το δω και θα θεωρηθεις υπολογος )
Δεν την βρήκα λάθος την σκηνή. Και στο πρώτο και τριτο alien είδαμε να έχει βγάλει το πρώτο δέρμα του σε κάποια φάση . Αλλά δεν μας έδειξαν ποτέ αν ήταν σαν τα φίδια που απλά άλλαξε δέρμα επειδή μεγάλωνε.

Ή μπορεί απλά αν ήταν μια φάση που μπαίνει σε λήθαργο για να επιβιώσει μακροχρόνια.
Δες την ταινία πάντως.