Alien: Earth [Disney+]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 2 8.0%
  • Πολύ Καλή

Votes: 8 32.0%
  • Καλή

Votes: 8 32.0%
  • Μέτρια

Votes: 4 16.0%
  • Κακή

Votes: 3 12.0%

• Total voters
    25
Οι σκληροπυρηνικοι φανς ψάχνουν δικαιολογίες και παραλληλισμους στα comic γιατί δεν έχει σχέση με τις ταινίες(υβρίδια, βασίλισσες, επικοινωνία με τα alien κλπ) Αν δεν είχε τον τίτλο alien και το 5ο επεισόδιο μπορούσε να είναι μια άλλη σειρά Sci-Fi.
Τα γεγονότα μετα την πτωση του διαστημοπλοιου θα μπορούσαν να διαδραματιστουν σε ένα σκοτεινό βροχερό περιβάλλον ή μια σκοτεινή ζούγκλα μιας και είναι σε ασιατικό νησί και οχι να βλέπουμε το alien σε ξέφωτα με ντάλα ήλιο. Απ την φύση του το alien δεν θα έπρεπε να βγαίνει έξω από την φωλιά του μέρα. Δεν έχει καν μάτια επειδή φτιάχτηκε για σκοτεινούς κόσμους.

Η σειρά αφορά τους συνθετικους . Όχι τα alien .
Με τόσα διαφορετικά xenomorphs που έχουμε συναντήσει, δε θα μου έκανε εντύπωση αν όντως είναι τόσο γρήγορα στο environment adapting. Για ό,τι κι αν σκαρφιστούν στο σενάριο, πάντα θα βρίσκονται απαντήσεις, μην ψάχνουμε λογική στο sci-fi! :D

Και συμφωνώ ότι η σειρά αφορά τους συνθετικούς και εγείρει φιλοσοφικά ερωτήματα.

Και μονο που χρησιμοποιει τον τιτλο ALIEN θα επρεπε εστω και λιγο να σεβαστουν τις ταινιες και να εχουν καποια συνδεση με αυτες και κυριως να μην δειχνουν πραγματα που δεν υπηρχαν στις δυο πρωτες ταινιες

Γενικα ειναι μια μετραι σειρα και οχι γιατι δεν δειχνει συνεχως σκοτωμους αλλα για τα παραπανω που εγραψα αλλα και το γεγονος οτι πρωταγωνιστες ειναι οι συνθετικοι και το γνωστο μας ALIEN ειναι απλα γατακι

Έχουμε φώτο από τα πρώιμα γυρίσματα της Season 2
d89586c5399eb66ad79da4cb8cacc6e0.jpg

Τίποτα το ιδιαίτερο το τελευταίο επεισόδιο
Η σειρά θα μπορούσε να μην λέγεται καν alien θα μπορούσε να έχει τίτλο συνθετικοί η κάτι τέτοιο

Και μονο που χρησιμοποιει τον τιτλο ALIEN θα επρεπε εστω και λιγο να σεβαστουν τις ταινιες και να εχουν καποια συνδεση με αυτες και κυριως να μην δειχνουν πραγματα που δεν υπηρχαν στις δυο πρωτες ταινιες
Αν η σειρα ηταν καλη γιατι να με ενδιαφερει ο "σεβασμος στο πρωτοτυπο"?
Αυτο που καταλαβα ειναι οτι καποια remake ειναι για τα μπαζα και το ριχνουμε
στο οτι ξεφευγουν απο το πρωτοτυπο θεμα.

Χωρις να θέλω να χαλάσω το νήμα (με τόσα memes πχια) αλλα μιας κι αναφέρθηκαν τα xenomorphs πως την παλεύουν στον ήλιο της ζούγκλας νομίζω είναι κατάλληλη στιγμή να ανεβάσω αυτό το κλασσικό:

viber_image_2025-09-30_11-58-34-649.jpg

Btw τελικά μάθαμε για δεύτερη σεζόν τίποτα?

Ειδα δυο επισοδεια. Να ψηφισω.......

Απο τις ελαχιτες σειρες της μετα κοβιντ περιοδου που μου εχουν κρατησει το ενδιαφερον.

Ευγε και μακαρι να συνεχιστει ετσι.

Ντροπη και αισχος σου ! Ρε δεν ντρεπεσαι λιγο ; Να πεις μνπραβο για τετοια μετριοτητα και να ψηφισεις με δυο μονο επισοδεια ;

Εμ καλα να παθεις Το δις εξ αμαρτ(αν)ειν ουκ ανδρος σοφου.

Τελικα μαπα το καρπουζι. Πως μας την εφεραν ετσι...

Ενταξει στα πρωτα που πεφτει το σκαφος και τα ετσι κρυβονται μεσα σε διαδρομους ειτε σκαφους ειτε κτιριων ελεγες πωωω θα εχει σασπενς.

Αλλα μετα το 5ο ( που ολοι το εκθεαζουν γιατι απλα κανει αναφορα στα "κλασσικα") κανει μια κοιλια τοοοοση σα να χει πιει 20 μπυρες και σερνεται.

Ασε ολο αυτο το χασιμο χρονου με τα αισθηματα και τα συναισθηματα των συνθετικων... και "αχ νομιζω οτι ειμαι εγκυος θα γεννησω"...
Ναι μη νομισεις και τιποτ'αλλο.
Και οι κακοι ανθρωποι, και τα τερατακια που "τουλαχιστον αυτα ειναι ειλικρινα" και αλλες τετοιες παπαριες που να δειξουν οτι ταχα τα συνθετικα προτιμουν τα αλιεν γιατι οι ανθρωποι δεν....
Παπαριες καμαρωτες.
Ασε που το κυριο τερατακι (το αλιεν το οριτζιναλ) φαινεται καθαρα σαν ανθρωπος που περπαταει σαν να τον εχει κοψει η μεση του.

Ολα αυτα για το τιποτα στο τελος.

Ρε Θελω να παρω την ψηφο μου πισωωωωωωωω.....

Μαπα το καρπουζι.

Μηδενα προ του τελους μακαριζε που ελεγε και ο Σοφος, και γω να τα χαλια μου που δεν τον ακουσα. Και το ειδα και ολοκληρο. :ROFLMAO:

Δηλαδή αυτό ήταν τελευταίο επεισόδιο σεζόν; Σοβαρά τώρα;

Μετά το 5ο επεισόδιο έκανε πολύ μεγάλη κοιλιά - και η ιστορία δεν προχώρησε στην ουσία καθόλου. Το Άλιεν ως πετ είναι πραγματικά βλακώδης ιδέα. Ακόμη πιο βλακώδης ιδέα το ότι τάχα μου μπόρεσε η συνθετικιά να μάθει τη γλώσσα τους επειδή μπορούσε να επαναλάβει κάποια πράγματα που άκουγε. Αν ήταν έτσι, οι παπαγάλοι θα ήταν μεγαλύτεροι γλωσσολόγοι κι απ'τον Μπαμπινιώτη και θα δούλευαν σε τηλεφωνικά κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών.

Κάποιες εξαιρετικές ερμηνείες, ειδικά του Timothy Olyphant, αλλά από σενάριο πάσχει (αν και είναι πολύ καλύτερο απ'τις μαλακίες τύπου Prometheus του Scott). Το "τελευταίο" επεισόδιο δίνει την αίσθηση μέσης σεζόν, όχι τέλους.

Kαι γιατι ειναι υποχρεωμενοι να κανουν φατσες και γκριματσες καθηστερημενων ολοι ;
Αμ η αλλη με το κρρ κρρ κρρρ....

Την #\**@san και ψοφησε η σειρα απο το 5ο και μετα.

Kαι γιατι ειναι υποχρεωμενοι να κανουν φατσες και γκριματσες καθηστερημενων ολοι ;
Αμ η αλλη με το κρρ κρρ κρρρ....

Την #\**@san και ψοφησε η σειρα απο το 5ο και μετα.
1. Γιατί είναι 12χρονα, το body language πρέπει να συνάδει με την σκέψη τους

2. Ένας απο τους 2 έπρεπε να μάθει την γλώσσα του άλλου, θα ήταν άκυρο να δούμε το alien να μιλά..... αγγλικά! :D

Πέρα απο τις σεναριακες ευκολίες η σειρά παραμένει cool με σωστή ατμόσφαιρα. Είναι κάτι φρέσκο και ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ απ ότι έχουμε δει και εμένα προσωπικά αυτό είναι που με κρατάει και όχι ότι περιμένω να δω ξαναζεσταμένο ALIEN/S όπου ξέρεις ακριβώς τι θα δεις και που θα καταλήξει η ιστορία (οκ δε με χάλασε το 5ο, σούπερ νοσταλτζια ήταν). ΑΝ ήθελα κάτι τέτοιο, το disney+ τα έχει όλα για streaming διαθέσιμα. Το πάει αργά? ΝΑΙ, σειρά είναι αλλιώς θα είχε βγει ταινία και θα είχαμε ξεμπερδέψει.

To franchise δεν έχει τρελή συνοχή έτσι κι αλλιώς. Αν ανανεωθεί (θεωρητικά) θα μπουν πολλά αδιευκρίνιστα στην θέση τους... ίδωμεν.

Τόσα χρόνια δεν περίμενα ποτέ μία παραγωγή να ανταγωνιστεί το Alien Resurrection, νόμιζα ότι αυτό ήταν αδύνατο. Το Alien Earth δυστηχώς ανταγωνίζεται στα ίσια τον τίτλο της χειρότερης παραγωγής Alien μέχρι σήμερα.

Το σενάριο σαν γενική ιδέα δεν θα έλεγα ότι ήταν κακό (διαστημόπλοιο πέφτει στη γη με διάφορα εξωγήινα είδη), αλλά η εκτέλεση ήταν για κλάματα (ή για γέλια εξαρτάται πως το βλέπεις). Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις... Τα παιδικά hybrids μου είχαν σπάσει τα νεύρα σε σημείο που παρακαλούσα το alien να τα φάει. Το ότι μετέτρεψαν το θρυλικό alien σε ένα απλό κατοικίδιο είναι να τραβάς τα μαλιά σου και όχι μόνο αυτό αλλά αυτή έμαθε και την γλώσσα τους και το πρόσταζε τι να κάνει κιόλας....Επίσης ας πει κάποιος εκεί στην Disney στον Noah Hawley ότι η μουσική της σειράς ήταν εντελώς εκτός τόπου και χρόνου. Μιλάμε χάλαγε τελείως την ατμόσφαιρα.

Μόνο το ένα επεισόδιο λιγάκι διασώζεται που δείχνει τι έγινε πριν πέσει το Maginot στη Γη αλλά και πάλι ήταν μία πολύ φτηνή έως πολύ κακή απομίμηση της ταινίας Alien του Ridley Scott. Τόσο εκνευριστικοί χαρακτήρες που πραγματικά χειροκροτούσα όταν το alien τους έτρωγε έναν έναν.

Γενικά δεν θυμάμαι πόσα facepalms έκανα κατά την διάρκεια όλης της σειράς. Τόσο κακή που απλά θέλω να την διαγράψω από το μυαλό μου. Αν κάποιος θέλει να δει Alien που να αξίζει ας δει το πρόσφατο Alien Romulus του Fede Alvarez. Δεν είναι τέλεια αλλά μπροστά σε αυτό το σκουπίδι είναι κλάσεις ανώτερη.

Ελπίζω να την σκοτώσουν και να μην βγει δεύτερη σεζόν. Δεν ξέρω αν όπως είναι η πρώτη σεζόν μπορεί να διασωθεί τίποτα. Κρίμα.

• Like
Reactions: leonkoum