Αληθεια η απατη;

Στο τέλος θα σπαταλάμε το χρόνο μας για να ανακαλύπτουμε ποια website είναι legitimate και ποιά είναι μούφα. Εδώ και περίπου δύο χρόνια έχω κόψει τις συναλλαγές στο internet με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες. Κάνω χρήση μόνο με prepaid κάρτα. Αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι καλύτερο το ακούω με προσοχή.

Πάντως είναι άξιο απορίας πως μπορεί για τόσο καιρό να λειτουργεί ψευδεπίγραφο website με πιστοποιημένο SSL certificate και τα λογότυπα του Amazon και το ίδιο το Amazon να μην έχει προβεί σε οποιαδήποτε νομική διαδικασία έως σήμερα για το κατέβασμα του ψευδούς website.
Στο Amazon γίνεται ένα χάος. Υπάρχουν πωλητές ΜΕΣΑ στο Amazon που είναι fake! Αδιανόητο ε; Κι όμως.
Μου έχει τύχει και μου έκαναν refund και τον εξαφάνισαν τον πωλητή (νομίζω ήταν SanDisk κάρτα).
Επίσης είχα κάνει report κάποιους άλλους που πούλαγαν JVC, SONY προτζεκτορες κάτι 300-500 ευρώ και τους διέγραψαν κι αυτούς.

Εγω πάντως βλέπω κανονικά στο fake website την αποθήκη του Amazon και το λογότυπο αριστερά στο Home page με Firefox browser. Ιδού με τα μάτια σας:

Fake_Amazon.png

• Like
Reactions: lakiss51
Στο τέλος θα σπαταλάμε το χρόνο μας για να ανακαλύπτουμε ποια website είναι legitimate και ποιά είναι μούφα. Εδώ και περίπου δύο χρόνια έχω κόψει τις συναλλαγές στο internet με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες. Κάνω χρήση μόνο με prepaid κάρτα. Αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι καλύτερο το ακούω με προσοχή.
Και η prepaid είναι ρίσκο γιατί αν διαρεύσει πάλι μπορούν να σου φανε χρήματα. Εκτός αν μεριμνεις κάθε φορά να μην αφήνεις τίποτα μέσα.λ
Η ωραία λύση ειναι one-time κάρτα. π.χ. η revolut το κάνει χρόνια. Δεν ξέρω αν έχουν και οι ελληνικές τράπεζες.
Όταν το ζητήσεις σου βγάζουν μια κάρτα με όλα τα στοιχεία κανονικά που στην ουσία είναι κλώνος της κανονικής σου καρτας. Όταν την χρησιμοποιήσεις για αγορα αυτομάτως διαγράφεται. Καιγεται. Τελος. Εννοείται ότι δεν έχει νόημα να βάλεις τέτοια κάρτα σε συνδρομές.

Δεύτερη λύση, αγορά μονο με PayPal λόγω του ότι σε αποζημιώνει . Βέβαια αν χακάρουν το PayPal θα κλάψει ο πλανήτης....

Άλλη λύση είναι cash card ενωμένη με λογαριασμό με μηδενικό υπόλοιπο.
Όταν θέλει να αγοράσει κάποιος κάτι, μεταφέρει στον λογαριασμό το ανάλογο ποσό.

Στάλθηκε από το SM-S918B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like
Reactions: Music matters...
Δευτερη καρτα στο payzy με οριο συναλλαγων 1 ευρω και απενεργοποιημενη.
Την ενεργοποιεις και ρυθμιζεις το οριο μονο οταν θελεις να αγορασεις κατι.
Μετα ξανα στο 1 ευρω το οριο, και απενεργοποιηση.

Και η prepaid είναι ρίσκο γιατί αν διαρεύσει πάλι μπορούν να σου φανε χρήματα. Εκτός αν μεριμνεις κάθε φορά να μην αφήνεις τίποτα μέσα.λ
Η ωραία λύση ειναι one-time κάρτα. π.χ. η revolut το κάνει χρόνια. Δεν ξέρω αν έχουν και οι ελληνικές τράπεζες.
Όταν το ζητήσεις σου βγάζουν μια κάρτα με όλα τα στοιχεία κανονικά που στην ουσία είναι κλώνος της κανονικής σου καρτας. Όταν την χρησιμοποιήσεις για αγορα αυτομάτως διαγράφεται. Καιγεται. Τελος. Εννοείται ότι δεν έχει νόημα να βάλεις τέτοια κάρτα σε συνδρομές.

Δεύτερη λύση, αγορά μονο με PayPal λόγω του ότι σε αποζημιώνει . Βέβαια αν χακάρουν το PayPal θα κλάψει ο πλανήτης....
Αυτό κάνει και το google pay...κάθε φορά που περνάμε το κινητό ανέπαφα ή κάνουμε διαδικτυακή αγορά, ο πωλητής βλέπει ένα νούμερο κάρτας που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική μας κάρτα.

Το google pay προσφέρει προστασία σε περίπτωση απάτης όπως το Paypal ; Εγώ προς το παρόν κάνω τις συναλλαγές με prepaid κάρτα ή Paypal.

Αυτό κάνει και το google pay...κάθε φορά που περνάμε το κινητό ανέπαφα ή κάνουμε διαδικτυακή αγορά, ο πωλητής βλέπει ένα νούμερο κάρτας που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική μας κάρτα.
Α ναι; Δεν το ήξερα. Νόμιζα ότι έβλεπε ο πωλητής την πραγματική κάρτα.

Με πιστωτικες γιατι ?

Αν εχεις ενεργοποιησει το two ways authentication δεν βλεπω λογο ανησυχιας