Αληθεια πόσες????

Απάντηση: Re: Αληθεια πόσες????

Αν βασιστούμε στην εξέλιξη του DNA, με τις προσμείξεις λαών για τόσους αιώνες, μάλλον η καταγωγή δεν θα είναι καθόλου αυτή που φανταζόμαστε...

κι ομως οι ερευνες λεν το αντιθετο!
Μην εχεις αγχος,εισαι απογονος οντως των ενδοξων προγονων μας.
Αλλωστε οι προσμειξεις που αναφερεις δεν ειναι κατι κακο(οχι οτι αυτο προκυπτει απ'τα γραφομενα σου),αλλα τα γονιδια καλο ειναι να ανανεωνονται κατα καιρους,χωρις παλι αυτο να σημαινει οτι αλλιωνεται το αρχικο DNA και προκυπτει κατι πολυ διαφορετικο.
Δεν θα μπορουσε αλλωστε οι προσμειξεις να επιρρεασουν το αρχικο DNA,αφου το δειγμα ειναι καθε φορα πολυ μικροτερο απο το αρχικο γονιδιωμα(δεν μπορει οι λιγοι ''εισβολεις'' να αλλαξουν τους πολλους γηγενεις,το αντιθετο συμβαινει)

Ουφ!Ανάσανα!Πάντα ήμουν λίγο παραπάνω "μελαμψός" και είχα μία ανησυχία...:flipout::flipout::flipout:

Χωρίς πλάκα τώρα:Ποιό θεωρείται το αρχικό DNA;Οι πληροφορίες σου είναι πολύ χρήσιμες και κατατοπιστικότατες.

Απάντηση: Re: Αληθεια πόσες????

Ουφ!Ανάσανα!Πάντα ήμουν λίγο παραπάνω "μελαμψός" και είχα μία ανησυχία...:flipout::flipout::flipout:

Χωρίς πλάκα τώρα:Ποιό θεωρείται το αρχικό DNA;Οι πληροφορίες σου είναι πολύ χρήσιμες και κατατοπιστικότατες.

δεν ξερω αν ειναι αρχικο το DNA παντως το χρονολογουν στην προιστορικη περιοδο,ε ειναι αρκετα παλιο νομιζω,δεν συμφωνεις?

Εχμ... ας επιχειρήσω μια βαθύτερη περιγραφή του θέματος:

Το γενετικό μας υλικό βρίσκεται στον πυρήνα κάθε κυττάρου και αποτελείται από τα γνωστά μας 23 ζεύγη χρωμοσώματα. Είναι ζεύγη διότι για το κάθε χρωμόσωμα που παίρνουμε από τον πατέρα μας, παίρνουμε και άλλο ένα από τη μητέρα μας. Έτσι, για κάθε γενετικό χαρακτηριστικό έχουμε δύο "σχέδια". Το αποτέλεσμα είναι σε κάποια χαρακτηριστικά να επικρατεί του ενός γονέα, σε άλλα του άλλου και σε κάποια να υπάρχει μια ενδιάμεση κατάσταση.

Όταν μιλάμε για καθαρότητες και προσμίξεις, ουσιαστικά επιλέγουμε μία συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο και ορίζουμε το σύνολο της γενετικής πληροφορίας που βρίσκεται σε έναν πληθυσμό ως σημείο αναφοράς με καθαρότητα 100%. Αν για κάθε 100 ανθρώπους του πληθυσμού αυτού, 2 παντρευτούν μέλη άλλων πληθυσμών και κάνουν τον ίδιο αριθμό παιδιών με τον μέσο όρο, έχουμε 1% προσμίξεις. Όσο περισσότερα παιδιά γεννώνται από γονείς εκτός "καθαρού" πληθυσμού, τόσο το ποσοστό αυξάνεται.

Βέβαια, η παραπάνω διαδικασία είναι εν πολλοίς αυθαίρετη: Από πού και ως πού επιλέγουμε την τάδε ή την δείνα χρονική στιγμή για τον πληθυσμό αναφοράς; Αυτό έχει νόημα μόνο αν ανακαλύψουμε κάποια φυλή που είναι για πολλές γενιές αποκομμένη (γενετικά τουλάχιστον) από τον υπόλοιπο κόσμο. Οι αρχαίοι Έλληνες πάντως σίγουρα δεν ήταν, όπως δεν ήταν και οι απόγονοί τους.

Αναζητώντας την ελληνικότητά μας, θα πρέπει να μιλήσουμε κυρίως με όρους γλώσσας, παράδοσης, ηθών, εθίμων και μύθων. Αυτά είναι που μας κάνουν Έλληνες, όχι η μάταιη αναζήτηση "αναλλοίωτων" γενετικών πληροφοριών.

Εξάλλου, ακόμα και οι "φυλετικά καθαρές" γενετικές πληροφορίες δεν είναι απαράλλαχτες: Μεταλλάξεις συμβαίνουν συχνά στο γενετικό μας υλικό. Κάποιες δεν μας επηρεάζουν. Άλλες γεννούν ένα καινούργιο χαρακτηριστικό, το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις προκαλεί δυσλειτουργία στον οργανισμό ή απλώς απωθεί το άλλο φύλο. Και στις δύο περιπτώσεις, η μετάλλαξη δεν επιβιώνει. Αλλά αν το νέο χαρακτηριστικό αποτελέσει συγκριτικό πλεονέκτημα, καθιστώντας τον "μεταλλαγμένο" ικανότερο να επιβιώσει, να προσελκύσει το άλλο φύλο και να γεννήσει περισσότερους απογόνους, πιθανότατα θα επιβιώσει και θα διαδοθεί, βελτιώνοντας το είδος.

Άρα, γενετικά είμαστε αναμφίβολα καλύτεροι των αρχαίων Ελλήνων. Αν αυτό δεν αντικατοπτρίζεται στην παραγωγή πολιτισμού που επιτυγχάνουμε, μάλλον θα έπρεπε να ντρεπόμαστε, παρά να περηφανευόμαστε.

Σςςςςςττττ...........θα μας διαβάσει κανένας υπερνούς του ΤηλεΑστυ και θα μας χαρακτηρίσει...:flipout::flipout:

Ξέρετε, αυτοί που βάζουν φόντο την Ακρόπολη...

Last edited:
λοιπον να συμπληρωσω εδω τα εξης:
σε εκπομπη του Χαρδαβελα για το Μακεδονικο,αναφερθηκε μια ερευνα των Σκοπιανων η οποια ελεγε μεταξυ αλλων οτι οι σημερινοι Ελληνες ελκουν την καταγωγη τους απ'την Αφρικη!!!σαν απαντηση σε ολα αυτα ο Χαρδαβελας παρουσιασε ερευνα κορυφαιου ιταλου επιστημονα που ειδικευεται στις αναλυσεις DNA,ο οποιος κατεληξε στο συμπερασμα οτι ο συγχρονος πληθυσμος της Ελλαδας φερει αλληλουχιες DNA που ειναι προιστορικες και γηγενης.
Φανταζομαι οτι ο ανθρωπος (ο ιταλος)δεν παρακολουθει εκπομπες του τηλεαστυ!!!;)

Χαρδαβέλλας ε;
Τώρα δέσαμε...

Να τόλεγε τουλάχιστον ο Μάκης.
Αυτός τα ξέρει όλα ως γνωστόν.

Η ιστορία πάντως έχει καταγράψει τον σχεδόν ολοσχερή αφανισμό-σφαγή-σύρσιμο σε σκλαβοπάζαρα των αρχαίων ελληνικών πληθυσμών.Ολόκληρες περιοχές ερημώθηκαν(κύρια απο Ρωμαίους,Ενετούς,Φράγκους...) π.χ Αττική,Πελοπόννησος,Επτάνησα.Παράλληλα αλλεπάλληλοι μαζικοί εποικισμοί έγιναν απο τους κατακτητές ή άλλα φύλα π.χ των σημερινών αρβανιτών γύρω στο 1300 μ.χ.

Re: Απάντηση: Αληθεια πόσες????

Χαρδαβέλλας ε;
Τώρα δέσαμε...

Η ιστορία πάντως έχει καταγράψει τον σχεδόν ολοσχερή αφανισμό-σφαγή-σύρσιμο σε σκλαβοπάζαρα των αρχαίων ελληνικών πληθυσμών.Ολόκληρες περιοχές ερημώθηκαν(κύρια απο Ρωμαίους,Ενετούς,Φράγκους...) π.χ Αττική,Πελοπόννησος,Επτάνησα.Παράλληλα αλλεπάλληλοι μαζικοί εποικισμοί έγιναν απο τους κατακτητές ή άλλα φύλα π.χ των σημερινών αρβανιτών γύρω στο 1300 μ.χ.

Άμα διανοηθώ ότι δεν είναι γνήσια ελληνικό το αίμα στις φλέβες μου και είναι νοθευμένο, δεν ξέρω τι μπορεί να κάνω...
Όχι τίποτα άλλο δηλαδή αλλά τσάμπα πήγα στρατό?:BDGBGDB55:

Δεν ντρέπομαι να το πώ.
Ψάχνοντας τις ρίζες μου και θεωρόντας τον εαυτό μου υπερήφανο γηγενή Λάκωνα,ανακάλυψα ότι ο κοινός γενάρχης δεκάδων συγγενικών οικογενειών ήταν Ενετός ευγενής...

Χαρδαβέλλας ε;
Τώρα δέσαμε...

καλα ρε Διονυση απ οσα εγραψα ο Χαρδαβελας σου εμεινε μονο?οι ερευνες που παρουσιασε δηλαδη τις εκανε μονος του?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αληθεια πόσες????

Άμα διανοηθώ ότι δεν είναι γνήσια ελληνικό το αίμα στις φλέβες μου και είναι νοθευμένο, δεν ξέρω τι μπορεί να κάνω...
Όχι τίποτα άλλο δηλαδή αλλά τσάμπα πήγα στρατό?:BDGBGDB55:

δηλαδη και τι εγινε αμα ειναι νοθευμενο?παλι μερος του DNA σου δεν θα περιεχει αρχαιο γονιδιωμα κληροδοτημα των προγονων μας?και ο στρατος που κολαει?

Σου έγραψα τι γράφει η ιστορία και για την δικιά μου έρευνα.Τίποτα περισσότερο ή λιγότερο.

Τώρα για την σοβαρότητα των εκπομπών του Χαρδαβέλλα με τα φαντάσματα και τις λοιπές ιστορίες για αρκούδες τι να πώ;Και σ' αυτές "καθηγητές" παρουσιάζονται.

Σου έγραψα τι γράφει η ιστορία και για την δικιά μου έρευνα.Τίποτα περισσότερο ή λιγότερο.

Τώρα για την σοβαρότητα των εκπομπών του Χαρδαβέλλα με τα φαντάσματα και τις λοιπές ιστορίες για αρκούδες τι να πώ;Και σ' αυτές "καθηγητές" παρουσιάζονται.

επειδη προφανως δεν εχεις δει την εκπομπη,ο συγκεκριμενος ιταλος καθηγητης ειναι παγκοσμιου αναγνωρισιμοτητος και δεν ηταν καλεσμενος του Χαρδαβελα,απλα παρουσιαστηκε η ερευνα του στην εκπομπη.
Η συγκεκριμενη εκπομπη δεν εχει να κανει με φαντασματα κ.λ.π,αλλο οι πυλες και αλλο ο αθεατος κοσμος,μη τα τσουβαλιαζουμε ολα

Κοίτα απλά θέλω να πώ όλοι χαρμάνι είμαστε...

Αν θεωρούμε εαυτούς συνεχιστές των αρχαίων ελλήνων,πρέπει να το αποδείξουμε όχι στα λόγια...

Αλήθεια ποιός ήταν ο Ιταλός για να βρώ την έρευνά του;

Κοίτα απλά θέλω να πώ όλοι χαρμάνι είμαστε...

Αν θεωρούμε εαυτούς συνεχιστές των αρχαίων ελλήνων,πρέπει να το αποδείξουμε όχι στα λόγια...

Αλήθεια ποιός ήταν ο Ιταλός για να βρώ την έρευνά του;

τωρα πολλα ζητας..που να θυμαμαι το ονομα του μετα απο 1-2 μηνες που παιχτηκε η εκπομπη.
προφανως παρεξηγηθηκα,αν διαβασεις καλα αυτα που γραφω ειναι,οτι τμημα του DNA μας ειναι αρχαιο που ελκει την καταγωγη του απ´τους αρχαιους προγονους μας και οτι οποιες προσμιξεις ανα τους αιωνες ειναι υπαρκτες αλλα και καλοδεχουμενες για την ανανεωση του.
Δεν υποστηριζω οτι ειναι ''αμολυντο'' το αιμα μας και οτι κατεχουμε το καλυτερο γονιδιωμα του κοσμου.

Re: Απάντηση: Αληθεια πόσες????

Δεν ντρέπομαι να το πώ.
Ψάχνοντας τις ρίζες μου και θεωρόντας τον εαυτό μου υπερήφανο γηγενή Λάκωνα,ανακάλυψα ότι ο κοινός γενάρχης δεκάδων συγγενικών οικογενειών ήταν Ενετός ευγενής...

δεν πειράζει, εσύ να'σαι καλά..:fahne90:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αληθεια πόσες????

δηλαδη και τι εγινε αμα ειναι νοθευμενο?παλι μερος του DNA σου δεν θα περιεχει αρχαιο γονιδιωμα κληροδοτημα των προγονων μας?και ο στρατος που κολαει?

Βεβαίως και κολλάει.
Για ποιά πατρίδα υπηρέτησα ε? μου λέτε?
είμαι άνθρωπος χωρίς ταυτότητα..:bigcry::bigcry::bigcry:
Ούτε στον Καρατζαφέρη οδηγό δεν με παίρνουνε...

δεν χρειαζεται να αποδειξουμε τιποτα!
οι προγονοι μας ηταν αυτοι που ηταν(καμαρι μας γι αυτο) και ημαστε αυτοι που ημαστε και ιδου πεδιον δοξης λαμπρον.
Την ιστορια πρεπει να την συμβουλευεσαι και οχι να αγκιστρωνεσαι επανω της,οι αρχαιοι ειναι οδηγος για τους νεοτερους και δεν χρειαζεται σωνει και καλα να αποδειξουμε οτι ημαστε ''αξιοι'' συνεχιστες τους

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αληθεια πόσες????

Βεβαίως και κολλάει.
Για ποιά πατρίδα υπηρέτησα ε? μου λέτε?
είμαι άνθρωπος χωρίς ταυτότητα..:bigcry::bigcry::bigcry:
Ούτε στον Καρατζαφέρη οδηγό δεν με παίρνουνε...

ειλικρινα δεν σε καταλαβαινω