Αλκυονίδες μέρες στην Αίγινα

deronys

New member
20 September 2013
52
Αν και γενικά ο χρόνος μου είναι περιορισμένος οπότε στο forum αρκούμε στο να βλέπω καθημερινά πολλά πράγματα αλλά όχι τόσο στο να μοιράζομαι. Παρόλα αυτά μια προσπάθεια θα την κάνω και ας πέσει κάτω.
Τον Ιανουάριο λοιπόν στις αλκυονίδες μέρες οργανώθηκε μια εκδρομή με φουσκωτό σκάφος στην Αίγινα με μια παρεούλα. Ευκαιρία λοιπόν για μια εκδρομή και όπως πάντα παρέα με την μηχανή μου.

Ο καιρός υπέροχος όπως άλλωστε έλεγαν και οι προβλέψεις. Λαδιά απίστευτη σχεδόν άπνοια

Halcyon Days Sea by I.Stef, on Flickr

Στον δρόμο για την Αίγινα μιας και δεν υπήρχαν κύματα να μας προσφέρουν λίγη δράση άρπαξα την ευκαιρία και έβγαλα την κάμερα μου από την θήκη της.

Αν και ήθελα μια αυθόρμητη φωτογραφία και με τους δύο να κοιτάζουν μπροστά τελικά εισέπραξα ένα ωραίο χαμόγελο

Smile for the camera by I.Stef, on Flickr

Το όνομα του σκάφους

Missingona by I.Stef, on Flickr

Η μηχανή σε χαλαρούς ρυθμούς είχε εύκολο έργο στο πήγαινε (Γιατί στο έλα από το φαγητό ζυγίζαμε κάτι παραπάνω)

Horse Power by I.Stef, on Flickr

Άλλη μια υποτιθέμενα αυθόρμητη φωτογραφία (Σε αυτή έχω κάνει αρκετό croparisma)

Where is Aegina? by I.Stef, on Flickr

Σε κάποια φάση και ενώ πηγαίνουμε με αρκετά μεγάλη ταχύτητα λόγο της λαδιάς μας περνάνε από αριστερά στο χαλαρό ένα σμήνος πουλιά
που πετάγανε απίστευτα γρήγορα μόλις λίγα εκατοστά από την επιφάνεια της θάλασσα. Μιλάμε μας έπαιζαν στα ίσια (πολύ crop και σε αυτή)

Fellow travellers by I.Stef, on Flickr

Στην είσοδο του λιμανιού κάποιος μας κοίταζε αφ υψηλού.

Looking from above by I.Stef, on Flickr

Στο λιμανάκι κάτσαμε για καφέ και εγώ βρήκα την ευκαιρία για έναν περίπατο με την φωτογραφική.
Στο παγκάκι ένας γέρος ταΐζει τα περιστέρια και μου φάνηκε ωραίο θέμα (πολυφορεμένο δεν λέω)

Feeding time by I.Stef, on Flickr

Επίσης σκέφτηκα πως μια φωτογραφία με το ένα γεμάτο από τον ουρανό Background και στο κάδρο διάσπαρτα περιστέρια που θα πετάνε θα ήταν ενδιαφέρουσα.
Περπάτησα κοντά τους λοιπόν και η παρουσία μου ήταν αρκετή για να αρχίσουν να πετάνε γύρο μου και να τραβήξω μια φωτογραφία.

Pigeons by I.Stef, on Flickr
Δεν ήταν ακριβώς όπως το έιχα φανταστεί αλλά την κράτησα.

Λίγο πριν φύγουμε για την ταβέρνα μια στάση σε ένα τοπικό μαγαζάκι γεμάτο με φιστίκια ξηρούς καρπούς αλλά και κάθε λογής βότανο και μυρωδικό.
Αν και το μαγαζί είχε πολύ ωραία χρώματα δεν μου έβγαινε κάτι καλό εκτός από αυτό το πλάνο που μου άρεσε το επαναλαμβανόμενο μοτίβο.

Nuts by I.Stef, on Flickr

Η ταβέρνα ήταν σε ένα άλλο λιμανάκι οπότε ξαναμπήκαμε στο σκάφος

Baywatch by I.Stef, on Flickr

Δεν ήμασταν οι μόνοι που πεινάγαμε στο μαγαζί απ’ οτι φαίνεται…

Hungry by I.Stef, on Flickr

Λίγο πριν δύσει ο ήλιος λοιπόν πήραμε τον δρόμο για την επιστροφή. Τα χρώματα στον ουρανό μοναδικά.

Colorful sky by I.Stef, on Flickr

Με τον ήλιο πίσω μας πλέον πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.

Sunset by I.Stef, on Flickr

Relaxing on the way back by I.Stef, on Flickr

Sunset by I.Stef, on Flickr

Οι φωτογραφίες είναι όλες επεξεργασμένες κυρίως στο contrast και στην τόνωση των χρωμάτων.
Αυτά τα λίγα από μένα

φίλε μου όλες οι φωτογραφίες μοναδικές και υπέροχες. Σίγουρα δεν είναι snapshots. Ιδέα, σύνθεση, εκτέλεση εξαιρετικές. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι στην where is Aegina? θα ήθελα να μην ήταν κομμένα τα χέρια.

Μπράβο και πάλι!!

Ρε Γιάννη λυπήσου μας... Έχω να δώ ήλιο κανα δυο βδομάδες!!!!

Πολύ ωραία η φωτοιστορία και πολύ καλές οι φωτογραφίες! Η Α/Μ με τον γλάρο είναι εξαιρετική. Γενικά ζήλεψα... βολτίτσα με το φουσκωτό, ήλιος, φαγάκι στην Αίγινα και πίσω...
Βελτιώνεσαι και χαίρομαι.

Ότι δεν έχεις το ζηλεύεις έτσι πάνε αυτά. Εγώ ζηλέυω τα χιόνια σου και εσύ τον ήλιο μου χαχαχαχα.....

Ωραίος!! Να και ένας ακόμα θαλασσόλυκος! -bye- Αυτές οι εξορμήσεις με το φουσκωτό είναι υπέροχες!! Πόσα μέτρα είναι ?

Ναι είναι υπέροχες ειδικά κάτι τετοιες που μεσα στο χειμώνα σου θυμίζουν καλοκαίρι. Το σκάφος είναι 6,40m evripus με 200 mercury optimal. Ενώς φίλου είναι οχι δικό μου. Το καλύτερο σκαφος λένε ειναι του φίλου και δεν εχουν άδικο!!!

πηγατε για φαγητο στην ταβερνα αιγινητισα, στην ομωνυμη περιοχη, κοντα στην περδικα?
ειδα την φωτο από την αναχωρηση για την επιστροφη, με φοντο την περδικα και το νησακι την μονη.

νομίζω ότι υπάρχει έντονη επεξεργασία (έστω και στους τομείς που αναφέρθηκαν)

Manolara βλέπω τα ξέρεις τα κατατόπια μια χαρά. Ναι φάγαμε στην Αιγινήτισα λίγο πιο έξω από την πέρδικα που είναι και προσεγγίσιμη με το σκάφος από την θάλασσα. Είχε και ήλιο και ήταν σαν καλοκαιράκι. Και το νησάκι που βλέπεις στην φωτό όντως είναι η μονή. Έχεις πάει και εσύ εκεί με σκάφος?

Supersonic όπως τα λέει ο ντίνος είναι. Εξοπλισμος

Κάμερα:

Olympus OM-D E-M5

Φακοί

Panasonic : LUMIX G VARIO 14-140mm F3.5-5.6 (φορεμένος)

Panasonic : LUMIX G 20mm F1.7

Minolta 50mm f/1.4

Στις φωτογραφίες έχει τονωθεί το contrast και τα χρώματα κατά κύριο λόγο σε καποιες αρκετα ειδικα στα ηλιοβασηλεματα.

σορρυ για τα ψευδωνυμα αλλα δεν ξερω ονοματα.

Manolara βλέπω τα ξέρεις τα κατατόπια μια χαρά. Ναι φάγαμε στην Αιγινήτισα λίγο πιο έξω από την πέρδικα που είναι και προσεγγίσιμη με το σκάφος από την θάλασσα. Είχε και ήλιο και ήταν σαν καλοκαιράκι. Και το νησάκι που βλέπεις στην φωτό όντως είναι η μονή. Έχεις πάει και εσύ εκεί με σκάφος?

ναι, εγω πηγαινω με το σκαφος της γραμμης γιατι εχουμε εξοχικο στην αιγινητισα.
από τις καλυτερες περιοχες κατ´εμε στην αιγινα.

ναι, εγω πηγαινω με το σκαφος της γραμμης γιατι εχουμε εξοχικο στην αιγινητισα.
από τις καλυτερες περιοχες κατ´εμε στην αιγινα.

Συμφωνώ. εμεις παντως οταν παμε αιγινα εκει θα παμε για φαγητο σιγουρα. Ειδικα καλοκαίρι μπανιο στη μονή και μετα φαγητο εκει. Τι αλλο να ζητησεις...

Να πατε και στο Αγκιστρι απεναντι και ειδικα στην πισω μερια (Απονησος) και στην Χαλικιαδα.

Να πατε και στο Αγκιστρι απεναντι και ειδικα στην πισω μερια (Απονησος) και στην Χαλικιαδα.

Τα γυρίζουμε με το φουσκωτο ολα τα κοντινά νησιά. Απονησος πρεπει να σου πω ειναι πολυ ωραια. Ειδικά οταν δεν εχει πολυ κόσμο...

Το ταξίδι με το φουσκωτό δεν συγκρίνεται με κανένα πλοίο! Αυτή η αίσθηση της ελευθερίας και της περιπέτειας που νιώθεις είναι το κάτι άλλο.....!!

φίλε μου όλες οι φωτογραφίες μοναδικές και υπέροχες. Σίγουρα δεν είναι snapshots. Ιδέα, σύνθεση, εκτέλεση εξαιρετικές. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι στην where is Aegina? θα ήθελα να μην ήταν κομμένα τα χέρια.

Μπράβο και πάλι!!

Πρώτα απο όλα thanks για τα σχόλια σου. Λοιπόν έχεις δίκιο για τα χέρια. Δυστυχώς όμως η φωτογραφία έχει δεχτεί crop γιατί το γύρο γύρο δεν μου άρεσε. Πάντως μιας και το ανέφερες
θα κάνω μια ακόμα προσπάθεια να κάνω διαφορετικό crop να δω τι μπορεί να βγει.

Ότι δεν έχεις το ζηλεύεις έτσι πάνε αυτά. Εγώ ζηλέυω τα χιόνια σου και εσύ τον ήλιο μου χαχαχαχα.....

Εγώ ρε για τις Άλπεις θέλω γύρω στις 7 ώρες οδήγηση! btw τον Μάρτη θα πάμε πάλι... Δεν ψήνεις κανέναν να έρθετε?

Ομορφες φωτογραφιες, πολυ καλες ολες τους. Τελευταια φορα που πηγα Αιγινα ειχε +8bf βγηκε απαγορευτικο και η μονοημερη φωτογραφικη εκδρομη εγινε... διημερη μιας και μειναμε (δηλαδη ξε-μειναμε) και ψαχναμε ξενοδοχειο να ανοιξουμε γιατο βραδι.. Ωραιες στιγμες