All about audyssey

Απάντηση: audyssey DSX

Παιδια βαρεθηκα να σας ευχαριστω για τις βοηθειες που δινεται συνεχως εδω μεσα αλλα πραγματικα το εννοω.
Το θεμα μου σημερα ειναι το εξης
Περιμενω για ενισχυτη εναν onkyo tx nr3007 εχω ηδη τα focal dome και πιθανοτατα τα focal chorus 816 η απορια μου ειναι πως,οπως ρωταω και παραπανω,θα συνδεσω τα ηχεια ετσι ωστε τα δυο dome να δουλεψουν ως heights στο dsx?

Aξιο προς συζητηση ειναι οτι το audyssey mylteq EX στον ονκιο 3007 εκανε 8 λεπτα για να μετρησει τον χωρο ενω στον denon 4810 λιγο ανω απο τα 5 /Τουλαχιστον αυτο αναφερει ο σημερινος ηχος.Θα ρωτησω τον κυριακακη και θα ξαναρθω με την απαντηση.

στον ονκιο 3007, για να μετρησει και τα 8 σημεια με 7.1 ηχεία πρέπει να έκανε κανα μισάωρο...ίσως και παραπάνω.

να και η απαντηση
Hi Argi,

It's the same exact algorithm, but the difference is because of the chip that Onkyo uses. It takes longer to calculate and transfer the data. Once it's finished then they both run the same filters.

Best,
Chris

Re: Απάντηση: All about audyssey

Aξιο προς συζητηση ειναι οτι το audyssey mylteq EX στον ονκιο 3007 εκανε 8 λεπτα για να μετρησει τον χωρο ενω στον denon 4810 λιγο ανω απο τα 5 /Τουλαχιστον αυτο αναφερει ο σημερινος ηχος.Θα ρωτησω τον κυριακακη και θα ξαναρθω με την απαντηση.

Αυτό αργύρη είναι η πρώτη μέτρηση , απο την κύρια θέση ακρόασης,όπου και μετράει αποστάσεις , φάσεις , στάθμες, κλπ. Λογικό είναι να πάρει απο 5 εως 8 λεπτά. Δεν εχει τόση σημασία ο χρόνος , του κάθε μηχανήματος.Και μένα ο δικός μου ο προ μπορεί να κάνει και 6 και 7 και 8 λεπτά.Ε και?
Το θέμα είναι κατ εμε οτι η ισοστάθμιση που κάνει το audyssey , για μένα δεν είναι σωστή , και απο οτι αντιλαμβάνομαι , αλλά και απο προηγούμενη εμπειρία σε διάφορα τέτοια συστήματα ισοστάθμισης χώρων δεν λειτουργούν σωστά .
Δλδ το μοντέλο αναφοράς που εχουν είναι εντελώς λάθος.Και κατά συνέπεια καταλήγουν σε λάθος ρυθμίσεις , που κάνουν τον ηχο να ακούγεται στεγνός ξερός , πριμαριστός , χωρίς σώμα.

το παρατήρησα και στον δικό μου, με το audissey EQ είναι αρκετά "ξερό", σε σημείο κούρασης μετά από λίγο.
σε σύγκριση, o παλιός Υαμαχα έχω την εντύπωση ότι έπεζε πολύ πιο γλυκά με το δικό του YPAO...
βέβαια ο όνκυο έχει πιο καθαρό/αναλυτικό ήχο, ίσως φταίει και αυτό για τα πολλά πρίμα.
αν και μάλλον τώρα το έχω ψιλοσυνηθίσει, στην αρχή μου είχε κάνει κάπως κακή εντύπωση...

Οσο αφορα την μοναδα audyssey , στον παλιο μου χωρο αν και φροντισμενος λογο κακων διαστασεων το audyssey εκανε θαυματα.Στο υπογειο τωρα σε ενα χωρο με ιδανικες διαστασεις σωστα φροντισμενο απο ηχομονωση-διαχυση, το οντισι ισα ισα δηλωνει παρων.Αν δεν το ειχα και μπορουσα να γνωριζω το αποτελεσμα σημερα μαλλον δεν το το αγοραζα.Το μηχανακι δουλευει τρελλα σε προβληματικους χωρους.Βεβαια συντομα θα κανω και αλλες δοκιμες μηπως και κατι δεν εκανα καλα (παντα παιζει αυτο) οποτε και επανερχομαι.

Re: Απάντηση: All about audyssey

Βέβαια και μπορείς,γιατί να μην γίνεται;

ειμαι λιγο μπερδεμενος εχω αγορασει τον ονκυο 807 ακομα δεν το εχω τοποθετησει αλλα απο οτι καταλαβαινω και διαβαζω το audyssey calibration δεν ειναι μονο για audyssey dsx αλλα για ολα τα φορμα ηχου απλα θα πρεπει να ορισω οταν θα κανω καλιμπραρισμα ποσα ηχεια ενεργα θα εχω αν κανω καποιο λαθος παρακαλω διορθωστε με...ευχαριστω

Απάντηση: Re: Απάντηση: All about audyssey

ειμαι λιγο μπερδεμενος εχω αγορασει τον ονκυο 807 ακομα δεν το εχω τοποθετησει αλλα απο οτι καταλαβαινω και διαβαζω το audyssey calibration δεν ειναι μονο για audyssey dsx αλλα για ολα τα φορμα ηχου απλα θα πρεπει να ορισω οταν θα κανω καλιμπραρισμα ποσα ηχεια ενεργα θα εχω αν κανω καποιο λαθος παρακαλω διορθωστε με...ευχαριστω

Οταν θα κάνεις καλιμπράρισμα με τον Οδυσσέα, αυτόματα θα βρεί πόσα ηχεία έχεις και θα σετάρει αυτά μόνο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: All about audyssey

Έτσι ακριβώς όπως σου τα λέει ο Γιάννης είναι.
Άντε και μόλις τον παραλάβω κι εγώ μέσα στην βδομάδα,θα έχουμε ανταλλαγή απόψεων.:Banane0: