All About Diffusion

bower

Senior Member
19 October 2010
497
Ωραίο videaki για την αξία της διάχυσης, αν ξεπεράσετε το τικ με τα φρύδια του :2thumb22sup:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

O Εthan Winner ειναι πολύ συμπαθής και όντως είναι ωραίο βιντεάκι, αλλά είναι λίγο υπεραπλουστευτικός στην προσέγγισή του γενικότερα, όσον αφορά στη διαμόρφωση του χώρου ακρόασης...αυτό το λέω έχωντας διαβάσει πολλά από αυτά που λέει σε διάφορα φόρουμ και στην ιστοσελίδα της εταιρείας του...δηλαδή, σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να τον θεωρήσω επαγγελματία στην ακουστική, απλά είναι κάποιος που ανακάλυψε τη διάχυση (που μέχρι το 2008 αν διαβάσεις παλιά πόστ του, την θεωρούσε σχεδόν άχρηστη), έκανε κάποιους πειραματισμούς, έφτιαξε και και μια εταιρεία και 2 προιόντα και τα προτείνει για πάσα νόσο και ασθένεια, χωρίς ουσιαστικά βαθύτερες γνώσεις...θεωρώ πως μπορεί να φανεί χρήσιμος μόνο σε χομπίστες που απλά θέλουν να ψαχτούν σε πολυ βασικό επίπεδο με τον χώρο ακρόασης...τα κλασσικα δηλαδή, πρώτες ανακλάσεις, κλασσικές μπασοπαγίδες στις γωνίες κλπ...οχι ότι δεν μπορεί να υπάρξει βελτίωση από αυτά, φυσικά και μπορεί, αλλά παίζουν πολλά σε σχέση με το τί θες να κάνεις...

Κατά τα άλλα, για να αρχίσει κάποιος να ασχολείται, μια χαρά είναι...και εμένα τέτοια βιντεάκια με είχαν βάλει στο τρυπάκι...

μια χαρά είναι...και εμένα τέτοια βιντεάκια με είχαν βάλει στο τρυπάκι...

μου έσκισες την ψυχολογία μέχρι που διάβασα την τελευταία πρόταση.... Από το video, υπάρχει κάτι από αυτά που λέει με το οποίο δε συμφωνείς?

Δεν το θυμάμαι γιατί το έχω δει πριν καιρό και τώρα γράφω απο τη δουλειά...
Όχι, με συγχωρείς, δεν ήθελα να σου προκαλέσω απογοήτευση, ίσα ίσα, και ειλικρινά χαίρομαι που σε ενδιαφέρει ένα τέτοιο θέμα, δεν ενδιαφέρει και πολλούς...πιο πολύ μια δική μου "γκρίνια" έβγαλα προς τον συγκεκριμένο άνθρωπο (αν και δεν χρειαζόταν βασικά), γιατί όταν ξεκίνησα να διαβάζω ξένα φόρα ακουστικής, κατάλαβα πως ήταν υπεραπλουστευτικός απλά... όχι ότι δεν έχουν βάση αυτά που λέει, το τονίζω, απλά άλλο θέμα να βελτιώσεις κάπως τον ήχο σου στον χώρο σου και άλλο θέμα να κάνεις επαγγελματική πραγματικά δουλειά... αυτός είναι για το πρώτο, αυτό λέω. Το οποίο βέβαια δεν είναι κακό...

Last edited:
Συμφωνώ απόλυτα με τον Αλέξανδρο. Σωστός είναι αλλά λίγο απλουστευτικός και ταυτόχρονα προσπαθεί να προωθεί τα προϊόντα του. Στο συγκεκριμένο βίντεο "θάβει" τα poly diffusors (επειδή δεν πουλάει τέτοια), ενώ αυτά έχουν σαφώς τη χρησιμότητά τους, την ιστορία τους και σαφώς και τα μειονεκτήματά τους τα οποία δεν έχει νόημα να τα αναλύσουμε τώρα. Δείτε για παράδειγμα μία πολύ ενδιαφέρουσα και αποτελεσματική εφαρμογή τους εδώ.