Αλλαγές συχνοτήτων καναλιών Nova

bluechris

Established Member
29 January 2010
162
Στις 10:20 το Novasports 7 πηγε στη συχνοτητα 11823Η απο 12169Η στη θεση του Sextra1.

Last edited by a moderator:
Nat Geo Wild αλλαγη Συχνοτητας

άλλαξε και το Nat Geo Wild μόλις από 12169 σε 11938

Re: Nat Geo Wild αλλαγη Συχνοτητας

άλλαξε και το Nat Geo Wild μόλις από 12169 σε 11938

το eurosport hd εκπεμπει στη νοβα παιδια?.εχω κανει 3 φορες αναζητηση και δεν μου εμφανιζεται πουθενα

Δεν ονομάζεται έτσι αλλά ονομάζεται ESP HD Greek και θα το βρεις στην καθολική λίστα του δέκτη και όχι στο μπουκέτο Netmed που κοιτάς.

Και τα Playboy/Private Spice αλλάζουν συχνότητα.

Απορώ γιατί επιμένουν να έχουν την 11823 με μόνο 9 κανάλια (πριν είχε μόνο 8!) ενώ στις άλλες συχνότητες έχουν 11 ή 12. Επίσης απορώ γιατί επιμένουν να μη βάζουν στατιστική πολυπλεξία, υπάρχουν κανάλια που δείχνουν κάρτα και τρώνε 3Mbit, έλεος πια.

Re: Απάντηση: Αλλαγές συχνοτήτων καναλιών Nova

Αλλο κολπο ετοιμαζουν φιλε malakudi, και συντομα θα γραψεις και για αυτο. Το λεω αυτο διοτι καπου παει η σκεψη μου.:ADFAD2:
καλο ή κακο;;;

Μόλις η τηλεόραση βρήκε έναν νέο δίαυλο DVB-T της ΕΡΤ, με 2 ελεύθερα κανάλια (κάρτες), το novacinema 1, και ένα novasports1/disney XD.

Όλα αυτά από Υμηττό...

Εγώ πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω γιατί να έχει η 11823 9 κανάλια, με το ένα να δείχνει μόνο κάρτα, οι 10930 και 12169 να έχουν από 12 (10 ενεργά + 2 απενεργοποιημένα αλλά καταλαμβάνουν bitrate) και η 11938 να έχει 13! Επίσης, δεν κατανοώ γιατί το κανάλι Στοιχήματος που δείχνει στατικές κάρτες να τρώει 1Mbit, τα novasports 3,4 και 7 που δείχνουν στατική κάρτα να έχουν από 1,3 ως 1,5 Mbit. Και 200kbit να είχαν οι κάρτες αυτές, αρκετό θα ήταν. Τέλος δε καταλαβαίνω γιατί στα HD κανάλια έχουν απόλυτα στατικό bitrate, και κάρτα να δείχνει το novasports hd πιάνει 11mbit!

Η εξήγηση είναι μία για μένα, μάλλον δεν έχει μείνει κανένας τεχνικός που να ξέρει να ρυθμίσει σωστά τις κονσόλες του encoding/multiplexing.

Από ότι βλέπω μάλλον άλλαξε και το MTV Greece αλλά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω γιατί δεν είμαι σπίτι. Τι κόλπο είναι τώρα τούτο? κάθε μέρα θα αλλάζουν τα κανάλια? δεν τα αλλάζουν όλα με τη μια να μην ταλαιπωρούνται και οι ίδιοι εκεί στη νόβα?

Δεν αλλαξε το mtv τελικα αλλα οτι ναναι γινεται.. το History channel αρχισε να μου δειχνει Chelsea TV... αλλα νταλα της παρασκευης το γαλα.

Ξαναγινε History ... εχει συμβει αυτο 2 φορες το τελευταιο 10λεπτο και διαρκει κανα 2 λεπτα

Η εξήγηση είναι μία για μένα, μάλλον δεν έχει μείνει κανένας τεχνικός που να ξέρει να ρυθμίσει σωστά τις κονσόλες του encoding/multiplexing.

ας ρωτησει τουλαχιστον εδω μεσα μπας και ξεστραβωθει και τα κανει σωστα :-/

Μήπως έχει κάποιος άλλος πρόβλημα με τα σπορ κανάλια; Από εχθές το απόγευμα δεν μου παίζουν όλα τα novasport το MGM το MTV και το travel channel. Έχω PACE HD με φουλ συνδρομή και τους έχω καλέσει 3-4 φορές αλλά τίποτα.

Σε εμένα λειτουργούν κανονικά αυτά που λες.
Γιατί δεν δοκιμάζεις μια επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, και μια επανεκκίνηση του δέκτη αφαιρώντας το ρεύμα;

Έχω δοκιμάσει τα πάντα αλλά τίποτα. Το τεχνικό τμήμα μου είπε ότι υπήρχαν και άλλες αναφορές με το ίδιο πρόβλημα.

Αν όλα αυτά είναι στην ίδια συχνότητα (δεν το ξέρω), μήπως έχει παλιώσει το LNB σου; Το έχεις πολλά χρόνια;

Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσω πως ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΩ, ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ NOVA. ΕΠΙΣΗΣ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝ NOVA ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

Είναι άλλο πράγμα να πεις π.χ:"δεν μου αρέσει η εικόνα του History. Κάτι δεν κάνει σωστά η Nova".
Και άλλο πράγμα το παρακάτω, όπου δίνεις και οδηγίες στους τεχνικούς, για το πως να ρυθμίσουν τα μηχανήματά τους.
Μηχανήματα, που ούτε το χρώμα τους δεν ξέρεις (και που φυσικά δεν υπάρχει κονσόλα encoding/multiplexing!!!!).

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ στο μέλος malakudi σε καμία περίπτωση.
Είναι μία παρότρυνση να γράφουμε πιο προσεκτικά για θέματα που γνωρίζουμε μερικώς.

Εγώ πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω γιατί να έχει η 11823 9 κανάλια, με το ένα να δείχνει μόνο κάρτα, οι 10930 και 12169 να έχουν από 12 (10 ενεργά + 2 απενεργοποιημένα αλλά καταλαμβάνουν bitrate) και η 11938 να έχει 13! Επίσης, δεν κατανοώ γιατί το κανάλι Στοιχήματος που δείχνει στατικές κάρτες να τρώει 1Mbit, τα novasports 3,4 και 7 που δείχνουν στατική κάρτα να έχουν από 1,3 ως 1,5 Mbit. Και 200kbit να είχαν οι κάρτες αυτές, αρκετό θα ήταν. Τέλος δε καταλαβαίνω γιατί στα HD κανάλια έχουν απόλυτα στατικό bitrate, και κάρτα να δείχνει το novasports hd πιάνει 11mbit!

Χαρακτηριστικό π.χ. είναι το σχόλιο για τα μόνο 9 κανάλια στην 11823.
Μήπως γιατί εκεί έχουν πολλά κανάλια που κάνουν μέσω δορυφόρου διανομή στα Κέντρα Εκπομπής?
Και θέλουν να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο κατώφλι στην ποιότητα?

Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσω πως ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΩ, ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ NOVA. ΕΠΙΣΗΣ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝ NOVA ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

Είναι άλλο πράγμα να πεις π.χ:"δεν μου αρέσει η εικόνα του History. Κάτι δεν κάνει σωστά η Nova".
Και άλλο πράγμα το παρακάτω, όπου δίνεις και οδηγίες στους τεχνικούς, για το πως να ρυθμίσουν τα μηχανήματά τους.
Μηχανήματα, που ούτε το χρώμα τους δεν ξέρεις (και που φυσικά δεν υπάρχει κονσόλα encoding/multiplexing!!!!).

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ στο μέλος malakudi σε καμία περίπτωση.
Είναι μία παρότρυνση να γράφουμε πιο προσεκτικά για θέματα που γνωρίζουμε μερικώς.

Χαρακτηριστικό π.χ. είναι το σχόλιο για τα μόνο 9 κανάλια στην 11823.
Μήπως γιατί εκεί έχουν πολλά κανάλια που κάνουν μέσω δορυφόρου διανομή στα Κέντρα Εκπομπής?
Και θέλουν να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο κατώφλι στην ποιότητα?

Ελάχιστο κατώφλι για το χρεοκοπημένο Alter, το STAR, το ALPHA, τα MEGA και τα ANT1; Έλεος. Τα ΕΤ1/ΝΕΤ/ΕΤ3/ΣΚΑΙ δηλαδή που είναι σε αναμεταδότη με 12/13 κανάλια, δεν έχουν διανομή; Οι στατικές κάρτες γιατί "τρώνε" 1 ως 1,5 Mbit ενώ θα μπορούσαν να είναι πολύ χαμηλότερα; Τα κανάλια στον αναμεταδότη 12130 γιατί είναι ρυθμισμένα σε CBR και όχι σε VBR; Γιατί να πιάνει το Sport HD 11Mbit όταν δείχνει κάρτα; Γιατί την άνοιξη για μέρες είχαν ξεχάσει το κανάλι του Στοιχήματος στα 5Mbit ενώ έδειχνε κάρτα; (είχαν μεταδώσει champions league οπότε το ανέβασαν, και μετά το ξέχασαν εκεί).

Αν έχεις να απαντήσεις σε τεχνικά θέματα και όχι να δίνεις ανούσιες συμβουλές, απάντησε στα παραπάνω.

Φυσικά και υπάρχει κονσόλα encoding/multiplexing, δε ξέρω τι κατάλαβες εσύ από αυτή τη λέξη. Υπάρχουν μηχανήματα σε rack και όλα είναι ρυθμιζόμενα, πλέον από web interface ή γενικότερα από εφαρμογές Η/Υ κτλ. Ο τρόπος που τα ρυθμίζουν δείχνει άγνοια.

Να κάνω μια χαζή ερώτηση; Πού βλέπετε όλες αυτές τις λεπτομέρειες στον pace, γιατί εγώ δεν έχω βρει κάτι... Ούτε καν πόσα Hz έξοδο δίνει δεν έχει...

Βλέπετε αυτές τις πληροφορίες από άλλον δέκτη; (Που φαντάζομαι δεν παίζουν τα κανάλια HD, αλλά οι πληροφορίες φαίνονται; )