Αλλαγη 55αρας με νεοτερο μοντελο η οχι?

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

denial

Established Member
3 March 2008
149
Γεια χαρα σε ολους.
Εχω την Sony KDL-55HX850 και ενας φιλος που ειχε ερθει σπιτι την ειδε και μου προτεινε να την αγορασει .
Μπηκα στην διαδικασια αλλαγης και αν αξιζει τελικα με νεοτερο μοντελο αλλης εταιριας π.χ. Samsung ωστε να εχω επιτελους και εναν player της προκοπης και να παιζω με dlna τις ταινιες να γλιτωσω απο το βασανο του pc που εχω τωρα .
Δυστηχως η ευτυχως η μονη που μπορω να αγορασω λογω οικονομικων ειναι η Samsung UE55F6500.Αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι η εικονα καλη οσο της Sony και αν τελικα αξιζει να κανω την αλλαγη.

Με λιγα λογια ειμαι στα 1200Ε μπορω να αγορασω μονο απο Κοτσοβολο γιατι ειναι θεμα των δοσεων και θα πληρωνει εκει ο φιλος που θα παρει τη δικη μου και θελω μια 55αρα ιδια ή ελαφρως καλυτερη της Sony που εχω σε Samsung για να εχω και τον Player να γλιτωσω απο το pc.

Αν μπορειτε βοηθηστε με εν τελη να μην την αλλαξω και παω σε κατι χειροτερο , αξιζει να κανω την αλλαγη ή εχετε να προτεινετε κατι αλλο?

Ευχαριστω ολους εκ των προτερων!!

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
BVR (Beyond Visual Range)
Δεν νομίζω ότι αξίζει να αλλάξεις τηλεόραση , η F6500 έχει ίσως λίγο καλύτερο μαύρο και αντίθεση αλλά μικρές οι διαφορές.

Σε smart tv , media player κτλ. όντως υπάρχει διαφορά αλλά αγοράζεις ένα εξωτερικό media player και καλύπτεις τον τομέα αυτό.

denial

Established Member
3 March 2008
149
Αυτο που με ενδιαφερει περισσοτερο ειναι το panel και η εικονα.Αν ειναι το ιδιο τοτε να την αλλαξω να εχω και εγγυηση μιας και η δικη μου ειναι ηδη 1.5+ ετος και ο Player ειναι για κλωτσιες.
Το ειδα καθαρα να κανω μια αλλαγη μια η αλλη και να εχω κατι Συν ,απλα δεν θελω να αλλαξω τηλεοραση και να παρω κατι "χειροτερο" .Εστω το ιδιο με εναν καλυτερο Player , ετσι το σκεφτηκα.
Οσον αφορα το παραπανω σκεπτικο να το κανω? Δηλαδη θα εχω ιδια εικονα και θα εχω και τον player η θα παρω κατι χειροτερο και θα φρικαρω?
Το ειδα καθαρα σαν ευκαιρια να αλλαξω με νεοτερο μοντελο.

denial

Established Member
3 March 2008
149
Αυτο που με ενδιαφερει περισσοτερο ειναι το panel και η εικονα.Αν ειναι το ιδιο τοτε να την αλλαξω να εχω και εγγυηση μιας και η δικη μου ειναι ηδη 1.5+ ετος και ο Player ειναι για κλωτσιες.
Το ειδα καθαρα να κανω μια αλλαγη μια η αλλη και να εχω κατι Συν ,απλα δεν θελω να αλλαξω τηλεοραση και να παρω κατι "χειροτερο" .Εστω το ιδιο με εναν καλυτερο Player , ετσι το σκεφτηκα.
Οσον αφορα το παραπανω σκεπτικο να το κανω? Δηλαδη θα εχω ιδια εικονα και θα εχω και τον player η θα παρω κατι χειροτερο και θα φρικαρω?
Το ειδα καθαρα σαν ευκαιρια να αλλαξω με νεοτερο μοντελο.

Επειδη εχω μπερδευτει με τις Samsung ποιου ετους μοντελο ειναι το UE55F6500 γνωριζετε?
Γιατι εχω βρει δυο στην ιδια τιμη το UE55F6500 και το UE55F6400 , λογικο ακουγεται το 4 να ειναι παλαιοτερο αλλα θα ηθελα μια επιβεβαιωση.
Ευχαριστω.

aggelos29

AVClub Enthusiast
22 October 2011
761
Εναν media player παιρνεις,οπως λενε τα παιδια απο πανω και ξενοιαζεις.Δεν νομιζω οτι υπερτερει καπου η samsung της sony σε ποιοτητα εικονας,για να την αλλαξεις!

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
BVR (Beyond Visual Range)
Πάντως ο media player στις Samsung όντως είναι κορυφαίος. Έχω να ανοίξω το WD Live εδώ και κάποιες εβδομάδες. Απλά κάποια στιγμή θα το αντικαταστήσω με ένα Android media player. Έχει ένα το e-shop με 63 ευρώ αλλά δεν ξέρω αν είναι καλό...

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.572260

velatis panos

AVClub Enthusiast
25 January 2011
1,292
Kαταρχην η 850 εχει γενικα καλυτερη επεξεργασια και κινηση απο την αλλη η 6500 ειναι smart και ισως να σε διευκολυνει σε διαφορα αλλα γεικια εικονα σαν την 850 θα βεις σε 7 η 8 σειρα σαμσουνκ

denial

Established Member
3 March 2008
149
Kαταρχην η 850 εχει γενικα καλυτερη επεξεργασια και κινηση απο την αλλη η 6500 ειναι smart και ισως να σε διευκολυνει σε διαφορα αλλα γεικια εικονα σαν την 850 θα βεις σε 7 η 8 σειρα σαμσουνκ

Το ξερω ρε παιδια αλλα εχω και ενα αλλο σημαντικο προβλημα που δεν ειπα.Εχω συνδεσει Η/Υ στην tv για ολα τα υπολοιπα + να παιζω ταινιες κλπ το οποιο καιει ρευμα ...
Εχω ενα μικρο ultra small factor που ειναι οτι πρεπει και δεν καιει τιποτα αλλα εχει μονο HDMI .Ε ειπα να συνδεσω το hdmi στην TV και την tv με οπτικη στον ενισχυτη (yamaha DSP-A2) αλλα δυστηχως η Sony δεν περναει το DTS ενω η Samsung το κανει .
Απο την αλλη με την Samsung ξεπερναω ολα αυτα τα προβληματα γιατι εχει δικο της κορυφαιο player.
Ημουν σιγουρος οτι η 7-8 σειρα θα ειναι καλη οσο η Sony αλλα πολλα τα λεφτα..

@τακισ1964 Ειπαμε 1200Ε να την παρει γιαυτο και κοιταω την 6500 Που εχει 1150 στον Κοτσοβολο.Το θεμα ιεναι και αυτος cash δεν εχει οποτε θα βαλει δοσεις αυτη που θα διαλεξω και θα την παρω εγω....Καπως ετσι.

Μεσα στην αφραγκια μου κοιταω να αλλαξω οτι μπορω γιαυτο μπαινω σε αυτα τα τρυπακια ......

takis1964

Senior Member
8 October 2007
592
Καλη τιμη την δινεις και επειδη δεν βαζεις φραγκο + τα 2 χρονια εγγυηση.........οντως ειναι προβληματισμος!!

velatis panos

AVClub Enthusiast
25 January 2011
1,292
Γιαννη υπηρξαν και μοντελα με psa :
Sony HX850
FQLR400LT01 Samsung S-PVA with PSA
FQLR460LT01 Samsung S-PVA with PSA
FQLR550LT01 Samsung S-PVA with PSA
απλα το εγραψα γιατι ειχε και 200αρι πανελ οχι τοσο για την διαφορα spva και psa

Sony HX750
LSY400HQ01 - FQLL400LT01 Samsung S-PVA
LSY460HQ01 - FQLL460LT01 Samsung S-PVA
LSY550HQ01 - FQLF550DT01 Samsung S-PVA

denial

Established Member
3 March 2008
149
Το εψαξα λιγο και ισως μπορω να βαλω λιγα χρηματα και να παρω την Sony KDL55W805 αντι για την Samsung UE55F6500.
Τι λετε αναμεσα σε αυτα τα δυο μοντελα προς αντικατασταση της 805 και βαση οσων εχουμε πει?
Ευχαριστω.

velatis panos

AVClub Enthusiast
25 January 2011
1,292
Πολθ κατωτερη απο αυτη που εχεις και απο την 6500.Σε 7000 πηγιανε αν θες αλαγη η σε 6500

denial

Established Member
3 March 2008
149
Σε 7000 που ηταν η πρωτη επιλογη μου δεν μπορω να παω δυστηχως ειναι +580Ε που δεν τα εχω. Η μονη επιλογη μου αν αλλαξω ειναι η 6500.........
Θα κοιταξω μηπως κατα τυχη παρω μετρητα οποτε μπορω απο αλλα μαγαζια να βρω καλυτερη τιμη για 7000 αλλιως αν ειναι μονο απο κοτσο παιρνω την 6500.
Οποτε καταληγουμε σε αυτην αν αλλαξω.
Ευχαριστω !!!

denial

Established Member
3 March 2008
149
Δικιο εχεις και ειναι και το τρυπακι της αλλαγης που μπαινουμε πολλες φορες και γιαυτο το σκφτομαι .....
Το συζητησαμε με τον φιλο μηπως πληρωσω εγω τις επομενες δοσεις ειναι κολλητος δεν υπαρχει θεμα εμπιστοσυνης οποτε το +500αρικο να το πληρωσω με δοσεις και να παρω τελικα την 7000.
Θα παμε και αν τον εγκρινουν για το ποσο ισως τελικα παρω την UE55F7000 τουλαχιστον να αξιζει η αλλαγη.

velatis panos

AVClub Enthusiast
25 January 2011
1,292
δεν θα δεις τρελες διαφορες απλα θα χει πολλα κοκοψινια τα οποια θα πληρωσεις smart τετραπυρηνη λειτουργεις φωνης κτλ στα γραφω γιατι και εγω ετσι τις βαριεμαι και ψαχνομαι αλλα ο Στουρναρας με περιοριζει.Αλλη φαση να ανοιγεις καινουρια κουτα