Αλλαγή δέκτη MPEG-2 σε MPEG-4

dimitris_av

AVClub Enthusiast
9 January 2011
1,110
Κηφισια Αττικής
Κaλησπέρα φίλοι θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, έχω μια τηλεόραση samsung plasma 42 ιντσών η οποία είναι παλαιά 1024χ768 και έχει αποκωδικοποιητή mpeg-2 πλέον αυτή η αποκωδικοποίηση δεν χρησιμοποιείται. όταν η τηλεόραση ήταν ακόμη στην εγγύηση πήρα το service για να ρωτήσω αν γινόταν αναβάθμιση σε mpeg-4 για να μην αγοράσω εξωτερικό αποκωδικοποιητή, αλλά μου είπαν όχι δεν γίνεται. Αγόρασα αποκωδικοποιητή TURBO-X με HDMI αλλά δεν είμαι ευχαριστημένος απο την εικόνα. Με τον εσωτερικό αποκωδικοποιητή έβλεπα πολύ καλύτερα τα κανάλια της ερτ πρίν γίνουν mpeg-4.Θέλω να ρωτήσω πλέον εσάς τώρα που η εγγύηση δεν ισχύει πλέον υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξω την τηλεόραση να εντοπίσω ττην πλακέτα της αποκωδικοποίησης και να την αλλάξω μόνος μου βρίσκοντας έναν καινούριο αποκωδικοποιητή MPEG-4 απο κάπου? Είμαι ευχαριστημένος απο την τηλεόρασή μου και δεν σκέφτομαι να την αλλάξω και ας μην είναι fullHD. βασικά είναι εφικτό...?
Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων

Όχι δυστυχώς δεν είναι.
Η μόνη λύση είναι κάτι κάρτες της Neotion, που κάνουν μετατροπή από mpeg4 -> mpeg2, αλλά όχι χωρίς προβλήματα.
Καλύτερη λύση είναι η αλλαγή τηλεόρασης.

Λογικο δεν ειναι ενας αποκωδικοποιητης ουσιαστικα No name να μην δινει καλη εικονα?

Αλλη φορα μακρυα απο turbo-X , F&U και αλλους τετοιους δεκτες.

Δεν είχα και πολλές επιλογές βλέπετε οι τηλεοράσεις με το που ήρθε η ψηφιακή εικόνα στην Αθήνα απέκτησαν εσωτερικούς αποκωδικοποιητές mpeg-4 ακόμη και οι πιό φθηνές έτσι η βιομηχανία εξωτερικών αποκωδικοποιητών δεν είχε και μεγάλο κοινό για να εξελίξει τα μοντέλα της.στην αγορά πλέον βλέπω 2 το πολύ 3 μοντέλα και αυτά κάτι αγνώστου προέλευσης και μάρκας. Τελος πάντων ευχαριστώ για τον χρόνο σας.