Αλλαγη ενισχυτη

ChrisV.

AVClub Enthusiast
8 January 2010
1,062
SunCity
Κυριοι καλημερα σας! Θα ηθελα σας παρακαλω τα φωτα σας.
Αυτη τη στιγμη ειμαι κατοχος ενος denon avr-1910 και σκεφτομαι να τον αντικαταστησω με καποιον καλυτερο.
Τα ηχεια μου ειναι μια πενταδα της mbquart χωρις sub καθως τα μπροστινα κατεβαινουν αρκετα χαμηλα αλλα καποια στιγμη θα αντικασταθουν κιάυτα με καποια πενταδα klipch η της crystal audio.
Τον χρησιμοποιω και παρα πολυ σε ακροαση μουσικης. Για τα χρηματα που ειχα διαθεσει για τον denon μπορω να πω οτι τον περιμενα χειροτερο σε ακροαση μουσικης. Σε εντασεις ειναι οκ αλλα θα ηθελα περισσοτερη αναλυση και γιαυτο σκεφτομαι να τον αντικαταστησω.
Σκεφτομαι λοιπον τον pioneer 2020 καθως σε αυτα τα χρηματα (ταβανι τα 900, αντε με το ζορι 1000 ευρω) εχω διαβασει γενικα στο φορουμ καλα σχολια ομως αποτι καταλαβα στερει σε μουσικες ικανοτητες οι οποιες με ενδιαφερουν.
Υπαρχει καποιος αλλος που θα μου προτεινατε εσεις ο οποιος μπορει να εχει καλυτερες μουσικες επιδοσεις απο τον ριο? Επισης πιστευετε οτι αντικαθιστωντας τον 1910 που εχω τωρα, με καποιον σαν τον 2020 ή γενικα αυτης της κατηγοριας τιμης, θα εχω τη διαφορα που θελω ή θα δωσω τσαμπα χρηματα και σε λιγο θα ψαχνω παλι για ενισχυτη?
Σας ευχαριστω πολυ!

Αυτη τη στιγμη ειμαι κατοχος ενος denon avr-1910 και σκεφτομαι να τον αντικαταστησω με καποιον καλυτερο.
Τα ηχεια μου ειναι μια πενταδα της mbquart χωρις sub καθως τα μπροστινα κατεβαινουν αρκετα χαμηλα αλλα καποια στιγμη θα αντικασταθουν κιάυτα με καποια πενταδα klipch η της crystal audio.
Τον χρησιμοποιω και παρα πολυ σε ακροαση μουσικης. Για τα χρηματα που ειχα διαθεσει για τον denon μπορω να πω οτι τον περιμενα χειροτερο σε ακροαση μουσικης. Σε εντασεις ειναι οκ αλλα θα ηθελα περισσοτερη αναλυση και γιαυτο σκεφτομαι να τον αντικαταστησω.
Σκεφτομαι λοιπον τον pioneer 2020 καθως σε αυτα τα χρηματα (ταβανι τα 900, αντε με το ζορι 1000 ευρω) εχω διαβασει γενικα στο φορουμ καλα σχολια ομως αποτι καταλαβα στερει σε μουσικες ικανοτητες οι οποιες με ενδιαφερουν.
Υπαρχει καποιος αλλος που θα μου προτεινατε εσεις ο οποιος μπορει να εχει καλυτερες μουσικες επιδοσεις απο τον ριο? Επισης πιστευετε οτι αντικαθιστωντας τον 1910 που εχω τωρα, με καποιον σαν τον 2020 ή γενικα αυτης της κατηγοριας τιμης, θα εχω τη διαφορα που θελω ή θα δωσω τσαμπα χρηματα και σε λιγο θα ψαχνω παλι για ενισχυτη?
Σας ευχαριστω πολυ!

Do yourself a favor που λενε και οι Αγγλοι και πηγαινε και παρε με κλειστα τα ματια τον LX73. Τωρα τον βρισκεις 1100 και σε κανα δεκαπενθημερο ετσι οπως παει θα εχει πεσει κι'αλλο...Απλα.

Σας ευχαριστω πολυ!

Αν από θέμα οδήγησης είσαι ικανοποιημένος γιατί δεν κοιτάς να δοκιμάσεις κάποιο dac το οποίο θα σου δώσει την ανάλυση που ζητάς; Αν τα ηχεία που θα αντικαταστήσουν τα mbquart έχουν την ίδια ευαισθησία και ωμική συμπεριφορά τότε η αλλαγή ενισχυτή είναι waste of money....

Αν από θέμα οδήγησης είσαι ικανοποιημένος γιατί δεν κοιτάς να δοκιμάσεις κάποιο dac το οποίο θα σου δώσει την ανάλυση που ζητάς; Αν τα ηχεία που θα αντικαταστήσουν τα mbquart έχουν την ίδια ευαισθησία και ωμική συμπεριφορά τότε η αλλαγή ενισχυτή είναι waste of money....
Ενα DAC ποσο περιπου στοιχιζει και που θα βρω? Και να ρωτησω κατι. Γιατι θα με βοηθησει το dac αφου παρεμβαλετε αναμεσα στην πηγη και τον ενισχυτη αφου παλι την τελικη επεξεργασια και ενισχυση ο denon θα την κανει? Συγνωμη αν η ερωτηση ειναι χαζη αλλα δεν γνωριζω τπτ για τα dac. Και τελος τι αλλο κανει εκτος απο το να μετατρεπει το ψηφιακο σημα σε αναλογικο?
Τα ηχεια που εχω τωρα ειναι 6Ωμ με 85db ευαισθησια. Τα επομενα σιγουρα θα εχουν πιο υψηλη ευαισθησια. Οποτε μηπως να προχωρησω πρωτα στην αλλαγη ηχειων και μετα να δω αν χρειαζομαι ακομα αλλαγη ενισχυτη?

Δεν μπορεις να ξερεις ποιο κομματι απο την αλυσιδα δεν βγαζει αναλυτικο ηχο.
Ισως ειναι ο ενισχυτης, αλλά πολυ αμφιβαλω.
Θα μπορουσε να ειναι: πηγη, ηχεια, λανθασμενη τοποθετηση ηχειων (κυριως ως προς τον αξονα ακροασης).

Πριν αγορασεις οτιδηποτε παρε μια πηγη ή ενισχυτη ή ηχεια δανεικα απο φιλο και δες τι φταιει.

yamaha 1067
Καταρχας μολις τον ειδα σε ασημι τον ερωτευτηκα. Φοβερη εμφανιση:worshippy:. Και εχω διαβασει πως οι φετινοι ΥΑΜΑΗΑ θυμιζουν παλιες καλες εποχες της εταιρειας. Ισχυει αυτο? Και το συστημα ισοσταθμισης της ΥΑΜΑΗΑ τι λεει? Παντως ο πρωτος av που ειχα ηταν ΥΑΜΑΗΑ και μαλιστα ο φθηνοτερος της περσινης σειρας και μπορω να πω οτι δεν με ειχε απογοητευσει σε κανεναν τομεα. Αντιθετα μαλιστα με ειχε εκπληξει με τις επιδοσεις του. Ο λογος που τον ειχα αλλαξει ηταν η μη υποστηριξη hd ηχου.

Νομιζα οτι ειχες προαποφασισει να αλλαξεις τον ενισχυτη σου γι'αυτο σου ειπα για τον pioneer. Αν το προβλημα πιθανως οφειλεται καπου αλλου καλο ειναι να το ψαξεις πριν ξοδευτεις..

Do yourself a favor που λενε και οι Αγγλοι και πηγαινε και παρε με κλειστα τα ματια τον LX73. Τωρα τον βρισκεις 1100 και σε κανα δεκαπενθημερο ετσι οπως παει θα εχει πεσει κι'αλλο...Απλα.

+1

LX-73 ε!!! :chinscratch::chinscratch: Η αληθεια ειναι οτι διαβαζoντας τα specs βλεπω οτι ειναι τερατακι. 18.5 κιλακια ειναι αυτα...!!!
Και δεν βρισκω και αλλον σε αυτην κατηγορια τιμης που να μου κανει το κατι παραπανω.

Ενα DAC ποσο περιπου στοιχιζει και που θα βρω? Και να ρωτησω κατι. Γιατι θα με βοηθησει το dac αφου παρεμβαλετε αναμεσα στην πηγη και τον ενισχυτη αφου παλι την τελικη επεξεργασια και ενισχυση ο denon θα την κανει? Συγνωμη αν η ερωτηση ειναι χαζη αλλα δεν γνωριζω τπτ για τα dac. Και τελος τι αλλο κανει εκτος απο το να μετατρεπει το ψηφιακο σημα σε αναλογικο?
Τα ηχεια που εχω τωρα ειναι 6Ωμ με 85db ευαισθησια. Τα επομενα σιγουρα θα εχουν πιο υψηλη ευαισθησια. Οποτε μηπως να προχωρησω πρωτα στην αλλαγη ηχειων και μετα να δω αν χρειαζομαι ακομα αλλαγη ενισχυτη?

Υπάρχουν dac από 150 ευρώ μέχρι πολλές χιλιάδες. Το dac κάνει δύο πράγματα :

1.) Μετατροπή του ψηφιακού σήματος σε αναλογικό
2.) Oversampling από 16/44.1 που είναι τα cds σε 24/96 ή 24/192. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να "ακούγεται" καλύτερα από cd.

Με την προσθήκη ενός dac κερδίζεις στο ότι το εξωτερικό dac είναι καλύτερο από το dac του ενισχυτή και η μετατροπή του σήματος γίνεται καλύτερα. Σε αυτήν την περίπτωση ο ενισχυτής δεν επεξεργάζεται τίποτα, απλώς ενισχύει το σήμα του dac για να τροφοδοτήσει τα ηχεία...

Θα σε συμβούλευα να ακούσεις ένα dac στο σύστημά σου πρίν προχωρήσεις σε αλλαγή ενισχυτή. Υπάρχουν ευκαιρίες στις αγγελίες και μπορεί κάποιος συμφορουμίτης να έρθει σπίτι σου να ακούσεις το dac στο σύστημά σου και εκεί να αποφασίσεις

LX-73 ε!!! :chinscratch::chinscratch: Η αληθεια ειναι οτι διαβαζoντας τα specs βλεπω οτι ειναι τερατακι. 18.5 κιλακια ειναι αυτα...!!!
Και δεν βρισκω και αλλον σε αυτην κατηγορια τιμης που να μου κανει το κατι παραπανω.

Αφού μιλάμε για βάρος βάλε στο παιχνίδι και τον Onkyo 808 που είναι στα ίδια κιλά και τον βρίσκεις Γερμανία κάτω από 800 ευρώ
Η αλήθεια είναι οτί το κάτι παραπάνω δεν στο κάνει σε σχέση με τον 73 αλλά η τιμή είναι πολύ καλή

Αφού μιλάμε για βάρος βάλε στο παιχνίδι και τον Onkyo 808 που είναι στα ίδια κιλά και τον βρίσκεις Γερμανία κάτω από 800 ευρώ
Η αλήθεια είναι οτί το κάτι παραπάνω δεν στο κάνει σε σχέση με τον 73 αλλά η τιμή είναι πολύ καλή

ε καλα οχι δεν δινει κατι παραπανω ο ονκυο! 710w τροφοδοτικο εναντι 330w ειναι μια διαφορουλα... Kαι το σημαντικοτερο ο ονκυο 808 ερχεται με λιγοτερο απο 800 απο γερμανια ενω ο pio με 1500!!! Ε και αυτη ειναι μια διαφορουλα... Μαλλον σε αυτον καταληγω...

ε καλα οχι δεν δινει κατι παραπανω ο ονκυο! 710w τροφοδοτικο εναντι 330w ειναι μια διαφορουλα... Kαι το σημαντικοτερο ο ονκυο 808 ερχεται με λιγοτερο απο 800 απο γερμανια ενω ο pio με 1500!!! Ε και αυτη ειναι μια διαφορουλα... Μαλλον σε αυτον καταληγω...

Για το τροφοδοτικό θα συμφωνήσω αλλά 1500 έχει ο 83 τον 73 τον βρίσκεις με 1050

Περί γούστου...

ε καλα οχι δεν δινει κατι παραπανω ο ονκυο! 710w τροφοδοτικο εναντι 330w ειναι μια διαφορουλα...

Aν δεν κανω λαθος ο Pioneer LX73 ειναι class-D.
Οποτε και η συγκριση τροφοδοτικων ειναι ατυχης... δεν εχει καμια σχεση.

O onkyo 808 δεν είναι συγκρισιμος με τον 73.
Ο lx53 έχει 430w τροφοδοτικο,ο 73 όμως χρησιμοποιεί b&o ice ενισχυτικα.
Μην γελιεστε , ο 73 είναι πιο ισχυρός .
Δεν είναι τοσο βλάκες στην pioneer.

O onkyo 808 δεν είναι συγκρισιμος με τον 73.
Ο lx53 έχει 430w τροφοδοτικο,ο 73 όμως χρησιμοποιεί b&o ice ενισχυτικα.
Μην γελιεστε , ο 73 είναι πιο ισχυρός .
Δεν είναι τοσο βλάκες στην pioneer.

εδω παντως 330w γραφει
http://www.pioneer.eu/eur/products/42/98/405/SC-LX73/specs.html,
τωρα για τον αν ειναι συγκρισιμα παραθετω και τις προδιαγραφες του 808 και ο καθενας ας βγαλει τα συμπερασματα του. Για μενα συμφωνα με τις προδιαγραφες ειναι ευθεως συγκρισιμα μοντελα
http://www.eu.onkyo.com/products/TX-NR808.html
http://www.eu.onkyo.com/ir_img/21912599_1c66220d08.jpg

εδω παντως 330w γραφει
http://www.pioneer.eu/eur/products/42/98/405/SC-LX73/specs.html,
τωρα για τον αν ειναι συγκρισιμα παραθετω και τις προδιαγραφες του 808 και ο καθενας ας βγαλει τα συμπερασματα του. Για μενα συμφωνα με τις προδιαγραφες ειναι ευθεως συγκρισιμα μοντελα
http://www.eu.onkyo.com/products/TX-NR808.html
http://www.eu.onkyo.com/ir_img/21912599_1c66220d08.jpg

Πρωτα απ`ολα πιο πανω εγραψα οτι ο Pioneer LX73 ειναι κλασσης D.
Οποτε και δεν εχει καμια σχεση το τροφοδοτικο του.

Κατα δευτερο τι δεν μου αρεσει καθολου, μα καθολου, στον Onkyo.
Εχει τιποτενιες μετρησεις.
160W, 6Ω, 1Khz, 1 channel driven (της πλακας μετρηση)
Dynamic Power... 300W 3Ω (αντε γεια)
Damping factor 60, 1Khz, 8Ω (της πλακας)
Χειροτερες συνθηκες μετρησης δεν θα μπορουσε να ανακοινωσει.

Με τετοιες μετρησεις με συγχωρεις αλλά δεν εδινα ουτε 300 .
Γιατι απο κει βλεπεις ποσο τιμιος ειναι ο κατασκευαστης.
Αν δεν σου εμπνεει εμπιστοσυνη τοτε τι να παρεις...