Αλλαγη ενισχυτη

το http://www.hometheater.com εχει πολυ πραγμα απο μετρήσεις , απο εκει ειναι τα αποτελεσματα που ενεβασα κι εγω και Κωστας, οποτε θεωρω τα παραπανω εχουν μια κοινη λογική , ή μια κοινη γραμμη για τους καχυποπτους:chinscratch:, αλλά τα συγκεκριμενα μοντελα δεν τα εχει τεσταρει.

κοιταζοντας παντως φιλε kblachos το ιδιο σαιτ ειδα τα εξης:

και τον Pioneer VSX-1120 φετινο ο αμερικανικος 1020 με 110 στα 8ohms

Five channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 47.0 watts
1% distortion at 52.3 watts

ομοιως ο Pioneer VSX-1019 περσινος με 90w/8Ω

HT Labs Measures
0.1% distortion at 28.7 watts
1% distortion at 34.3 watts

Pioneer VSX-918 95/8

All five channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1 percent distortion at 34.1 watts
1 percent distortion at 36.7 watts

βλεποντας παλιοτερα μοντελα pio σειρας vsx διαπιστωνω οτι οσο παλιοτερα τα μοντελα τοσο πιο κοντα ειναι τα μετρησιμα νουμερα στα ονομαστικα. Στην ονκυο διατηρειται ισορροπια μεταξυ νεων και παλιων μοντελων

Oι Pioneer VSX δεν έχουν ψηφιακά τελικά στάδια ICE, αλλά κλασικό τροφοδοτικό. Συνεπώς ισχύουν τα παραπάνω.

Και έχει αναφερθεί πολλές φορές ότι η ΟΝΚΥΟ ίσως είναι η μόνη εταιρεία που συνεχίζει να χρησιμοποιεί στους ενισχυτές της σοβαρά τροφοδοτικά. Για τους υπόλοιπους κατασκευαστές ισχύει το κάθε πέρυσι και καλύτερα. O VSX-1017 που είχα πριν 5 χρόνια ζύγιζε 15kg. Αντίθετα ο φετεινός VSX-1020 ζυγίζει μόλις 10kg. Και πάλι καλά δηλαδή, αν σκεφτεί κάποιος ότι ο περυσινός VSX-1019 ζύγιζε μόλις 8,5kg. Το ίδιο συμβαίνει και με τους YAMAHA και τους DENON.

Oι Pioneer VSX δεν έχουν ψηφιακά τελικά στάδια ICE, αλλά κλασικό τροφοδοτικό. Συνεπώς ισχύουν τα παραπάνω.

Και έχει αναφερθεί πολλές φορές ότι η ΟΝΚΥΟ ίσως είναι η μόνη εταιρεία που συνεχίζει να χρησιμοποιεί στους ενισχυτές της σοβαρά τροφοδοτικά. Για τους υπόλοιπους κατασκευαστές ισχύει το κάθε πέρυσι και καλύτερα. O VSX-1017 που είχα πριν 5 χρόνια ζύγιζε 15kg. Αντίθετα ο φετεινός VSX-1020 ζυγίζει μόλις 10kg. Και πάλι καλά δηλαδή, αν σκεφτεί κάποιος ότι ο περυσινός VSX-1019 ζύγιζε μόλις 8,5kg. Το ίδιο συμβαίνει και με τους YAMAHA και τους DENON.

Φιλε κώστα αυτο ισχυει και για το κορυφαιο της σειρας vsx-2020? Aν ναι νομιζω στο ταβανι των 800 ευρω ο ονκυο 808 (για αγορα απο εξω φυσικα, εδω ετσι και αλλιως εδω στα ηλεντρονικα βρισκεις μεχρι τον 608 απο τα 700, βρηκα και τον 708 στο σατουρν! τιμη ειναι σχεδον μον? κρατηθειτε 1099!!! (στα 600 τον βρισκεις απο γερμανια!!!) ειναι μονοδρομος?

αληθεια ο ηχος του περσινου οκτωβριου ειχε συγκριτικο του 808 και του lx-53 ξερει κανεις που κατεληγε?

Πάντως, το συμπέρασμα που βγαίνει από αυτές τις μετρήσεις, είναι πως οι ραδιοενισχυτές AV παίζουν καλύτερα μουσική απ' ό,τι ταινίες... :D :laugh:

Eγώ πάντως θα ήμουν λίγο επιφυλακτικός με τις μετρήσεις του hometheater, καθώς φαίνεται να διέπονται από κάποια παράδοξα...

Παράδειγμα:

Onkyo TX-SR608, τροφοδοτικό 620W, ισχύς με όλα (7) τα κανάλια οδηγούμενα και παραμόρφωση 0,1% -> 7 x 30,9W

Pioneer VSX-1120, τροφοδοτικό 410W, ισχύς με όλα (7) τα κανάλια οδηγούμενα και παραμόρφωση 0,1% -> 7 x 38,9W

Sony STR-DN1000, τροφοδοτικό 250W, ισχύς με όλα (7) τα κανάλια οδηγούμενα και παραμόρφωση 0,1% -> 7 x 55,3W

:chinscratch:

Για τον LX83 πως γίνεται να δίνει:

0.1% distortion at 135.7 watts
1% distortion at 171.9 watts

όταν έχει 330W τροφοδοτικό? Ακόμα και Class D που είναι πάλι πως απο 330W δίνει 678,5W? Θα ειχαμε λύσει το ενεργειακό πρόβλημα!

Λοιπον κυριοι εχουμε το εξης νεο δεδομενο.
Εχθες πηρα παραμασχαλα τον ενισχυτη μου και πηγα στο σπιτι φιλου ο οποιος εχει τα εξης ηχεια. Klipsch Rf-82 μπροστα, rc-42 κεντρικο, rs-42 πισω και rw-10d sub.
Τί να πω.... Νομιζα πως ακουγα και εγω καλα.... Τα λογια ειναι περιττα...
Οποτε το μονο σιγουρο για αρχη ειναι πως χρειαζομαι καινουρια ηχεια. Αυτος τα οδηγει με εναν pioneer lx-82. Ενταξει δε λεω. Σε συνδιασμο με τον ριο το αποτελεσμα ειναι αλλου....!!! Αλλα επειδη δε μπορω να διαθεσω αυτη τη στιγμη με τιποτα χρηματα για ριζικη αλλαγη λεω να αρχισω απο τα ηχεια.
Οποτε θελω μια πενταδα ηχεια (ισως για αρχη χωρις sub) τα οποια θα ειναι ευαισθητα, ευκολοδηγητα απο τον 1910 και τα μπροστινα θα εχουν ικανοποιητικο εως αρκετο μπασο.
Εχω ακουσει και εχω μεινει ικανοποιημενος τα εξης
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=1064

http://www.roister.gr/emphasis.htm

To budget δυστηχως και εδω δεν μπορει να υπερβει τα 1000-1100 ευρω. Σε κlipsch υπαρχει καποια πενταδα σε αυτα τα χρηματα?
Περιμενω τις προτασεις σας. Ευχαριστω πολυ και παλι.

Last edited:
Αφού σου αρέσουν τα Klipsch μείνε σε αυτά. Μην νομίζεις οτι του φίλου σου παίζουν καλύτερα μόνο λόγω Pioneer..Και τα ηχεία είναι που κάνουν τη διαφορά, τα έχει και μένα φίλος μου, τα έχω ζήσει και ξέρω (RF52).

Οπότε κοίτα τι θα κάνεις. Παίρνεις μια πεντάδα Klipsch (με τα RF52 για front - δε σου λέω τα RF10 γιατί είναι αρκετά πίσω..) χωρίς το sub και σου έρχονται 1785-517=1268e. (sorry για τα 168e υπέρβαση στον προυπολογισμό σου).:D

Είναι πολύ ευαίσθητα οπότε μπορούν να παίξουν με τον υπάρχοντα AV. Αργότερα αν δε σε καλύπτει ο AV, τον πουλάς, συμπληρώνεις και παίρνεις πακέτο ΑV και sub..Λέω εγώ τώρα..

Αφού σου αρέσουν τα τουίτερ τους πάρτα, είναι κορυφαία για την τιμή τους. Και πάιζουν πολύ δυνατά. Για μένα είναι καλύτερα απο τα Kef και τα Roister..

Παντως τα ηχεια που προτεινεις με τιμες απο ηχοεκφραση βλεπω να βγαινουν στα 1600.
Μαλλον ειναι ποιο ευκολο να παω προς RF-42 II, RC-42 II και RS-41 II.
Ειναι οκ σαν ηχεια αυτη η σειρα?

Οχι οχι, εχεις δικιο!!!! Στην ηχοεκφραση που κοιταω εχει μονο τη σειρα ΙΙ. Ποια η διαφορα ομως? Στο site που μου εχεις δωσει τα εχει και τα δυο. Αλλα συγκρινοντας τα δε βλεπω καποια διαφορα στα χαρακτηριστικα τους. Μηπως τα σκετα ειναι υπο καταργηση και γι'αυτο δεν τα εχει καν στη σελιδα της η ηχοεκφραση?
Παντως το μονο που με χαλαει σ'αυτα και τα roister ειναι οτι εχουν το bass reflex πισω. Λογο χωρου πρεπει αναγκαστικα τα μπροστινα να τα εχω σχεδον κολλητα στον τοιχο. Ενω τα kef το εχουν μπροστα και βολευει. Βεβαια η αληθεια ειναι πως οπου κι'αν εχω διαβασει για τα klipsch μονο τα καλυτερα διαβαζω και ειδικα για ακροαση ταινιων.

Οχι οχι, εχεις δικιο!!!! Στην ηχοεκφραση που κοιταω εχει μονο τη σειρα ΙΙ. Ποια η διαφορα ομως? Στο site που μου εχεις δωσει τα εχει και τα δυο. Αλλα συγκρινοντας τα δε βλεπω καποια διαφορα στα χαρακτηριστικα τους. Μηπως τα σκετα ειναι υπο καταργηση και γι'αυτο δεν τα εχει καν στη σελιδα της η ηχοεκφραση?
Παντως το μονο που με χαλαει σ'αυτα και τα roister ειναι οτι εχουν το bass reflex πισω. Λογο χωρου πρεπει αναγκαστικα τα μπροστινα να τα εχω σχεδον κολλητα στον τοιχο. Ενω τα kef το εχουν μπροστα και βολευει. Βεβαια η αληθεια ειναι πως οπου κι'αν εχω διαβασει για τα klipsch μονο τα καλυτερα διαβαζω και ειδικα για ακροαση ταινιων.

Τα ΙΙ κυκλοφόρησαν φέτος. Οι διαφορές είναι στα crossover και στις βάσεις τους..λεπτομέριες και μεγάλη διαφορά στα χρήματα..Αν σου περισσεύουν πάρε τα ΙΙ, αλλιώς και τα παλιότερα δε νομίζω να έχουν και μεγάλη διαφορά..Εγώ τα παλιά έχω ακούσει και παίζουν πολύ καλά. Όντως πριν λίγο καιρό ακόμα υπήρχαν τα παλιά αλλά τώρα τελευταία δεν τα βλέπω οπότε πιθανώς να δυσκολευτείς λίγο να τα βρείς.

Όσο για τα bass reflex η αλήθεια είναι οτι θέλουν λίγο χώρο πίσω, αλλιώς θα μπουμάρουν.....πάντως και ο φίλος μου σχεδόν κολλητά τα έχει στον τοίχο, το καταλαβαίνω οτι μπουμάρουν αλλά δε με ενοχλεί.

Νομίζω οτι για τα χρήματά τους και για χρήση σε ταινίες είναι οτι καλύτερο. Εγώ δε τα πήρα γιατί είναι όντως λίγο "μεταλλικά" στη μουσική. Αυτό που με εκπλήσει είναι οτι ακόμα και με μικρούς ενισχυτές τα σπάνε! Πάντως ότι και να αποφασίσεις άκουσε τα πρώτα και αν είναι δυνατόν άκουσέ τα στο ίδιο χώρο συγκριτικά μαζί με όποια άλλα σε ενδιαφέρουν.

Σημερα ακουσα τα MONITOR AUDIO BX-5, BX-LCR και BX-1. Μου αρεσαν αρκετα. Το μονο που με προβληματισε ηταν οτι δεν ηταν πολυ δυνατα στις χαμηλες. Μου αρεσαν και πολυ εμφανισιακα. Τι λετε γι'αυτα?

Σημερα ακουσα τα MONITOR AUDIO BX-5, BX-LCR και BX-1. Μου αρεσαν αρκετα. Το μονο που με προβληματισε ηταν οτι δεν ηταν πολυ δυνατα στις χαμηλες. Μου αρεσαν και πολυ εμφανισιακα. Τι λετε γι'αυτα?

Εχω τα BR5 (μικρές διαφορές μεταξύ τους) και είμαι πολύ ευχαριστημένος
Η αλήθεια είναι πως στο σπίτι ακούγονται ακόμα καλύτερα και από την ακρόαση που έκανα
Γεμίζουν άνετα τα 16-18τμ που έχω και έχουν πολύ "γεμάτο" και γλυκό ήχο
Ταιριάζουν πολύ με Denon απλά θέλουν λίγο ρεύμα παραπάνω
Με τον 1910 θα είσαι οριακά

Ταιριάζουν πολύ με Denon απλά θέλουν λίγο ρεύμα παραπάνω
Με τον 1910 θα είσαι οριακά
Γιατι το λες αυτο? Στην ηχοεκφραση τα δινει με δωρο τον 1311 που λογικα σημαινει οτι μπορει να τα οδηγησει. Και τον 1911 τον δινει με τη σειρα RX. Και εκει που τα ακουσα και τους ειπα οτι εχω τον 1910 δεν μου ειπαν κατι τετοιο.