ΑΛΛΑΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ ΣΕ PANASONIC

moumouki

New member
9 August 2010
21
Καλησπερα, οπως γραφω και στον τιτλο, ψαχνω να βρω αν υπαρχει τροπος να αλλαξω τη γραμματοσειρα των υποτιτλων σε μια panasonic s20.... Οταν οι υποτιτλοι ειναι ενσωματωμενοι φυσικα δεν εχω θεμα, αλλα οταν πχ κατεβαζω μια ταινια και ξεχωριστα τους υποτιτλους, στην αναπαραγωγη τους στην τηλεοραση μου εμφανιζονται με μια πολυ "παλια" γραμματοσειρα, θυμιζει αρχαιοελληνικη!! Αν υπαρχει τροπος να το αλλαξω αυτο καπως, please βοηθηστε με!! ευχαριστω.....

Τις εχω σε εξωτερικο σκληρο δισκο και τις παιζω απευθειας στην tv μεσω θυρας usb του home cinema...

Δεν έχω ακούσει ποτέ για δυνατότητα αλλαγής γραμματοσειράς υπότιτλων σε σύστημα home-cinema...

To μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι, αν τυχόν το home-cinema αναγνωρίζει υπότιλους idx/sub, να τους κάνεις μετατροπή σε αυτό το φορμά με π.χ. το Subtitle Workshop, οπότε πλέον διαλέγεις τη γραμματοσειρά της επιλογής σου.

Σ ευχαριστω, θα το δοκιμασω, αν τα καταφερω!! Υποθετω ουτε στην panasonic υπαρχει επιλογη αλλαγης....

Σ ευχαριστω, θα το δοκιμασω, αν τα καταφερω!! Υποθετω ουτε στην panasonic υπαρχει επιλογη αλλαγης....

Aπό την Panasonic δεν μπορείς να επέμβεις με κάποιον τρόπο, η αναπαραγωγή των αρχείων και η ένθεση των υπότιτλων γίνεται από το home cinema. H τηλεόραση, απλά δείχνει την εικόνα που λαμβάνει από αυτό...

Ok ευχαριστω, εγω εψαχνα την τηλεοραση...! Υπαρχει τροπος να βρω αν το sony dav-880 υποστηριζει idx/sub που ειπες; Η απλα να δοκιμασω.....

Επισης οταν λες να τους μετατρεψω σε ibx/sub, εννοεις να τους ενσωματωσω; Αυτο το εχω κανει και οντως τους παιζει, απλα ελεγα να το αποφυγω γιατι αργει.....

Aπό το να παιδεύεσαι να ψάχνεις αν υπάρχει κάποια υποσημείωση περί αυτού στις οδηγίες, νομίζω πως μια δοκιμή είναι απλούστερη... ;)

Επισης οταν λες να τους μετατρεψω σε ibx/sub, εννοεις να τους ενσωματωσω; Αυτο το εχω κανει και οντως τους παιζει, απλα ελεγα να το αποφυγω γιατι αργει.....

Όχι, καμμία σχέση με ενσωμάτωση. Απλά, φορτώνεις τον υπότιτλο .srt στο πρόγραμμα και τον σώζεις ως idx/sub, αφού επιλέξεις γραμματοσειρά, μέγεθος, χρώμα, κτλ.

Χρησιμοποίησε το Τxt2VobSub καλύτερα, γιατί το Subtitle Workshop δεν υποστηρίζει ακριβώς το φορμά του idx/sub.

Ρίξε μια ματιά και εδώ.