Aλλαγή ηχείων.

RALLIART

Established Member
25 July 2010
298
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα.Εχω τον ενισχυτή της ONKYO TX-NR906 με κυρίως ηχεία το ζευγάρι της crystal thx-t3se τα οποία ενώ είναι αρκετά καλά, νομίζω πως είναι κάπως μικρά για τον onkyo αφού παρατήρησα ότι προβληματίζονται σε υψηλές στάθμες και κυρίως σε hifi λειτουργία.Επειδή μου έχει δωθεί κάποια ευκαιρία για ανταλλαγή με klipsch rf-63 θα ήθελα την γνώμη σας, ως προς το ταίριασμα λόγω ωμ ολοκληρωμένου και των συγκεκριμένων ηχείων.Αξίζει γενικά η κίνηση αυτή?Να προχωρήσω?Να τονίσω πως έχω υπόψιν μου τις ιδιαιτερότητες της κόρνας και αυτό δεν θα σταθεί εμπόδιο αν αποφασιστεί τελικά η αλλαγή.

Τα THX-T3SE δεν είναι δεπέδου με 3 γούφερ ? Αυτά δεν είναι μικρά ηχεία. Είσαι σίγουρος ότι φταίει αυτό ? Δηλαδή πως προβληματίζονται, τι παρουσιάζουν ?

Δεν είπα οτι δεν είναι καλά.Ισα ίσα τα πάνε μια χαρά σε "νορμάλ" ακροάσεις.Εγώ θα περίμενα απο ένα ηχείο, με δεδομένο τον προαναφερόμενο av, ακούγοντας κάποια rock τραγούδια,Ελληνικά ή ξένα, για παράδειγμα, σε περιπτώσεις που θέλεις κάποια ένταση παραπάνω, να ξεσηκώνει με το μπάσο του κυρίως αλλά και να μην γίνεται τσιριχτό.Πράγμα που οποιαδήποτε ρύθμιση και αν έχω κάνει, δεν το έχω διαπιστώσει.Ξέρω βέβαια πως για να συμβεί κάτι τέτοιο, παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες, αλλά και κυρίως μέχρι το που μπορούν να κατέβουν αυτά, η τοποθέτησή τους κ.ά.Επειδή και ένα υπογούφερ που έχω, που δεν είναι και οτι καλύτερο, δεν τα βοηθάει πολύ και αναφέρομαι πάντα σε δικάναλη ακρόαση, είπα επειδή μου έχει παρουσιαστεί αυτή η ευκαιρία, αν πρέπει να το τολμήσω και αν όντως αξίζει τον κόπο.

Σε ποια ηχεία αναφέρεσαι; Στα παλαιά THX-T3 ή στα νεότερα THX-T3SE του 2010?

Τα παλαιότερα THX-T3 είναι γνωστό πως έπασχαν στον τομέα των χαμηλών συχνοτήτων. Στα νεότερα το θέμα λύθηκε με νέο σχεδιασμό βαθύτερης καμπίνας.

τα klipsch για 8ω compatible τα βρίσκω στο site της εταιρίας και ο ενισχυτής είναι γαιδουράκι. Δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις... Βέβαια και αυτά homecinemaτζίδικα είναι... Μάλλον κάτι σε έπιασε και άρχισες να ψάχνεσαι για ποιότητα σε δικάναλο άκουσμα και εντάσεις... Ένα σχετικά ακριβό συνδυασμό για τον οποίο ίσως και ο ενισχυτής σου να σηκώνει βελτίωση αλλά μάλλον τα ηχεία είναι το πιό σημαντικό. Άκου τα klipsch και πες μας εντυπώσεις.

Η ποιότητα σε δικάναλο πάντα με ενδιέφερε, όπως και το homecinema βέβαια.Απλά δεν είχα ποτέ την δυνατότητα να πάω σε εξωτερικούς τελικούς, πανάκριβα ηχεία και πηγές.Προσπαθούσα με σχετικά οικονομικό τρόπο να αναβαθμίζομαι, όποτε δινόταν η ευκαιρία.Οσο για τον onkyo, που ξέρω οτι δεν ήταν και απο τους φθηνούς av, μου προέκυψε σχεδόν τσάμπα.Και πιστεύοντας οτι πρέπει κατα κάποιον τρόπο να αξιοποιηθεί, αλλάχθηκαν 2 κολωνάκια της CRYSTAL, που είχα μαζί με έναν av yamaha rxv-2400, και πήγα στα Τ3-ΤΗΧSE, ακριβώς για να δώσω και λίγο βάρος σε δικάναλη ακρόαση.Δεν μπορούσα εκείνη την περίοδο να διαθέσω περισσότερα χρήματα.Τώρα αν μετά απο ατελείωτες ώρες διαβάσματος ότι έχει σχάση με ρυθμίσεις, setup και όλα τα σχετικά, κάτι δεν έχω κάνει σωστά, τι να πώ.Αν κάποιος φίλος που είναι πιό έμπειρος πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, κατοικοεδρεύει κάπου προς τα μέρη μου, θα χαρώ ιδιαίτερα, αν έχει την ευγενή καλοσύνη, να τον δεχτώ και να μου πεί ο ίδιος την γνώμη του, ακούγοντας το σύστημά μου.Δεν θα προβώ στην αντικατάσταση των crystal προς το παρόν περιμένοντας και ψάχνοντας λίγο ακόμη.Οπως και να χει σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση στο δίλλημά μου.-bye-

Αλλαγή ηχείων

Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας γιατί προσανατολίζομαι στην αλλαγή των crystal t3thx se που έχω.Συγκεκριμένα αυτά είναι συνδεδεμένα πάνω στον onkyo tx-nr906 και όπως έχω αναφέρει σε άλλο ποστ, θέλω να πάω σε κάποια που θα μου δίνουν περισσότερα δυναμικά αλλά και υψηλές στάθμες, δεδομένου (απ´οτι έχω ακούσει) του ότι αυτός ο av έχει αρκετά καλά τελικά στάδια.Και για να βοηθήσω, ο χώρος ακρόασης είναι περίπου 30-40τμ και τα ακούσματα 65% μουσική, κυρίως rock Ελληνικό και ξένο (όχι hard καταστάσεις), έντεχνο και λίγο απ´ολα και 35% ταινίες.Γνωρίζοντας μετά απο ψάξιμο εδώ μέσα,που περίπου πρέπει να πάω και βάση οικονομικών δυνατοτήτων είμαι ανάμεσα σε klipsch rf-82 ΙΙ και jbl ls80 ηχεία δηλ. που "ροκάρουν" και όχι μόνο.Γνωρίζω επίσης τις ιδιαιτερότητες αλλά και τις δυνατότητες του καθενός απο αυτά.Τί θα λέγατε λοιπόν.

Re: ΑΛΛΑΓΗ ΗΧΕΙΩΝ.

υπόψην πως για κάποιο περίεργο λόγο οι τιμές στα jbl ls80 είναι ανά τεμάχιο. Δηλαδή συγκρίνεις ζεύγος του διχίλιαρου με ζεύγος του χιλιάρικου. Δεν ξέρω αν αυτές είναι οι προθέσεις σου. Γενικά σε τι κόστος σκοπεύεις να κινηθείς?

Οντως αυτό βλέπω και γώ για τα jbl.Αν ισχύει, δεν μπορώ με τίποτα να φτάσω τόσο ψηλά.Δέν έχω δεί και μεταχειρισμένα να πουλάνε.Θα το ψάξω επισκεπτόμενος κάποια καταστήματα.Αν είναι να πάω στα KLIPSCH εχω κι άλλη επιλογή, αφού σε αγγελία βρήκα τα rf63 και δέχεται ανταλλαγή με τα δικά μου + κάποια διαφορά βεβαίως απο μέρους μου.Κόλλησα μόνο και μόνο στο χρώμα τους, γιατί εγώ θέλω να είναι αποκλειστικά σε μαυρο.Οπότε γενικώς μέχρι τα 1200 ευρώ η αγορά με συνδυασμό πώλησης και των crystal.

Υψηλότερες στάθμες μάλλον με τα klipsch θα πετύχεις αφού έχουν 98 db ευαισθησία.