Αλλαγή ηχείων

balatsiki

New member
8 February 2011
71
Εχω ενισχυτή Xindax XA6950(09) υβριδικός 2χ130W rms στα 8Ω.Αποσταση από πίσω και πλαϊνούς τοίχους 0,70μ ,αποσταση μεταξύ ηχείων 3,80μ ,απόσταση ακρόασης 3,80μ σύνολο χώρου 40τμ(5χ8).Υπάρχοντα ηχεία B&W DM604S3.Υποψήφια για αγορά ηχεία Focal Choruw 826V,836V, 826W , Elac FS248 ,Kef xq 40,Canton vento 890dc,Reference 7.2dc,Heco Gelan 800,Xt 901,The Sttement,Triangle Antal LE,Genese Quattet,Aurum Cantus VF7.Αν κάποιος έχει κάνει ακρόαση κάποιο/α από τα παραπάνω θα ήθελα την άποψη του.Επίσης αν γνωρίζετε κάταστηματα στην Αθηνα με διαθέσιμα ταπρος αγορά ηχεία θα ήθελα τη βοήθεια σας.Στην Θεσ/νίκη υπάρχουν πολύ λίγα για αυτό σκέφτομαι μα κατέβω Αθήνα.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας

Καλώς ήρθες στην παρέα φίλε balatsiki,

Τα περισσότερα ηχεία από αυτά που αναφέρεις (με μικρές παρεκλίσεις... πχ Electra 1027 αντί των 827, 837) τα είχα και στη δική μου λίστα πριν λίγους μήνες.
Τελικά, προτού μπω στη διαδικασία να τα ακούσω όλα, κατέληξα εδώ (http://www.positive-feedback.com/Issue31/eggleston.htm), αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία...

So...
Έχω ακούσει τα Focal 807V, Triangle Altea, KEF 203/2, και (από τα ντοιτσλανδέζικα) το Elac FS248.
Επίσης ήμουν κάτοχος του Aucantus V2M και έχω ακροαστεί και τα V6F και V8M.

Focal 807V: Το καλύτερο ηχείο στην κατηγορία του (IMO).
Φέρνει λίγο στο ΜΑ RS6 και λιγότερο στα Quad 21 & 22L, τα οποία -αν και δαπέδου- είναι μάλλον οι πιο άμεσοι ανταγωνιστές του.
Μου άρεσε περισσότερο όμως από τα προαναφερόμενα.

Triangle Altea: Δεν το άντεξα για πολύ ("περίεργο" tweeter?). Ίσως να έφταιγε και ο συνδυασμός με τον Unico, δεν ξέρω...

KEF 203/2: Το άκουσα πρόσφατα αλλά δυστυχώς "στα πεταχτά". Νομίζω ότι αξίζει μια εκτενέστερη ακρόαση πριν εκφέρω άποψη.
Είχε πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία πάντως...

Elac FS248: Ζωντανό, δυναμικό, αναλυτικό, ισορροπημένο, απολαυστικό. Εξαιρετική σχέση τιμής/απόδοσης.

Aucantus σειρά V: Το κινέζικο "θαύμα"... Χάρμα, τόσο για τους οφθαλμούς όσο και για τα ώτα.
Εκλεπτυσμένος "mesmerizing" ήχος, πολύ καλό tweeter, μπορείς να χάσεις το χώρο και τον χρόνο ακούγοντάς τα.
"Πονάνε" όμως στην ανάλυση. Απορώ κιόλας με την εμμονή κάποιων να τα ματσάρουν με λάμπες...
Είναι που είναι γλυκόηχα, με τις λάμπες γίνονται πετιμέζι (φως προσωπικά είδα μόνο όταν μάτσαρα με σοβαρό ss).

Bottom line...
Από τα ηχεία της λίστας σου, ο ίδιος θα έτεινα προς τα FS248.
Επιφυλάσομαι μόνο για το ματσάρισμά τους (τα άκουσα με Marantz 11S2 - άλλου τύπου ήχος σε σχέση με Xindak).

Ελπίζω, έστω και λίγο, να βοήθησα...

Αντιπρόσωποι

Focal
: Audio Visuals SA, Πάρνωνος 3 Μαρούσι, τηλ 210 8092338-339
Triangle: Orpheus Audio, Στουρνάρη 46 Αθήνα, τηλ 210 5221524
KEF: Audio Evolution, Αριστείδου 76 Καλλιθέα, τηλ 210 9596288
Elac: Outsourcing S.A. Κιφησού 84 Μοσχάτο, τηλ 210 4854110
Aucantus: Auditorium, Φειδιππίδου 21 Αμπελόκηποι, τηλ 210 4111909
Canton: Wavemotion, Καλλιρόης 146 Αθήνα, τηλ 210 9244505
Heco: Etyt Ltd, Ρήγα Φερραίου 31 Ν.Ψυχικό, τηλ 210 6741646

Last edited:
Καλώς σας βρήκα!Βοηθάς πάρα πολύ με αυτά που έγραψες ειναι πολύ κατατοπιστικά.Σε ευχαριστώ.

Εχω ενισχυτή Xindax XA6950(09) υβριδικός 2χ130W rms στα 8Ω.Αποσταση από πίσω και πλαϊνούς τοίχους 0,70μ ,αποσταση μεταξύ ηχείων 3,80μ ,απόσταση ακρόασης 3,80μ σύνολο χώρου 40τμ(5χ8).Υπάρχοντα ηχεία B&W DM604S3.Υποψήφια για αγορά ηχεία Focal Choruw 826V,836V, 826W , Elac FS248 ,Kef xq 40,Canton vento 890dc,Reference 7.2dc,Heco Gelan 800,Xt 901,The Sttement,Triangle Antal LE,Genese Quattet,Aurum Cantus VF7.Αν κάποιος έχει κάνει ακρόαση κάποιο/α από τα παραπάνω θα ήθελα την άποψη του.Επίσης αν γνωρίζετε κάταστηματα στην Αθηνα με διαθέσιμα ταπρος αγορά ηχεία θα ήθελα τη βοήθεια σας.Στην Θεσ/νίκη υπάρχουν πολύ λίγα για αυτό σκέφτομαι μα κατέβω Αθήνα.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας
+ dynaudio

Aλλαξε αντιπροσωπο η KEF, η ειναι λαθος?

Γιατι αν ειναι ετσι προκειται για βομβα μεγατονων!!!

Αρα, οχι δεν αλλαξε.

Η ΕΤΥΤ την εχει εδω και καποια χρονια.
Γιατι ο φιλος πιο πανω, αναφερει σαν αντιπροσωπο την Audio Evolytion.

Tελος το οφ τοπικ κι απο μενα.

Συγνώμη για το λάθος μου.
Απλώς επειδή επισκεύθηκα πρόσφατα την audio evolution και είδα μέσα στην έκθεση ένα καράβι KEF, παρεσύρθην...

Συγνώμη και πάλι