Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

Απάντηση: Re: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

Εσύ μιλάς για κάποια λίγα γραμμάρια.
Από τον rega μου έχει αφαιρεθεί... μισός rega. :D

................και πληρωσες κι απο πανω........... :flipout:

Να επεναφερω μονο γι αυτο το ποστ τους λογους που κατεληξα οριστικα μετα απο τεραστιο ταξιδι,δοκιμες,γκαφες κλπ...... στον βραχιονα που χρησιμοποιω,εναν audiocraft ac3000mc.
Aυτος εχει ουκ ολιγα αξεσουαρ που σε βοηθουν να χρησιμοποιησεις οποια κεφαλη θελεις.Μερικα απο αυτα τα αξεσουαρ,MCS300 S-shape armtube το οποιο με ενα συγκεκριμενο δικο τους headshell (AS-4PL) εχει ενεργο μαζα 21 γρ.Με αλλο συγκεκρομενο headshell (AS10K) παλι δικο τους εχει 17.6 γρ και η μαζα αυξομοιωνεται αναλογα με το headshell της επιλογης μου και της κεφαλης που θελω να χρησιμοποιησω. Μετα υπαρχει ενα ισιο armtube (MC-S) που με αυτο η ενεργος μαζα ειναι 11.6 γρ, μετα το MC-S/T με μαζα 7.4γρ και το MC-F με μαζα 4.6γρ.
Υπαρχει η επιλογη του damping που μιλησαμε πιο πριν οπου υπαρχουν απειρων πυκνοτητων λαδια και ρυθμιση βυθισης του βραχιονα στο λαδι. Αναλογα με το τι επιλεγεις να κανεις, εχει 3 counterweights, 2 sub-weights , 2 azimuth weights και μερικα αλλα που πραγματικα δεν θυμαμαι τωρα.
Τα λεω αυτα διοτι θεωρω τον βραχιονα ως εργαλειο που δεν εχει απο την μια ηχο (τουλαχιστον δεν θα επρεπε να εχει) και απο την αλλη σου δινει την δυνατοτητα να "αφαιρεσεις" και απο τις κεφαλες την δυνατοτητα να "εχουν ηχο" . Γι αυτο παντα η θεση μου ειναι οτι δεν υπαρχει "καλυτερος" βραχιονας και "καλυτερη" κεφαλη , αλλα καλυτερος βραχιονας/κεφαλη.Οτι εχουμε,πρεπει να προσπαθουμε να το σπρωχνουμε μεχρι εκει που δεν παει αλλο πριν προχωρησουμε σε καποιες αλλαγες.Ετσι απαιτει το χομπυ εξ'αλλου αλλα και δυστυχως η τσεπη πολλες φορες. Θελει λιγη προσοχη στις επιλογες αρχικα για να περιοριστουν οι αλλαγες μελλοντικα..........αυτα......και για να μην παρεξηγηθω οτι το παιζω εξυπνος , επαθα και εμαθα !!!!!!!

εδω και αρκετά πόστ, αυτά έπρεπε να τα λέμε στο chat μας για να τα διαβάσει περισσότερος κόσμος.
ίσως τα μεταφέρω.. τι λες κ. Γενικέ;;;

Re: Απάντηση: Re: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

................και πληρωσες κι απο πανω........... :flipout:

Αυτό που το πας; :flipout:

Πάντως για τον Βλαδίμηρο πιστεύω ότι πιο πολύ δουλειά θα κάνει ένα τέτοιο, παρά το ματζαφλαράκι του ebay.

acoustand_plinth_massive.

Click at your own risk.

Re: Απάντηση: Re: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

Αυτό που το πας; :flipout:

Πάντως για τον Βλαδίμηρο πιστεύω ότι πιο πολύ δουλειά θα κάνει ένα τέτοιο, παρά το ματζαφλαράκι του ebay.

όταν αγοραστεί 2ο το οποίο δεν θα έχει βραχίονα technics αλλά ............
(ο Πανίκος ξέρει... )

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

όταν αγοραστεί 2ο το οποίο δεν θα έχει βραχίονα technics αλλά ............
(ο Πανίκος ξέρει... )

Ξερει ???

επειδη εχω 2 σλ-1200 , το ενα λεω να το κανω τερας σιγα σιγα και το αλλο να το κρατησω στοκ.
ελεγα να βαλω αλλο βραχιονα, και σκεφτομαι να δοκιμασω ειτε καπιο της jelco η το βραχιονα του audiomods, αξιζει? θα υπαρχει διαφορα στον ηχο η η πρεπει να δωσω περισοτερα για να ακουσω διαφορα?
επισης επειδη μερικες φορες βλεπω σε καλη τιμη τον roksan tabriz zi σκεφτομαι και αυτον?αξιζει?

Εχεις καποιες κεφαλες που θα χρησιμοποιησεις η θα αποφασισεις μετα τον βραχιονα?
Και μεχρι ποιο κοστος θα ηθελες να πας?

κοστος στα 500-600 ευρω ελεγα, οποτι βλεπω εκει παιζουν τα jelco.
κεφαλι μετα μαλλον, αλλα οχι πανω απο 500-600 ευρω και για κεφαλι.
η μπορει μεχρι να παρω τον βραχιονα να παρω καμια καλυτερη κεφαλι, επειδη μαρεσει η ναγαοκα 110 που εχω, να παρω την 200 η 300
απο περιεργια περισοτερο ρωταω , γενικα αν αξιζει να αλαξω τον μαμα βραχιονα με καπιο απο τον βραχιονα jelco η audiomods

Ήταν και για εμένα η μόνιμη απορία όσο καιρό είχα το μκ2 εάν θα έπρεπε να αλλάξω το βραχίονα και τι όφελος θα είχα
Μέχρι που το πούλησα και μου έφυγε η απορία...(όχι βέβαια ότι θα με χαλούσε να έβρισκα πάλι ένα πίσω)
Αυτό το οποίο κομψά ρώτησε ο φίλος Πανίκος (audiolytic) είναι αυτονόητο, δηλαδή η επιλογή του βραχίονα έχει σε μεγάλο βαθμό σχέση με την κεφαλή την οποία θα τοποθετήσεις, για να δεις ταιριάσματα, συχνότητες συντονισμού κλπ.
Βέβαια με κάποιον άλλο βραχίονα ίσως να χαθούν κάποιες από τις ευκολίες και δυνατότητες ρύθμισης του, καθώς αυτός του μκ2 είναι αρκετά εύκολος στην ιδανική του ρύθμιση.
Υπό αυτά υπόψη, θεωρώ ότι ένας jelco θα του ταίριαζε γάντι, αλλά κάνε από πριν σενάρια ταιριάσματος με κεφαλές
Εναλλακτικά πουλά το ένα μκ2 και πάρε ένα τελείως άλλο πικάπ για εναλλαγή ακουσμάτων...υπάρχουν κάποια thorens πολύ αξιόλογα και πανέμορφα και dual και rega κλπ κλπ...χαχαχα

εχω ενα Project που θα μου μεινει μαλλον, μετα το technics δεν το ακουω και πολυ.
το δευτερο stock technics το εδωσα στον πατερα μου, να θυμηθεί λιγο τα νιατα του:)
απο περιεργια πιο πολυ ρωταω, αν ο jelco θα εχει μεγαλη διαφορα, πιο πολυ με βλεπω πρωτα για καποια πιο καλη κεφαλι

Γενικα οι jelco ειναι καλοι βραχιονες.Βεβαια τελευταια εκαναν και την κινηση με νεα μοντελα και αφορμης δοθεισης πηραν και τις τιμες αρκετα πιο πανω.Ποιον jelco εχεις υπ'οψιν;
Επειδη μιλησες για "τερας" στο αρχικο σου ποστ, και επειδη ολοι μας ισως το βλεπουμε διαφορετικα αυτο, σε ενδιαφερει καινουργιος βραχιονας η υπαρχει και σκεψη και για μεταχειρισμενο;
Αλλαζουν πολυ τα πραγματα ετσι, και με λιγη προσοχη και υπομονη οντως φτιαχνεις "τερας" στα 1200 περιπου ευρω που λες.

Δεν εχω προβλημα με μεταχειρισμενα.το 750 σκεφτομουν. Το 850 ξεφευγει λιγο,αποτι καταλαβα.
Δεν βιαζομαι, τον 750 τον εχω δει και με 350-400 ευρω σε μεταχειριζμενο.
Τερας περισοτερο εννουσα οτι δεν θαναι στοκ, που το θεωρουν καποιοι ιεροσυλια.

Ωραια.Ενταξει δεν ειναι και ιεροσυλια.Πιστευω οτι σαν πικαπ το 1200 μπορει να αξιοποιησει πιο ακριβους βραχιονες.Να το μελετησω λιγο (ανκαι εχω καποια πραγματα στο μυαλο μου) και θα σου πω τη δικη μου γνωμη,βασισμενη στο τι μαλλον θα εκανα εγω με αυτο το ποσον.Υπαρχουν πραγματικα πολλες επιλογες τωρα που διευκρινισες το θεμα μεταχειρισμενου.

πατριωτάκι, είσαι σίγουρος ότι έφτασες το πικάπ στο ανώτερο σημείο απόδοσης με τον δικό του βραχίονα;
δεν έχεις πει ούτε πως ακούγεται σε σχέση με ένα "απείραχτο", ούτε τι καλώδια έβαλες στο headshell, ούτε αν άλλαξες ματ.
μόνο οτι έβαλες μέσα στο armtube βαμβακι και κόλλησες καλώδιο βραχίονα. αυτό απο μόνο του είναι φάουλ. πως ξέρεις οτι είναι το καλύτερο που μπορείς να βάλεις στο πικάπ; γιατι δεν πήρες το εξάρτημα του γάλλου που σου δίνει την δυνατότητα να πειραματιστείς με καλώδια βραχίονα; ακριβό δεν είναι..
ρυθμίζεις σωστά vta, overhang, αζιμούθιο; και με τι τρόπο τα ρυθμίζεις;
το αντισκέιτ δουλεύει καλά;
ένα σωρό πράγματα μικρής φαινομενικά σημασίας κάνουν μεγάλη διαφορά!