Αλλαγή ιμάντων σε κασσετόφωνο;

Messenger

AVClub Addicted Member
31 January 2008
2,688
Αθήνα
Έχω το πολύ καλό Sony TC-K81 με 3 κεφαλές και διπλό capstan και ένα σωρό κασσέτες. Δεν θέλω να το παροπλίσω (τουλάχιστον μέχρι να γράψω τις κασσέτες σε CD).

Χρειάζεται όμως αντικατάσταση ιμάντων και το να πληρώσω SONY service δεν αξίζει...

Νομίζετε ότι υπάρχει λύση με ~20 ευρώ ή να προσπαθήσω μόνος μου;

Λοιπον θα παρεις ολους τους ιμαντες ανα χειρας και θα πας σε ηλεκτρονικαδικο. Εκει θα ταιριαξεις τους ιμαντες σου με καινουργιους και μαλλον θα καθαρισεις με 2-3 ευρωπουλα. Τουλαχιστον εγω αυτο εκανα...-bye-

θα πάρεις λίγο πιό μικρούς σε διάμετρο.
γιά να ισοφαρίσεις το χαλάρωμα...

θα πάρεις λίγο πιό μικρούς σε διάμετρο.
γιά να ισοφαρίσεις το χαλάρωμα...

Αυτο ειναι πολυ σωστο.

Αλλα με το κοστος αυτο θα παρεις απο καμμια ... χουφτα για τον καθενα original που περιπου θα ταιριαζουν και θα πειραματιστεις κιολας λιγο...:alberteinstein:

Thanks!
Ελπίζω να καταφέρω να βγάλω και να ξαναβάλω τους ιμάντες.
Είναι το διπλό capstan βλέπεις που δυσκολεύει λίγο τα πράγματα.
Αλλά ένα συνεργείο επισκευής τηλεοράσεων μου ζήτησε 40 ευρώ (και βλέπουμε...) οπότε θα το επιχειρήσω.

Στα ανατολικο-βόρεια προάστεια έχει κανένα ηλεκτρονικάδικο τύπου Κατουμά;

Μεγάλη ποικιλία από ιμάντες (απ' όσο έχω δει) έχει ο Φανός - είναι όμως κέντρο, Σολωμού 39.

Συνονόματε Αγγελιοφόρε του Καλού (Messenger Of Good) νάσαι καλά. Πήρα ιμάντες από το Φανό (1-2 ευρώ) και τώρα το κασσετοφωνάκι πετάει. Είναι το καλύτερο κασσετόφωνο που έβγαλε η Sony και είχε τρελλές κριτικές (τύφλα νάχουν τα Nakamichi).
Τώρα ακουω Pavarotti και ...θα το κρατήσω το μηχανάκι. Τελικά αρχίζω και την (ξανα)βρίσκω με τον αναλογικό ήχο!

Σας ευχαριστώ όλους!