Αλλαγη καναλιου απο διπλανο δωματιο

drgt

Senior Member
15 February 2009
456
Εχω 1 7025 και χρησιμοποιω το RF του για να στελνω σημα μεσω ομοαξονικου στο υπολοιπο σπιτι. Ετσι, το υπολοιπο σπιτι βλεπει οτι διαλεγει αυτος που βρισκεται μπροστα στο 7025.

Υπαρχει δυνατοτητα αλλαγης καναλιου και γενικα κοντρολ του δεκτη απο αλλο δωματιο?

Εχω 1 7025 και χρησιμοποιω το RF του για να στελνω σημα μεσω ομοαξονικου στο υπολοιπο σπιτι. Ετσι, το υπολοιπο σπιτι βλεπει οτι διαλεγει αυτος που βρισκεται μπροστα στο 7025.

Υπαρχει δυνατοτητα αλλαγης καναλιου και γενικα κοντρολ του δεκτη απο αλλο δωματιο?

φυσικα. http://www.sin-plin.gr/Triax-Remote-Extender/

Την συγκεκριμένη ενσύρματη επέκταση τηλεχειρισμου την είχα εγκαταστήσει πριν περίπου 3 χρόνια σε ενα θείο μου, ο οποίος τηλεχειριζόταν το δορυφορικό σύστημα (που βρισκόταν στο στο σπίτι του) από το καφενείο, απόσταση ακριβως 100 μετρα. Και παρ' όλη την απόσταση
δούλευε και δουλεύει πολύ καλά μέχρι και σήμερα.

Ενδιαφερον! Υπαρχει και σε ασυρματο?

υπαρχει.αλλα αφου εχεις ηδη καλωδια θα σου προτεινα αυτο. βεβαια θες εναν δεκτη σε καθε tv.

...αλλα αφου εχεις ηδη καλωδια...

Εννοεις οτι χρησιμοποιω το ιδιο ομοαξονικο της τηλεορασης και οχι αλλο ξεχωριστο ομοαξονικο καλωδιο μεταξυ receiver και retransmitter?

O retranmitter πρεπει να καθησει καπου μπροστα απο το 7025 ετσι? Ποσο μακρια?

Εννοεις οτι χρησιμοποιω το ιδιο ομοαξονικο της τηλεορασης και οχι αλλο ξεχωριστο ομοαξονικο καλωδιο μεταξυ receiver και retransmitter?

O retranmitter πρεπει να καθησει καπου μπροστα απο το 7025 ετσι? Ποσο μακρια?

α) Ναι. Μέσου του ομοαξονικου καλωδίου που μεταφέρει το κανάλι που είναι συντονισμένος ο DM, μεταφέρει ταυτόχρονα και τα σήματα του τηλεχειρισμού.

β) Ναι το "ματάκι" εκπομπός της επέκτασης του τηλεχειρισμού πρέπει να σκοπεύει το "ματάκι" δέκτη υπερύθρων του DM. Το πόσο μακριά θα το βρείς εσύ κάνοντας τις ανάλογες δοκιμές έτσι ώστε όταν χειρίζεσαι το δέκτη από το άλλο δωμάτιο, αυτός να ανταποκρίνεται άμεσα στις εντολές.