Αλλαγη καρτας γραφικων σε Laptop Acer

13 June 2010
3,048
Για γνωστο μου ρωτω. Εδω και μια βδομαδα η οθονη χωριζεται σε δυο μερη και βλεπεις και στα δυο μερη το λειτουργικο.Προφανως εχει βλαβη η καρτα γραφικων.
Ξερετε εαν αλλαζει η καρτα γραφικων και εαν Ναι ποσο κοστιζει και που ειναι ο γιατρος?
Σε ξενο Site για το συγκεκριμενο μοντελο γραφει οτι γινεται.Η καρτα γραφικων ειναι Νvidia 9300Μ
Ευχαριστω

Περίεργο.
Στα laptop, συνήθως, μόνο οι μνήμες, ο σκληρός και η μπαταρία μπορούν να αντικατασταθούν. Όλα τ' άλλα είναι πάνω στο motherboard.
Είσαι σίγουρος?

Μιλάω για απλή επισκευή. Πχ τα ηχεία μπορούν ν' αντικατασταθούν, το TFT panel (οθόνη) μπορεί ν' αντικασταθεί, αλλά η κάρτα οδήγησης της οθόνης (VGA), μου φαίνεται απίθανο.
PS. Έχω ένα HP laptop του 2004, απ' το οποίο έχω αφαιρέσει την οθόνη που είχε βλάβη, το οποίο δουλεύει μια χαρά με εξωτερική οθόνη απ' τη VGA out πόρτα του.

Για γνωστο μου ρωτω. Εδω και μια βδομαδα η οθονη χωριζεται σε δυο μερη και βλεπεις και στα δυο μερη το λειτουργικο.Προφανως εχει βλαβη η καρτα γραφικων.
Ξερετε εαν αλλαζει η καρτα γραφικων και εαν Ναι ποσο κοστιζει και που ειναι ο γιατρος?
Σε ξενο Site για το συγκεκριμενο μοντελο γραφει οτι γινεται.Η καρτα γραφικων ειναι Νvidia 9300Μ
Ευχαριστω

Ποιό μοντέλο είναι?

Απάντηση: Re: Αλλαγη καρτας γραφικων σε Laptop Acer

Περίεργο.
Στα laptop, συνήθως, μόνο οι μνήμες, ο σκληρός και η μπαταρία μπορούν να αντικατασταθούν. Όλα τ' άλλα είναι πάνω στο motherboard.
Είσαι σίγουρος?

Αυτό ίσχυε παλαιότερα, τώρα πολλά απά τα laptop που κυκλοφορούν,
είναι modular και πολλά από τα υποσυστήματά τους, κουμπώνουν με
θύρες πάνω στα motherboards τους.