Καλησπέρα, εύχομαι τα καλύτερα σε όλους.
Θέλω να αλλάξω στο πικάπ μου
TEAC TN-4D(DD)κεφαλοβελονα- έχει την sumiko oyster(spherical),- και να βάλω ελλειπτικη για καλύτερη απόδοση.
Όλες οι γνώμες, welcome.
Φιλικά
Mirmidon
Έχεις δίκιο. Αλλά μπορεί να βγεί συμπέρασμα έμμεσα.
Δηλαδή, αφού ο κατασκευαστής δίνει το πικ-άπ συνήθως μαζί με την κεφαλή της Sumico, γνωρίζοντας ποιά ενεργός μάζα βραχίονα συνιστάται για την συγκεκριμένη κεφαλή, μπορούμε βάσιμα να υποθέσουμε και ποια είναι η ενεργός μάζα του αντίστοιχου βραχίονα.
Η άλλη περίπτωση βέβαια είναι ρωτώντας απευθείας είτε την Teac είτε την SEAC.
Πως μετράς την ενεργό μάζα ενός βραχίονα; Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον για να το μάθουμε.
Ενδιαφερον πικαπ και καθολου κακη τιμη.
Με βαση τα χαρακτηριστικα της oyster (βαρος & ενδοτικοτητα) , και νοουμενου οτι η TEAC επεδιωξε να εχει μια συχνοτητα συντονισμου μεταξυ 8 - 10 Hz , τοτε η ενεργος μαζα του βραχιονα συμπεριλαμβανομενου και του headshell , θα επρεπε να κειμαινεται μεταξυ 7 - 14 γρ περιπου. Το πιο πιθανο μου φαινεται καπου γυρω στο 12 γρ . Με τα 6γρ της oyster (με τις βιδες) οποτε παμε στα 18γρ , πιθανη συχνοτητα συντονισμου ως εχει , περιπου 8.5 Hz , μια χαρα ................
Πως κανεις ετσι για 2.127 Hz βρε ;
Αφαιρεις 8-10 γρ απο την συνολικη ενεργο μαζα και να τα 10.
![]()
με λίμα στο headshell;; και ρεκτιφιέ στο armtube;;
γιατί αυτό σκέφτομαι να κάνω στο δικό μου!
![]()
Επισης, βαζεις μονο μια βιδα στην κεφαλη,κατα προτιμηση πλαστικη, κοβεις λιγο τα πινς της κεφαλης, του headshell και των headshell wires.Tην πλευρα της κεφαλης που δεν θα εχει βιδα, τη λιμαρεις να χασει βαρος.
Αφαιρεις το πλαστικο κοματι της βελονας και αφηνεις μονο το μεταλικο που μπαινει στη γεννητρια. Αν εχει καλο μηκος, κοψε και λιγο απ'αυτο.
![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.