Αλλαγή κεφαλής Nagaoka JN-P500 η' SETO-HORI Jico

chek2fire

AVClub Enthusiast
1 January 2011
922
Mια και ήρθε ο καιρός για αλλαγή κεφαλής είμαι ανάμεσα σε αυτές τις δύο. Υπάρχει φυσικά μια διαφορά τιμής αλλά γενικά τα τελευταία 5 χρόνια Nagaoka είχα ενώ πιο παλια αγόραζα βελόνες Jico από Ιαπωνία και τις έβαζα σε υποστηριζόμενες κεφαλές.
Ανάμεσα σε αυτές τις δύο τι θα επιλέγατε εσείς?
Το πικάπ μου είναι το Roksan radius 5.2 με τον βραχίωνα της roksan.

To phono σου μπορει να αξιοποιησει και τις δυο.
Το θεμα ειναι εσυ τι θελεις να κανεις. Εκτος του κοστους των κεφαλων , υπαρχει και το θεμα κοστους και ταλαιπωριας οταν προκυψει αναγκη αναβελονωσης.
Περισσοτερη ταλαιπωρια προφανως εχει η jico σαν MC που ειναι.
Δεν εχω ακουσει τη jico , αλλα απ'οτι λεγεται, ειναι πολυ καλη και αν μεταφραζω σωστα διαφορα σχολια, παρομοιας ηχητικης φιλοσοφιας με την ΜΡ500 . Με την micro-ridge ακιδα της η jico , φαινεται να εχει καποιο πλεονεκτημα εκει, αλλα δεν ειναι μονο θεμα ακιδας, αλλα και υλοποιησης ολων των υπολοιπων σημειων στη σχεδιαση μιας κεφαλης. Και οι δυο ειναι καλοι και εμπειροι Ιαπωνες κατασκευαστες ................ " brothers in arms " ??? :D

Ενα αλλο σημειο που με απασχολει , ειναι αν οι υψηλοεξοδες MC , "βολευονται" ολες με μια εισοδο ΜΜ στα 47 kΩ ...........

Last edited:
  • Like
Reactions: chek2fire
To phono σου μπορει να αξιοποιησει και τις δυο.
Το θεμα ειναι εσυ τι θελεις να κανεις. Εκτος του κοστους των κεφαλων , υπαρχει και το θεμα κοστους και ταλαιπωριας οταν προκυψει αναγκη αναβελονωσης.
Περισσοτερη ταλαιπωρια προφανως εχει η jico σαν MC που ειναι.
Δεν εχω ακουσει τη jico , αλλα απ'οτι λεγεται, ειναι πολυ καλη και αν μεταφραζω σωστα διαφορα σχολια, παρομοιας ηχητικης φιλοσοφιας με την ΜΡ500 . Με την micro-ridge ακιδα της η jico , φαινεται να εχει καποιο πλεονεκτημα εκει, αλλα δεν ειναι μονο θεμα ακιδας, αλλα και υλοποιησης ολων των υπολοιπων σημειων στη σχεδιαση μιας κεφαλης. Και οι δυο ειναι καλοι και εμπειροι Ιαπωνες κατασκευαστες ................ " brothers in arms " ??? :D

Ενα αλλο σημειο που με απασχολει , ειναι αν οι υψηλοεξοδες MC , "βολευονται" ολες με μια εισοδο ΜΜ στα 47 kΩ ...........
από τι διαβάζω η Jico την βάζεις στην MM στο phono.
Τώρα έχω την nagaoka mp-200.
Ηχητικά είναι όντος παρόμοιες αν και jico πάντα είχα βελόνες και όχι ολόκληρη κεφαλή καθώς τότε δημιουργούσε και πουλούσε μόνο βελόνες.
Γενικά μου αρέσει αρκετά αυτό ο Ιαπωνικός αν μπορώ να τον πώ έτσι ήχος με την τόσο φοβερή λεπτομέρεια και ανάλυση συν καθαρότητα.

Ναι στη θεση ΜΜ συνδέεται , απλα αυτο που λεω ειναι οτι δεν πιστευω οτι ολες οι υψηλοεξοδες MC δουλευουν σωστα στα 47 kΩ μιας εισοδου ΜΜ (οπως ουτε ολες οι ΜΜ......................)

• Like
Reactions: chek2fire
Η αγορά έγινε και μπορώ να πω ότι είνια μια απίστευτη κεφαλή βελόνα. Φοβερά ευχαριστημένος με τον ήχο της στα γούστα μου και αρκετά αναβαθμισμένο από την Nagaoka