Αλλαγή κεφαλής στο πικ απ

Η κεφαλή έφτασε σήμερα από Αμερική,από το κατάστημα που πόσταρα προηγουμένως.
105 ευρώ με μεταφορικά.:a0210:.....θυμίζω 160.00 ευρώ από Ευρώπη με μεταφορικά.

Δηλώσαν χαμηλότερη αξία στο πακέτο από μόνοι τους (40.00 δολλάρια αντί για 144.00) και δεν το σταματήσανε στο τελωνείο.

Περιμένω το κέλυφος τώρα (technics από Αγγλία 20 ευρώ) πήρα και μερικούς δίσκους και τα μεταφορικά ήταν μόνο 4-5 λίρες.

Οι διαφορές στις τιμές είναι τεράστιες ακόμα και από καταστήματα σε Αγγλία - Γερμανία κ.λ.π.....θέλει ψάξιμο.

Με 'γειά και καλοάκουστη!
Περιμένουμε να μας πεις εντυπώσεις μια και η 440 ειναι αρκετά δημοφιλής κεφαλή στην budget κατηγορία. Στο vinylengine διαβαζα πρόσφατα αρκετά παράπονα για την ξαφνική άνοδο στην τιμή της.

Περιμένω και έναν test record και μετά το ρύθμισμα (το πρώτο μου θα είναι) θα ποστάρω εντυπώσεις.

Το μόνο μέτρο σύγκρισης είναι φυσικά το sl bd22 technics με μια απλή βελόνα και την εργοστασιακή κεφαλή.

μπραβο σου! Μεγαλη προσοχη στο σεταρισμα και να βάζεις το προστατευτικο της κεφαλής για να την προστατεψεις κατα την διαδικασια. Ποιο test πηρες του HiFi news?

Hi fi sound γράφει ο δίσκος και είναι μπλέ....μάλλον τον ίδιο λες γιατί δεν είδα και πολλούς να κυκλοφορούν.
Μόλις 10 λίρες σε δημοπρασία.

Με αυτά που αναφέρονται εδώ (http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=30879) πιστεύω να τα καταφέρω.-bye-

Μόνο η ζυγαριά μου λείπει.....πιστεύω ότι ο εμπειρικός τρόπος (όπως αναφέρεται στο τόπικ) είναι εύκολος.

Re: Απάντηση: Αλλαγή κεφαλής στο πικ απ

Hi fi sound γράφει ο δίσκος και είναι μπλέ....μάλλον τον ίδιο λες γιατί δεν είδα και πολλούς να κυκλοφορούν.
Μόλις 10 λίρες σε δημοπρασία.

Με αυτά που αναφέρονται εδώ (http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=30879) πιστεύω να τα καταφέρω.-bye-

Μόνο η ζυγαριά μου λείπει.....πιστεύω ότι ο εμπειρικός τρόπος (όπως αναφέρεται στο τόπικ) είναι εύκολος.

να με συμπαθας, αλλα η ζυγαρια ειναι απαραιτητη. Δεν θελω να σε βάλω σε εξοδα αλλα θα το δεις και μονος σου, αλλιως κινδυνευεις απο ζημια στο δισκο και στη κεφαλη. Μια απλη της shure δεν νομιζω οτι ειναι πανω απο 10-15 ευρω

Λες ε?...

Να σου την αλήθεια το είχα στο μυαλό μου.....το κόστος όντως είναι μικρό.

Περίμενα όμως να έρθει η κεφαλή από Αμερική για να σιγουρευτώ ότι το μαγαζί είναι έμπιστο (από το ίδιο κατάστημα ήθελα να πάρω)
Τώρα να περιμένω 10 μέρες δεν αντέχω οπότε θα κοιτάξω να δω κάτι από Αγγλία ή ακόμα και στην τοπική αγορά.

Αν είναι τόσο «επικίνδυνο» αυτό το σημείο δεν το επιχειρώ καν.

μην πειραματιστεις, ειναι ακρος επικυνδυνο, και απαραιτητο στο να σεταρεις καλα το πικαπ σου και να βγαλεις τον ηχο που μπορει..σε οποιο μαγαζι hifi και να πας θα βρεις...πες οτι θα σου κοστισει οσο ενα βινυλιο

Ούτως ή άλλως αυτά μένουν...δεν είναι μιας χρήσης.-bye-

Μένω Λάρισα και δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να βρώ.
Έψαχνα τις προάλλες για αλφαδάκι και στα 2-3 μαγαζιά που θεωρούσα ότι θα έβρισκα τζίφος......ζυγαριά ίσως βρω ηλεκτρονική....θα δω αύριο.

Καλώδια να χρησιμοποιήσω του κέλυφους ή της κεφαλής?
Εκτός βέβαια αν δε πρόκειται για τίποτα αξιόλογα καλώδια.

τα καλωδια δεν πιστευω να εχουν καποια διαφορα στην ποιοτητα. Βαλε απλα τα πιο καινούργια

Ούτως ή άλλως αυτά μένουν...δεν είναι μιας χρήσης.-bye-

Μένω Λάρισα και δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να βρώ.
Έψαχνα τις προάλλες για αλφαδάκι και στα 2-3 μαγαζιά που θεωρούσα ότι θα έβρισκα τζίφος......ζυγαριά ίσως βρω ηλεκτρονική....θα δω αύριο.

Καλώδια να χρησιμοποιήσω του κέλυφους ή της κεφαλής?
Εκτός βέβαια αν δε πρόκειται για τίποτα αξιόλογα καλώδια.

Καλά μην τρελλαίνεσαι με την ζυγαριά... Το βαρίδι πίσω από τον βραχίονα έχει διαβαθμίσεις για την ρύθμιση του βάρους ανάγνωσης. Μπορείς να κάνεις την ρύθμιση (άν ξέρεις να το καλιμπράρεις σωστά) και χωρίς την βοήθεια της ζυγαριάς. Δεν είναι τίποτα δύσκολο. Εγώ πάντα έτσι την κάνω και απλώς επιβεβαιώνω μετά με την ζυγαριά.

Καλύτερα του κελύφους για να μην έχεις πολλά βάλε-βγάλε και καταστρέψεις κανένα κατά λάθος...

Έψαξα και δεν βρήκα.....μπορεί να βρεθεί από Δευτέρα της shure...θα με ειδοποιήσουν.
Βρήκα μαγαζί όμως που ρυθμίζει πικ απ και λέω να το πάω εκεί να δω και την διαδικασία για πρώτη φορά...20 ευρώ χρεώνουν.

Βρήκα επίσης δισκάδικο και ο ιδιοκτήτης (παλιός στον χώρο) μου εξήγησε πως γίνονται τα βήματα ένα ένα.
Κατέβασα και το εγχειρίδιο του mk2 από το Internet και έχει αναλυτικά τα βήματα...πρέπει δηλαδή να βρω το σημείο που ισορροπεί ο βραχίονας....να γυρίσω μόνο το δαχτυλίδι με τις ενδείξεις στο μηδέν και από εκεί ρυθμίζω ανάλογα το τι κεφαλή έχω και πόσα γραμμάρια υποδεικνύει ο κατασκευαστής...κ.λ.π κ.λ.π...έχει και φωτογραφίες.
Εύκολο ακούγεται...ξέρω γω?

Καλώδια σωστά,θα χρησιμοποιήσω του κελύφους αν όντως τα έχει κουμπωμένα.

Τα μυτοτσίμπηδα - κατσαβιδάκια κ.λ.π γιατί δεν πρέπει να μαγνητίζονται όπως αναφέρεται στον οδηγό?

Κατέβασα και το εγχειρίδιο του mk2 από το Internet και έχει αναλυτικά τα βήματα...πρέπει δηλαδή να βρω το σημείο που ισορροπεί ο βραχίονας....να γυρίσω μόνο το δαχτυλίδι με τις ενδείξεις στο μηδέν και από εκεί ρυθμίζω ανάλογα το τι κεφαλή έχω και πόσα γραμμάρια υποδεικνύει ο κατασκευαστής...κ.λ.π κ.λ.π...έχει και φωτογραφίες.
Εύκολο ακούγεται...ξέρω γω?

Πολύ σωστά!

Εύκολο είναι...

Χθές κατάφερα να κάνω την πρώτη δοκιμή.

Έκανα τα βήματα προσεκτικά.
Προτράκτορα εκτύπωσα από vinylengine.
Ρύθμιση της απόστασης της βελόνας έκανα με το εργαλείο της technics αλλά υπήρχε μεγάλη απόκλιση...ήταν μακριά από το τόξο που έπρεπε να διαγράψει η βελόνα.
Την προσάρμοσα ώστε να έρχεται όσο πιο κοντά στο τόξο...το κατάφερα κατα 80%.
Απο 52mm που ρυθμίζει το εργαλείο της technics η βελόνα βγήκε μερικά χιλιοστά πιο έξω...55-56...θα δοκιμάσω και με την βελόνα στα 52mm.

Μετά έβαλα το test record.
Τα τέστ για δεξί-αριστερό κανάλι χωριστά,δεξί & αριστερό μαζί ήταν οκ.....
Στο τεστ για white noise k.l.p δεν είμαι σίγουρος τι πρέπει να ακούσω....παραμόρφωση δεν είχα....μόνο το φύσημα καθόλη τη διάρκεια.

Τα tracking pressure tests (lateral) ήταν οκ εκτός ενός που παραμόρφωνε....στις οδηγίες αναφέρει βέβαια ότι τα 2 πρώτα είναι τα στάνταρ για ένα καλά στημένο σύστημα και το τρίτο λίγα μόνο μπορούν να το περάσουν.
Κατάφερα με μικρές ρυθμίσεις να περιορίσω την παραμόρφωση...εννοείται επαναλαμβάνοντας τα τεστ από την αρχή.
Τα 2 tracking pressure tests (vertical) ήταν οκ.
Είχα λίγο πρόβλημα στο tracking στην έξω πλευρά του δίσκου...τελικά το κατάφερα...αύξησα λίγο τα grams & το antiskating.
Tracking στο κέντρο του δίσκου οκ.
Tracking στη μέσα πλευρά του δίσκου μια υποψία παραμόρφωσης.

Για να σιγουρευτώ έβαλα το παλιό technics.
Με το ζόρι περνάει το δεύτερο lateral test και έχει πολύ παραμόρφωση στο τρίτο (το δύσκολο).
Και στα άλλα tracking tests έχει περίεργο ήχο.

Γενικά πιο κάτω σε σχέση με το mk2.
Λογικά είμαι οκ.

Ο ήχος τώρα.
Πάλι έπαιξα τούμπαλιν τους ίδιους δίσκους για να καταλάβω τις διαφορές.
Έντονες.
Ο ήχος πλέον πιο δυνατός,πιο καθαρός, πιο καθαρά μπάσα.
Ακούγονται όργανα που πριν δεν ήταν καθαρά.
Γενικά νιώθω σαν να βγήκε ένα φίλτρο μπροστά από τα ηχεία.....δεν περίμενα να καταλάβω τόση διαφορά.

Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο πρέπει να νιώθω σίγουρος με τις ρυθμίσεις που έκανα.

Tracking force με όρια 1.0 - 1.8 έβαλα 1.65 περίπου και το ίδιο antiskating.

Τώρα λιώσιμο.:music-smiley-006:

μια χαρα τα εκανες απ οσο μπορω να καταλαβω. Καλοακουστο να ειναι. Γενικα το tracking force μην το φοβασαι πολυ, προς το πάνω οριο. Καλυτερα περισσοτερο παρα λιγοτερο.

Σε κανα-δυο μηνες τσεακαρε παλι το βαρος