Αλλαγή κεφαλής

Guybrush, έχεις δίκιο. Τρέχα γύρευε. Άσε που, από το ποστ του PETROULOP συμπεραίνω τα αντίθετα από αυτά που διάβασα από τα ξένα...
PETROULOP, ευχαριστώ πολύ για το κατατοπιστικότατο κειμενάκι για Benz-Dyna. Το review στο Stereophile το είδα, αλλά είπα να μην μπω και σε έξοδα για phono stage, οπότε την χαμηλοέξοδη την ξεχνάμε μέχρι κάποια στιγμή στο μέλλον.
tmjuju, ευχαριστώ για τις ευχές... Μου χρειάζονται! Και ο archbish έχει δίκιο, η αντικατάσταση της βελόνας (στην Goldring σειρά 1000 τουλάχιστον) είναι πολύ απλή. Το κομμάτι που αντικαθιστάς έχει επάνω τα λογότυπα. Μπορεί να καταλήξω σε αυτή τη λύση (αναβάθμιση σε 1042), αν και το πικάπ θα το πάω ούτως ή άλλως για ρύθμιση, γιατί έχω χρόνια να το κάνω...
 
PETROULOP, σε συνέχεια του μικρού σου review που με βοήθησε πολύ: πώς συμπεριφέρεται η Benz όσον αφορά το θόρυβο επιφανείας; Είναι σημαντικός τομέας, γιατί έχω και αρκετά παλιά βινύλια που έπαιζαν με αρχαίο πικάπ του πατέρα μου και είναι ταλαιπωρημένα. Ευχαριστώ!
 
PETROULOP, σε συνέχεια του μικρού σου review που με βοήθησε πολύ: πώς συμπεριφέρεται η Benz όσον αφορά το θόρυβο επιφανείας; Είναι σημαντικός τομέας, γιατί έχω και αρκετά παλιά βινύλια που έπαιζαν με αρχαίο πικάπ του πατέρα μου και είναι ταλαιπωρημένα. Ευχαριστώ!

Γενικά είναι εξαιρετική στο tracking και θα διαβάσει και βινύλια που θεωρούσες οριακά για άκουσμα (ήχος τηγανήσματος ομελέτας) με ευχάριστο τρόπο και εξαφανίζοντας μεγάλο μέρος των "χριτς χράτς".Σε αυτόν τον τομέα τολμώ να πώ οτι είναι συγκρίσημη και με την CLEARAUDIO TALISMAN που έχω!
Όσον αφορά το χαμηλό μπορεί η μικρή BENZ να είναι φαινομενικά καλύτερη γιατι δεν κατεβαίνει όσο χαμηλά όσο η Dynavector όμως πέρα απο οτι δεν θα το καταλάβεις στο πλατώ σου, τι να το κάνεις το έξτρα χαμηλό όταν το παίρνεις σαν "μποουουου ούού μποουυ", ναι κάπως 'ετσι συμπεριφ'ερεται στα πολύ χαμηλά η dyna αυτό είναι και ότι μπορεί επιτης ουσίας να της προσάψει κανείς.
Οι Βenz αναπαράγουν την μουσική με τρόπο μοναδικό που θυμίζει εκείνη
την γλυκιά αίσθηση εντυπωσιασμού απο τα παιδικά μοας χρόνια όταν τύχαινε να ακούσουμμε απο "το καλό στερεοφωνικό του θείου" εμεις που μεγαλώσαμε στα 80's αν τη πάρεις θα με θυμηθείς.
 
Γεια σε όλους!

Κατέληξα τελικά στην Benz, την οποία ακούω όλο το ΣΚ.

Είχα φτάσει στο συμπέρασμα ότι με οποιαδήποτε από τις DL160 (130 ευρώ), 10X5 (250 ευρώ) και MC20E2 (160 ευρώ) δεν θα έχανα, αλλά απέκλεισα την Dyna ως ακριβότερη (εξάλλου η αρχική μου πρόθεση ήταν να αλλάξω κεφαλή με το κόστος της βελόνας που έσπασε, που ήταν 150 ευρώ). Έπειτα, ανάμεσα σε Denon και Benz, προτίμησα τη δεύτερη γιατί στο Studio 17 ήταν πρόθυμοι να μου την αλλάξουν και να ρυθμίσουν το πικάπ όποτε με βόλευε και επιτόπου, κάτι που μόνο στον Ορφέα μου είχαν ξαναπεί: για όλους τους υπόλοιπους, έπρεπε να πάω και να έρθω δύο και τρεις φορές.

Όσο για την ουσία: προφανώς η κεφαλή είναι άστρωτη ακόμα (η εταιρεία προτείνει 20 ώρες, η δική μου έχει γράψει 5-6), και παρ' όλα αυτά η συνολική βελτίωση από την Goldring είναι ήδη εμφανής. Όλες οι ηχογραφήσεις έχουν αποκτήσει ένα υπόστρωμα χαμηλού που πριν δεν είχαν, η στερεοφωνία είναι βελτιωμένη -παρότι στον τομέα αυτόν δεν είχα παράπονο- και γενικά ο ήχος έχει "ηρεμήσει" -πριν είχε μια "επιθετικότητα", μια οξύτητα- χωρίς να έχει χάσει σε ρυθμικότητα: μου θυμίζει τις ποιότητες του Densen -πολύ ταχύς ήχος αλλά με μια "βελούδινη" αίσθηση. (Ίσως το υψηλό gain του phono του Β110 "μπούκωνε" με τα 6,5 mV της Goldring;) Όσο για τη στάθμη που φοβόμουν, όλα καλά: παίζει λίγο χαμηλότερα απ' ό,τι πριν, αλλά περίπου στη στάθμη του CDp.

Σας ευχαριστώ όλους για τις γνώμες και τη βοήθεια.
 
H Dyna είναι πιο ουδέτερη και "φλάτ" δίνοντας και μία εντύπωση ψοφιμάρας η οποία όμως αναιρείται στο πρώτο άλμπουμ με μπόλικα δυναμικά που θα παίξεις αφου τότε θα σε ξαφνιάσει.Πέρα απο αχρωμματιστη είναι και πιο φινετσάτη απο την Benz δίνοντας περισσότερη λεπτομέρεια και μικροδυναμικά αποτην Benz.
H BENZ αν και χαδιάρα σαν μελωδική αίσθηση είναι πολυ πιο ζωηρή με παλμό και ροκάρει πολύ περσσότερο απο την DYNA.
Γενικά τον ήχο της δεν θα μπορουσα να τον πώ φλάτ αλλα παρόλη την ζωηράδα και τον ενθουσιασμό της παραμένει ουσιαστικά ουδέτερη υστερώντας στην απόδοση κάποιων μικρολεπτομερειών υπερτερόντας όμως στον έλεγχο του χαμηλού οπού η Dynavector τα κάνει λίγο σαλάτα όταν αυτό είναι πολύ.
Τέλος προσωπικά προτιμώ την Βenz η οπία είναι μουσικότερη και πιο διασκεδαστική υστερόντας ελάχιστα μόνο σε ανάλυση.Η DYNA αν και καλή (τυπικά καλύτερη απο την benz) δεν θα μου λείψει μια Βenz όμως θα ξαναπάρω κάποτε στο μέλλον.
+10000000

Είχα πάρει μια Dynavector 20Χ-L και την άντεξα 5-6 μέρες πριν την επιστρέψω και πάρω μια Benz Glider S-L η οποία με έχει ξετρελάνει.

Η διαφορά είναι μέρα νύκτα υπέρ της Benz.

Η Dyna ήτανε μουντή και ψόφια σε σύγκριση με τη Benz που είναι σχεδόν άψογη σε όλα. Ίσως κάποιοι τη βρουν λίγο φωτεινή στα πρίμα, αλλά έμένα μου αρέσει και γενικά έχω πάθει τη πλάκα μου.