Αλλαγή κεραίας, και ολόκληρου τηλεοπτικού εξοπλισμού σε απομακρυσμένη περιοχή

Έχω δει μερικοί να βάζουν 2 ακόμα και 4 κεραίες πλέγμα κολλητά έτσι ώστε να εκμεταλλεύονται τη δυνατότητα απόριψης των πίσω σημάτων και παράλληλα να αυξάνουν την απολάβή.

Στη θέση σου θα το πάλευα όσο δεν πάει (δοκιμάζοντας διάφορους τύπους κεραιών).

άμα είχα το χρήμα, αναμφιβόλως...

Σε περίπτωση παρεμβολών των αναλογικών στα ψηφιακά η το αντίθετο, υπαρχει μια τεχνοτροπία που λέγεται σύζευξη 2 κεραιών για απόρριψη συχνοτήτων. Ουσιαστικά μετατοπίζουμε την φαση της 2ης κεραίας προς το κεντρο εκπομπής προς απορριψη κατα 180 μοιρες. Ειναι δυσκολο να πετυχει και χρειαζεται καποιος επαγγελματιος (οχι ηλεκτρολογος αλλα ηλεκτρονικος με γνωση στα συστηματα ραδιοσυχνοτήτων). Το αποτελεσμα θα ειναι εντυπωσιακο, καθως θα εχεις δυνατοτητα για ψηφιακα που εχουν αριστη ληψη. Το κοστος ειναι νορμαλ.

Κεραια καλη για εσενα θα προτεινα την fraccaro Sigma η την ikusi FlashHD.

Σχετικα με την πατεντα σας παραθετω τον τροπο που γινεται. Καλο διαβασμα..
http://www.ikusi.gr/tech_pdf/2_antennas_array.pdf

Last edited:
αν δε καταφερω κατι μ την συγκεκριμενη κεραια και τον νεο ενισχυτη που πειρα θα το δοκιμασω. να κανω μια ερωτηση μαζι με την κεραια πειρα και ενα καλωδιο καινουριο.

θα πρεπει να παρω και βυσματα F, που θα τα βρω πως θα τα βαλω στον ενισχυτη και στην κεραια. επισης η κεραια μεσα εχει βαση στηριξης για να την εγκαταστησω πανω στον σωληνα;

Αν η κεραία ή/και ο ενισχυτής έχουν υποδοχή για βύσμα F τότε ναι θα πρέπει να πάρεις.
Κανονικά έπρεπε να τα είχες πάρει από εκεί που πήρες και τα υπόλοιπα.

Για το πώς θα τερματίσεις το F Connector στο καλώδιο μπορείς να κάνεις μια αναζήτηση στο youtube.
π.x. εδώ

Η κεραία έχει δαγκάνα για να πιάσει σε σωλήνα.

Χμμμ ευτυχώς έκανα παραγγελία για τα βύσματα σε άλλο ηλεκτρονικό κατάστημα κ από τι φαίνεται αυτα θα ερθουν σημερα πριν την κεραια ευτυχώς. Λοιπον δεν ειναι τιποτα τελικα η συνδεση τους. Αναρωτιέμαι ο μικτης εχει και αυτος δαγκανα για τον σωληνα; συντομα θα εχουμε νεοτερα με την εγκατασταση της κεραιας για να δουμε τι θα δουμε

Λοιπον μολις την παρελαβα, χωρις να εγκαταστησω τους νεους μικτες ενισχυτες, μονη της η κεραια χωρις τιποτα καρφωμενη σε μια τηλεοραση στη ταρατσα πιανει τα παντα καμπανα χωρις παρεμβολες. οταν την συνδεω με τον μικτη και ανοιγω μια τηλεοραση μεσα στο σπιτι. παλι μου κανει παρεμβολες και εξασθενη ελαφρα το σημα. περιμενω να μου ρθει και η αλλη παραγγελια με τα βυσματα F να βαλω τους καινουριους

Δοκιμασα να συνδεσω τον καινουριο ενισχυτη βαζοντας γυμνα τα καλωδια χωρις βυσμα μεσα στην τρυπα αλλα δε λειτουργησε το κολπο

Last edited:
Παιδια νομιζω πως εκανα πατατα στην αγορα. Πειρα αυτον εδω http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=20707&cat=860&page=1 τον μικτη ιστου και τον τοποθετησα πανω στην κεραια. Ο μικτης αυτος προςτοπαρον λαμβανει απο μια UFH κεραια και τιποτα αλλο. εν συνεχεια με ενα καλωδιο απο την ταρατσα εωσ το σπιτι συνδεετε με ενα καλωδιο σε αυτο εδω το τροφοδοτικο που αγορασα http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=22990&cat=457&page=1.

Βασικα δε γινεται τιποτα. Το τροφοδοτικο αυτο, δεν ειναι ενισχυτης; τι ειναι ο ενισχυτης γ αυτο τον μικτη; πειτε μου τσαμπα το αγορασα;

Ο ενισχυτής ιστού μπαίνει στον ιστό και το τροφοδοτικό του (που δεν είναι ενισχυτής όπως πολλοί πιστεύουν!) τοποθετείται στο σπίτι, συνήθως κοντά στην τηλεόραση. Το τροφοδοτικό στέλνει ρεύμα προς την κεραία για να δουλέψει ο ενισχυτής που στο 99,99 των περιπτώσεων είναι ταυτόχρονα και μίκτης.

Εσύ έκανες ένα λάθος! Πήρες απλό μίκτη χωρίς να είναι ενισχυτής κι ένα τροφοδοτικό για ενισχυτή, χωρίς να έχεις βάλει ενισχυτή!

Επρεπε να πάρεις κάτι τέτοιο όπου στη πάνω μεριά της φωτογραφίας είναι το τροφοδοτικό και στη κάτω ο ενισχυτής (αυτό που νόμιζες για απλό μίκτη)!

Last edited:
Re: Απάντηση: Αλλαγή κεραίας, και ολόκληρου τηλεοπτικού εξοπλισμού σε απομακρυσμένη π

Κ ο μικτης που εβαλα πανω στη κεραια τι ειναι; διακοσμιτικο; αχ μπερδευτηκα νομιζα πως ηξερα τι εκανα αλλα πατατες. Εφοσον δηλαδη εχω το τροφοδοτικο, θα παρω εναν ενισχυτη οπως στην φωτο που εδειξες και θα τον τοποθετησω πανω στην κεραια. Ωραια αυτο θα κανω; Ο μικτης που αγορασα που χρησιμευει τοτε;

Πουθενά! Κι ο ενισχυτής πωλείται πακέτο με το τροφοδοτικό! Έτσι σου μένει και ο μίκτης και το τροφοδοτικό στο χέρι! Στείλ' τα πίσω και πάρε αυτό που σου 'πα!

Βασικά δεν μας είπες που μένεις και για που είναι η εγκατάσταση!

Re: Απάντηση: Αλλαγή κεραίας, και ολόκληρου τηλεοπτικού εξοπλισμού σε απομακρυσμένη π

καλε πιο αναλυτικα δε γινοταν ολο το ποστ στο ονομα μου ειναι. ασε τωρα γιατι τα εχω παρει. θα δω τι θα κανω θα στειλω ενα ωραιο email. Ρε συ εβαλα με ενα 2μετρο καλωδιο την κεραια κατευθυαν πανω σε τηλεοραση εμεινα καγκελο ολα καμπανα!!! με τους ενισχυτες γ@μ@τ@. σκεψου ομως πως το καλωδιο που φευγει ειναι 8-10 μετρα για το τροφοδοτικο + 5 μπριζες (ενισχ. γραμμης βεβαια)

Last edited by a moderator:
Συγγνώμη δεν είχα διαβάσει το 1ο post! Τέλος πάντων, απ' ότι βλέπω εσύ θέλεις ενισχυτή κεντρικής εγκατάστασης (πολυκατοικίας) επειδή πρόβλημα λήψης δεν έχεις, αλλά πρόβλημα διανομής σήματος! Ξήλωσέ τα όλα βάλε έναν ενισχυτή κεντρικής εγκατάστασης σαν αυτόν εδώ. Αν πάρεις τον συγκεκριμένο, επειδή έχει 2 εξόδους, θα χρειαστείς 2 splitter (σαν αυτό), ένα 2 εξόδων κι ένα 3 εξόδων για να εξυπηρετήσεις τις 5 πρίζες σου.

καλα δε παιζει αυτο το ειχα δοκιμασει παλια οσον αφορα τα splitters, οσον αφορα τον κεντρικο το σκεφτομαι, φοβαμαι γιατι ειναι και λιγο ρισκο. Η τηλεοραση μου παιζει καμπανα με την κεραια μονο με 2 μετρα καλωδιο. με δεκα μετρα που ειναι το καλωδιο που παει στο τροφοδοτικο μπορει να μην ειναι το ιδιο. Τεσπα το ιδιο ειναι και οι δυο ενισχυτες ιστου/κεντρικης θα δω τι θα κανω. Σπλιττερ δε βαζω με τιποτα με ειχαν απογοητευσει στο παρελθον και πειρα τον δρομολογητη γραμμης.

Επειδή κάνω εγκαταστάσεις, σου λέω πως πρέπει να γίνει η εγκατάστασή σου σωστά! Τα splitters προϋποθέτουν την εγκατάσταση ενισχυτή κεντρικής αλλιώς θα έχεις μεγάλες απώλειες! Από τη στιγμή που λες ότι η τηλεόρασή σου παίζει καμπάνα με την κεραία μόνο με 2 μέτρα καλώδιο, σημαίνει ότι δεν έχεις προβληματική λήψη κι έτσι δεν χρειάζεσαι ενισχυτή για να ενισχύσεις το σήμα λήψης σου. Επειδή όμως έχεις 5 πρίζες να τροφοδοτήσεις για να μη χαθεί το σήμα καμπάνα μέχρι τις πρίζες σου, πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις ενισχυτή κεντρικής! Επειδή οι ενισχυτές συνήθως βγάζουν 1 ή 2 εξόδους συνήθως, για να το μοιράσεις το σήμα, χρειάζεσαι τα splitters που σου είπα παραπάνω! Μην φοβάσαι θα έχεις τον ενισχυτή κεντρικής!

και τον ενισχυτη γραμμης τι να τον κανω; θα το δοκιμαζα αυτο που λες αλλα θα εγκαταστησω και δευτερη κεραια για πισω κεντρο εκπομπης. για να γινει αυτο με τον ενισχυτη κεντρικης πρεπει να φυγουν δυο καλωδια για το σπιτι ομως εγω εχω ενα το οποιο ειναι τσιμενταρισμενο μαζι με τους σωληνες του θερμοσυφωνα κατω απο τα κεραμμυδια καταλαβες; ενω με τον ενισχυτη ιστου φευγει αυτο το ενα και μοναδικο για ολα

παιδια δανείστηκα ενα κεντρικο ενισχυτη απο ενα φιλο. ρε παιδια μπαινει μεσα το καναλι ΝΕΤ το οποιο πιανω καλυτερα απ ολα, σε ολα τα καναλια και κανει ειδωλα. δοκιμασα να κατεβασω τα db του ενισχυτη αλλα τιποτα. μπορω να χαμηλωσω μονο αυτη την συχνοτητα; αχ οταν εβαζα την κεραια μονη της ολα ηταν υπεροχα αλλα, αλλα...

Για 2 κεραίες UHF θα βάλεις ένα τέτοιο. και πηγαίνει ένα καλώδιο για τα UHF στον ενισχυτή κεντρικής.

Για το άλλο πρόβλημα που έχεις είναι πρόβλημα ενδοδιαμόρφωσης. Χαμήλωσε πρώτα τέρμα την ενίσχυση από παντού και από VHF και από UHF.

μάλιστα, το δοκιμασα παραδοξος αυτο που λες χθες τπτ. αυτο εδω λες να κανει δουλεια; δε θελω ομως να το χαλασω τελειος το καναλι

http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=20694&cat=859&page=1