Αλλαγή κλειδαριάς σε πόρτα ασφαλείας

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
10,548
Καλησπέρα

Τελειώνω την ανακαίνιση ενός διαμερίσματος, στο οποίο είχε μπεί πόρτα ασφαλείας προ 22 ετών.

Η κλειδαριά έχει τα χάλια της, συν του ότι σίγουρα έχει κοπιαριστεί και δεν προσφέρει ασφάλεια (όχι ότι οι νεώτερες προσφέρουν, στο σπίτι της μητέρας μου αλλάξαμε με μια υποτίθεται σύγχρονη προ δύο ετών και μετά λίγους μήνες μπήκαν κλέφτες κανονικά ξεκλειδώνοντας, χωρίς δηλ να παραβιάσουν τίποτε).

Υπάρχει καμμία πρόταση για μοντελο της προκοπής που να προσφέρει και μια σχετική ασφάλεια ?

Ευχαριστώ !

Θα βγω εκτός θέματος, αλλά με βάση το γεγονός του "ό,τι κλειδώνει ξεκλειδώνει", για μένα το πιο βασικό είναι να επενδύσεις σε μια καλή ασφάλεια κλοπής, ώστε αν γίνει το κακό, να μπορείς να πεις στο καθίκι που θα μπει μέσα να πάρει ό,τι θέλει, χωρίς εντάσεις και χωρίς τίποτα που θα βάλει σε κίνδυνο είτε τη σωματική είτε την ψυχική σου υγεία.

Αν θέλει ο άλλος θα βρει τρόπο, δυστυχώς.

• Like
Reactions: Δημοκηδής
Θα βγω εκτός θέματος, αλλά με βάση το γεγονός του "ό,τι κλειδώνει ξεκλειδώνει", για μένα το πιο βασικό είναι να επενδύσεις σε μια καλή ασφάλεια κλοπής, ώστε αν γίνει το κακό, να μπορείς να πεις στο καθίκι που θα μπει μέσα να πάρει ό,τι θέλει, χωρίς εντάσεις και χωρίς τίποτα που θα βάλει σε κίνδυνο είτε τη σωματική είτε την ψυχική σου υγεία.

Αν θέλει ο άλλος θα βρει τρόπο, δυστυχώς.
+1000
Αυτό που λέω και για τα αμάξια. Θα μου πει κάποιος ότι είναι απάτες και δεν θα πάρεις τα λεφτά σου. Εννοείται δεν θα τα πάρεις και εννοείται ότι αν γίνει ζημιά μετά αρχίζουν τα παζάρια περί αξιας μεταχειρισμένων, πολυετιας κλπ ΑΛΛΑ είναι προτιμότερο από το να είσαι στο απόλυτο μηδέν.

Βάζεις μια πόρτα ασφαλείας για να μην μπορεί κάποιος να μπει μέσα με μια ταυτότητα.
Βάζεις συναγερμό για να αποτρέψεις κάποιον τυχαίο από το να μπει μέσα στο σπίτι πηδώντας πχ από το μπαλκόνι.
Κάνεις μια ασφάλεια κατοικίας που καλύπτει ζημιές από τη διάρρηξη.
Αποφεύγεις να έχεις πράγματα αξίας στο σπίτι που θα σκεφτείς διπλά να τα παραδώσεις αν γίνει κάποτε η στραβή. Αν έχεις ακριβά πράγματα ασφάλισέ τα.

Ελπίζεις ότι όλα θα πάνε καλά, έχοντας κάνει κάποια βήματα ώστε να μειώσεις τις πιθανότητες και εύχεσαι να μην είσαι μέσα αν γίνει κάτι.

Τέλος έχω μάθει ότι αν έχεις συναγερμό που έχει κουμπί πανικού και πληρώνεις τη σύνδεση με κέντρο σημάτων η αστυνομία θα έρθει άμεσα.

Ο σκοπος ειναι να αποτρεψεις τον μικροκλεφτη που με καμια δεκαρια αντικλειδια και ενα κατσαβιδι
μπαινει οπου βρισκει κλειδαριες της πλακας και τα κανει μανταρα στο σπιτι.
Γι αυτο υπαρχει πολυ μεγαλη ποικιλια σε προιοντα που συνθετουν μια ασφαλη κλειδαρια.
Κυλινδροι προηγμενης τεχνολογιας, ατσαλινα η και μαγνητικα defender, κλειδαριες ασφαλειας και ηλεκτρικα η ψηφιακα συστηματα.
Εξαρταται με το ποσό που θελει καποιος να διαθεσει.

• Like
Evva MCS, Disec magnetic defender.
Θες συναγερμό και κάμερες για το πλήρες πακέτο.
Και to top it off, μια ασφάλεια με ασφάλιση και του περιεχομένου.
Έτσι μόνο "ησυχάζεις"

• Like
Τι εννοείς ως "σύστημα της κλειδαριάς"; ποιό μέρος του παζλ.
Είναι 3-4 components (μην είναι 5 :D ).

Τι εννοείς ως "σύστημα της κλειδαριάς"; ποιό μέρος του παζλ.
Είναι 3-4 components (μην είναι 5 :D ).

Εννοώ πρέπει να αλλάξεις ολόκληρη την πόρτα, ή μπορείς να κάνεις αναβάθμιση πιο οικονομικά; Αφού φαντάζομαι ότι η ατσάλινη τάβλα δεν εξελίσσεται δα και τόσο μέσα σε 20 χρόνια. Ρωτάω γιατί κι η δικιά μου είναι 25ετίας πλέον. Βέβαια, αν μπει διαρρήκτης στο σπίτι μου στην Αθήνα μάλλον αυτός θα είναι που θα βλαστημάει με το τι θα βρει να κλέψει. :ROFLMAO:

Εννοώ πρέπει να αλλάξεις ολόκληρη την πόρτα, ή μπορείς να κάνεις αναβάθμιση πιο οικονομικά; Αφού φαντάζομαι ότι η ατσάλινη τάβλα δεν εξελίσσεται δα και τόσο μέσα σε 20 χρόνια. Ρωτάω γιατί κι η δικιά μου είναι 25ετίας πλέον. Βέβαια, αν μπει διαρρήκτης στο σπίτι μου στην Αθήνα μάλλον αυτός θα είναι που θα βλαστημάει με το τι θα βρει να κλέψει. :ROFLMAO:

Κύλινδρο, προστατευτικό κυλίνδρου (defender) βγάζουν σε διαφορετικά "μεγέθη", οπότε πιθανότατα ταιριάζουν μοντέρνες στην πόρτα σου εκτός και αν είναι καμμιά περίεργη ιδιοκατασκευή και δεν τηρεί κανένα παλιότερο έστω standard.
Και οι πείροι ασφαλείας νομίζω πως αλλάζονται, δεν ξέρω αν μπορείς να βάλεις απλά καλύτερους από τους υπάρχοντες, ή να προσθέσεις και περισσότερες ζώνες.
Δεν έχω κάνει αναβάθμιση, μόνο αλλαγές με καινούργιες (πόρτες + επιλογή μου στο "μηχανισμό ασφαλείας").

Αλήθεια, αλλάζει το σύστημα της κλειδαριάς σε πόρτα ασφαλείας;
Κατα κανονα αλλαζει. Ως μινιμουμ ασφαλειας θεωρειται ενας επωνυμος κυλινδρος απο 100 ευρω (περιπου) και επανω,
ενας συγχρονος μηχανισμος κλειδαριας με αυτοματο μπλοκαρισμα σε αποπειρα διαρρηξης,
και ενα defender, τουλαχιστον ατσαλινο. Αυτα, ωστε το κλεφτρονι να μην μπει στο δικο σου διαμερισμα
αλλα στο διπλανο που εχει μαπα κλειδαρια με κυλινδρο των 17 ευρω.

αστυνομία θα έρθει άμεσα.
Εδώ γελάμε.

Η αστυνομία θα έρθει όταν είναι σίγουρη ότι έχουν φύγει οι κλέφτες για να αποφύγει να πέσει πάνω τους.

(Στις πορείες τα ματ δεν έχουν τέτοιους προβληματισμούς, πάντως 😋)

Έκανα πρόσφατα σε ανακαίνιση αναβάθμιση κλειδαριάς, αφαλου και defender στην πόρτα ασφαλείας ή οποία είναι άνω των 20 ετών. Έβαλα κλειδαριά με καταπέλτη, αναβαθμίσιμο αφαλό και καλό defenter. Η πρόταση έγινε από τον κλειδαρα που εξέτασε την πόρτα και μου έκανε 3 προτάσεις αναβάθμισης. Νομίζω ότι άξιζε τον κόπο και το κόστος αφού τουλάχιστον δεν άφησα εντελώς απροστάτευτη την είσοδο

• Like
Έκανα πρόσφατα σε ανακαίνιση αναβάθμιση κλειδαριάς, αφαλου και defender στην πόρτα ασφαλείας ή οποία είναι άνω των 20 ετών. Έβαλα κλειδαριά με καταπέλτη, αναβαθμίσιμο αφαλό και καλό defenter. Η πρόταση έγινε από τον κλειδαρα που εξέτασε την πόρτα και μου έκανε 3 προτάσεις αναβάθμισης. Νομίζω ότι άξιζε τον κόπο και το κόστος αφού τουλάχιστον δεν άφησα εντελώς απροστάτευτη την είσοδο

Πόσο πήγε αν επιτρέπεται; Τάξη μεγέθους εννοώ.

ναι, τελικα, κάτι τέτοιο θα κάνω ...

Ιάσονα, για παράδειγμα εδώ με 285 ευρώ αλλάζεις σώμα με καλό κύλινδρο και ατσάλινο ντεφέντερ [ Σώμα “CISA” + Ατσάλι Disec Σφαιρικό + “CISA RS3S” με τοποθέτηση ]

ο κύλινδρος , που έχει την μερίδα του λέοντος, μου φαίνεται αρκετά καλός :

θα ψάξω την διαφορά κόστους με μαγνητικό ντεφενδερ αν αξίζει ...

Παίδες, σας ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή !

ναι, τελικα, κάτι τέτοιο θα κάνω ...

Ιάσονα, για παράδειγμα εδώ με 285 ευρώ αλλάζεις σώμα με καλό κύλινδρο και ατσάλινο ντεφέντερ [ Σώμα “CISA” + Ατσάλι Disec Σφαιρικό + “CISA RS3S” με τοποθέτηση ]

θα ψάξω την διαφορά κόστους με μαγνητικό ντεφενδερ αν αξίζει ...

Παίδες, σας ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή !
Όταν στο πακέτο μετακομίσεως μπει και η ερωτική σύντροφος στείλε μου pm....να σε φτιάξω ανάλογα
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

..

..
Αυτόν τον κύλινδρο έχω και εγώ (CISA RS3S). Δες και τον CISA RS5

• Like
Όταν στο πακέτο μετακομίσεως μπει και η ερωτική σύντροφος στείλε μου pm....να σε φτιάξω ανάλογα
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Αδελφέ, το μόνον που δεν είναι σε έλλειψη αυτόν τον καιρό είναι οι κάθε λογής σύντροφοι ... όλα τα άλλα λείπουν 😉

• Haha
Reactions: Larry
Βάζεις μια πόρτα ασφαλείας για να μην μπορεί κάποιος να μπει μέσα με μια ταυτότητα.
Βάζεις συναγερμό για να αποτρέψεις κάποιον τυχαίο από το να μπει μέσα στο σπίτι πηδώντας πχ από το μπαλκόνι.
Κάνεις μια ασφάλεια κατοικίας που καλύπτει ζημιές από τη διάρρηξη.
Αποφεύγεις να έχεις πράγματα αξίας στο σπίτι που θα σκεφτείς διπλά να τα παραδώσεις αν γίνει κάποτε η στραβή. Αν έχεις ακριβά πράγματα ασφάλισέ τα.

Ελπίζεις ότι όλα θα πάνε καλά, έχοντας κάνει κάποια βήματα ώστε να μειώσεις τις πιθανότητες και εύχεσαι να μην είσαι μέσα αν γίνει κάτι.

Τέλος έχω μάθει ότι αν έχεις συναγερμό που έχει κουμπί πανικού και πληρώνεις τη σύνδεση με κέντρο σημάτων η αστυνομία θα έρθει άμεσα.
Ο,τι πορτα και να εχεις, αν ειναι ξεκλειδωτη, ανοιγει με ταυτοτητα.

Ο,τι πορτα και να εχεις, αν ειναι ξεκλειδωτη, ανοιγει με ταυτοτητα.
To nuki είναι από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει, κλειδώνει με το που φυγω, το βράδυ την ώρα που θέλω, συν δεν βγάζω πια κλειδιά από τη τσέπη.