Αλλαγή κλειδαριάς σε πόρτα ασφαλείας

To nuki είναι από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει, κλειδώνει με το που φυγω, το βράδυ την ώρα που θέλω, συν δεν βγάζω πια κλειδιά από τη τσέπη.
Αυτό προσαρμόζεται σε ήδη υπάρχουσα κλειδαριά ;

καταλαβαίνω ότι είναι ευκολία, αλλά η ασφάλεια του εξαρτάται από την ασφάλεια της υπάρχουσα κλειδαριάς, σωστά ?

To nuki είναι από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει, κλειδώνει με το που φυγω, το βράδυ την ώρα που θέλω, συν δεν βγάζω πια κλειδιά από τη τσέπη.
Ωραίο γκατζετακι αλλά θα το έβαζα σε καμία δευτερεύουσα πόρτα όχι στην κεντρική πόρτα ασφαλείας. Το κλειδί μόνιμα πάνω στην πόρτα; Ούτε με σφαίρες.

Αυτό προσαρμόζεται σε ήδη υπάρχουσα κλειδαριά ;

καταλαβαίνω ότι είναι ευκολία, αλλά η ασφάλεια του εξαρτάται από την ασφάλεια της υπάρχουσα κλειδαριάς, σωστά ?
Υπάρχουν μηχανισμοί σοβαροί σε πόρτα ασφαλείας που όταν κλείνει η πόρτα κλειδώνει αυτόματα όποτε δεν ανοίγει με καμιά ταυτότητα.

Αν δεις το βιντεάκι στην ουσία είναι ένας μηχανισμός που γυρνάει το κλειδί. Για Airbnb φάση είναι αυτό όχι για ασφάλεια.

Last edited:
Ολοι αυτοι οι μηχανισμοι νομιζω λειτουργουν με το ιδιο σκεπτικο.... καποιοι νεωτερης τεχνολογιας με το ηδη υπαρχων κλειδι και αλλοι παλιοτεροι με δικο τους για να ταιριαζει με τον υπολοιπο μηχανισμο. Απαραιτητη προυποθεση σε ολους, ο μυλος να γυριζει αν υπαρχει κλειδι στη μια πλευρα.

Το να υπαρχει λοιπον αυτο το κλειδι πανω στην κλειδαρια συνεχως τι κενο ασφαλειας δημιουργει, αυτο ρωταω... γιατι σκεπτομαι κι εγω να βαλω ενα τετοιο μηχανισμο....
Καπου ακουσα οτι παρακαμπτονται με μαγνητες που ξεκλειδωνουν το ολο συστημα, αλλα μαλλον ραδιο αρβυλα μ ου φαινεται, πολυ ευκολο για να μην εχει υπολογιστει...

Υπάρχουν μηχανισμοί σοβαροί σε πόρτα ασφαλείας που όταν κλείνει η πόρτα κλειδώνει αυτόματα όποτε δεν ανοίγει με καμιά ταυτότητα.
Κι αν εχεις ξεχασει το κλειδι απο μεσα παει για κοψιμο η πορτα.

Γεια σας φίλοι και καλή σαρακοστή.Πριν λίγα χρόνια είχα ασχοληθεί με το θέμα και διάβαζα ένα νήμα στο ινσομνια.Εκει γνώρισα έναν κλειδαρά που έχει πολλές γνώσεις ,είναι πολύ καλό παιδί και έχει τρομερές τιμές.Οποιος θέλει μου στέλνει προσωπικό μήνυμα για λεπτομέρειες.Εγω προσωπικά για οποιαδήποτε δουλειά σχετική με κλειδιά ,κλειδιά αυτοκινήτου κλπ τον επιλέγω με κλειστα μάτια.

Αν ήταν τόσο απλό θα της είχαν πετάξει όλοι τις πορτες. Έχει προβλεφθεί. Πήγαινε σε ένα ένα κατάστημα να δεις πως δουλεύει.
Τι εννοεις απλο;
Γιατι να τη πεταξει κανεις τη πορτα που εδωσε ενα σωρο λεφτα αλλα εχει προφανες μειονεκτημα;

Δεν είναι και τίποτα πολύπλοκο ούτε πάσχει σε θέμα ασφάλειας. Με έναν αφαλό διπλής ενέργειας όπως ο CISA RS3S, βάζεις ένα NUKI με κλειδί από μέσα και χρησιμοποιείς κανονικά και το κλειδί σου από έξω (όταν και εαν χρειαστεί), ενώ όταν όταν δουλεύει το NUKI δεν κινειται απ'έξω ο αφαλός.

• Like
Reactions: billpeppas
Δεν είναι και τίποτα πολύπλοκο ούτε πάσχει σε θέμα ασφάλειας. Με έναν αφαλό διπλής ενέργειας όπως ο CISA RS3S, βάζεις ένα NUKI με κλειδί από μέσα και χρησιμοποιείς κανονικά και το κλειδί σου από έξω (όταν και εαν χρειαστεί), ενώ όταν όταν δουλεύει το NUKI δεν κινειται απ'έξω ο αφαλός.
Ετσι ακριβώς, δεν υπαρχει θέμα ασφάλειας. μόνη προυπόθεση ο μυλος διπλής ενέργειας. Το φτηνότερο μοντέλο έχει το καλύτερο value, μπαίνει και σε home assistant με ενα esp32.

Δεν μου λετε πορτες ασφαλειας με κλειδαριες που ανοιγουν και με ηλεκτρονικο τροπο μεσω κινητου ειναι ασφαλεις ή ειναι μια ακομα κερκοπορτα ?

Δεν μου λετε πορτες ασφαλειας με κλειδαριες που ανοιγουν και με ηλεκτρονικο τροπο μεσω κινητου ειναι ασφαλεις ή ειναι μια ακομα κερκοπορτα ?
Ρωτάς κάτι που έχουμε ήδη περιγράψει. Αυτό ακριβώς κάνει το NUKI.

Μια άλλη επιλογή είναι να βάλεις ηλεκτρική κλειδαριά όπως η ISEO XR1. Αυτη όμως η επιλογή έχει μπαταρίες μέσα στην πόρτα και παροχή ρεύματος από την κάσα προς την πόρτα.

Πολύ καλύτερο είναι το NUKI Pro

Eγω ρωτησα αν ειναι ασφαλεις και αν χακαρονται. Οτι υπαρχουν το ξερω το εχω δει.

Τις εχουν "τρυπησει" και αυτες ?

To Nuki είναι ασφαλές. Εχει και μια σειρά πιστοποιήσεις και δεν έχει ακουστεί παραβίασή του
Με 300 ευρώ νομίζω είναι πιο σοφό να αλλάξει κάποιος κλειδαριά +defender παρά να βάλει ένα γκατζετακι.

To nuki τι γίνεται αν έχεις κλειδί με χοντρό πλαστικό πιάσιμο; Συνήθως όλα τα καλά κλειδιά έχουν χοντρά πλαστικά και πολλές φορές με περίεργα σχήματα κιόλας.

Με 300 ευρώ νομίζω είναι πιο σοφό να αλλάξει κάποιος κλειδαριά +defender παρά να βάλει ένα γκατζετακι.

To nuki τι γίνεται αν έχεις κλειδί με χοντρό πλαστικό πιάσιμο; Συνήθως όλα τα καλά κλειδιά έχουν χοντρά πλαστικά και πολλές φορές με περίεργα σχήματα κιόλας.
Δεν είπε κανείς ότι κάνει τη κλειδαρια ασφαλέστερη, σαφώς και όχι. Απλά φροντίζει να κλειδώνει η πόρτα όταν πρέπει. Σίγουρα δεν θα το έλεγα γκατζετακι. Μπόνους το ότι ξεχνάς τα κλειδιά.

Όσο για τα κλειδιά δε θυμάμαι πόσο είναι το μέγιστο άνοιγμα του να πω την αλήθεια, κάνεις μια μικροπατεντα στο κλειδί να χωρέσει στο κάτω κάτω.

Το pro είναι τζάμπα λεφτά για επαναφορτιζόμενη μπαταρία (3-4 μήνες μου πάνε κάτι επαναφορτιζόμενες του τάληρου απ' το ΙΚΕΑ) όπως και WiFi, που μπορείς να το αντικαταστήσεις με άλλα 5 ευρώ με ένα esp32 και το εξαιρετικό nukihub.