Αλλαγή λάμπας σε optoma hd67N

Nikandros

New member
15 December 2011
5
Γειά σας παιδιά. Eπειδή είμαι νέος στο forum και δεν κατάφερα να βρώ κάποιο σχετικό thread αποφάσισα να φτιάξω ένα καινούργιο.
Εμένα ο προβολέας είναι ένας optoma hd67n και ενδιαφέρομαι να προετοιμαστώ να αλλάξω τη λάμπα η οποία βρίσκεται στις 1600 ώρες χωρίς ακόμα κάποιο αισθητό πρόβλημα.

Στην αντιπροσωπεία της optoma μου είπαν ότι πωλούν υποχρεωτικά : housing + lamp σε μια τιμή που μου φάνηκε εξωφρενική (500 ;!). Περιμένω νέο mail να μου την επιβεβαιώσουν μήπως έγινε κάποιο λάθος

Βρίσκω διάφορες παραλλαγές στα internet sites. Απλές αυθεντικές (philips) λάμπες, αυθεντικό housing + lamp καθώς και imitation housing + lamp εκδοχές.
Οι τιμές βέβαια είναι πολύ πολύ λογικότερες (περίπου 100 - 200 ευρώ)

Αυτο που με μπερδεύει είναι γιατί να μην αγοράσω μια απλή (έστω αυθεντική) λάμπα (π.χ. hcinema.de ) και να μην επιλέξω να αγοράσω και το housing της λάμπας; (το ίδιο site έχει και την άλλη παραλλαγή)
Χαλάει δηλ. το housing με το καιρό και πρέπει να αντικατασταθεί και αυτό - όπως και η λάμπα - με καινούργιο;
Εντάξει εάν πάρω μια άλλη λάμπα που έχει προφανώς άλλο housing το καταλαβαίνω (ruby στη περίπτωση του γερμανικού site, τι άραγε σημαίνει το ruby?)

Χίλια ευχαριστώ για τη βοήθειά σας