Αλλαγή mother board σε LG 47LW980S και DVR

gtzanetis

New member
29 August 2013
4
Καλησπέρα και καλό μήνα σε όλους.

είμαι κάτοχος μιας LG 47LW980S. Τον Αύγουστο χρειάστηκε να τις αλλάξουν mother board μέσω της εγγύησης επειδή εμφάνιζε σκιές στο κέντρο της οθόνης. Όταν μου επέστρεψαν την τηλεόραση, το πρόβλημα με τις σκιές είχε λυθεί αλλά έχασα και την λειτουργία του DVR.

Πήρα αμέσως τηλέφωνο την LG και μου είπαν ότι το DVR δεν υποστηρίζεται σε αυτό το μοντέλο. Εν τω μεταξύ, δεν μου απαντάνε πως, εφόσον δεν διατίθεται το DVR, γίνεται και το χρησιμοποιούσα πριν την επισκευή...

Διαβάζοντας το manual γράφει ότι η υπηρεσία παρέχετε σε ορισμένα μοντέλα και μάλιστα αυτά τα μοντέλα συνοδεύονται από τηλεκοντρόλ που έχουν το κουμπί του REC (όπως η δική μου).
Υπάρχει κάποιος σε αυτό το forum που να έχει την συγκεκριμένη τηλεόραση και να έχει DVR; Επίσης αν υπάρχει ιδιοκτήτης δίχως την υπηρεσία του DVR μπορεί να μου γράψει αν το τηλεκοντρόλ του μοιάζει με το δικό μου;

20130813_142758.jpg

Ευχαριστώ

Last edited:
εγω εχω την Panasonic L47ET60E και δεν υποστηριζει pvr, ενω τα μοντελα στο εξωτερικο υποστηριζουν

Ευχαριστώ για την απάντηση. Την είχα πάρει από το Πλαίσιο, το 2012. Μπορώ να σου δώσω και σειριακό αν θες. Η LG Hellas μου είπε ότι από την στιγμή που πέρασε από το support, θα το είχαν δει αν ήταν μοντέλο εξωτερικού και δεν θα το είχαν επισκευάσει…

Το πιθανότερο είναι μαζί με την επισκευή να σου έκαναν και αναβάθμιση του firmware με αποτέλεσμα να χαθεί η λειτουργία του PVR. Δοκίμασε να κάνεις επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και δήλωσε χώρα εγκατάστασης διαφορετική από Ελλάδα π.χ Ισπανία.

Με το που άναψα την τηλεόραση μετά από την επισκευή, έκανε 2 firmware updates. Νομίζω ότι απλά έχουν βάλλει hardware με απενεργοποιημένο το DVR .

Last edited:
Τελικά δεν βλέπω λύση με αυτό το θέμα. Για τέτοια θέμα που απευθύνεστε; Ίσως η προστασία του καταναλωτή να είναι η μόνη μου λύση...